SPRAY – UITWASBARE KLEURSPRAY VOOR 1DAG

De Colorista kleurspray geeft jou de mogelijkheid om je haarkleur elke dag een touch of color te geven. De spray geeft direct kleurresultaat en de kleur verdwijnt na 1 wasbeurt, ideaal voor een leuk feestje! Er is voor iedere haarkleur een geschikte spray. Met (licht)blond haar kun je elke kleur kiezen. Heb je donkerblond, bruin of donkerder haar, ga dan voor een intense kleur zoals Hot Pink of Turquoise voor het kleurigste eindresultaat!

Let op! Bij geblondeerd en poreus haar kan het iets langer duren voordat de spray helemaal is uitgewassen.

SPRAY – TIPS & TRICKS

LEES DE VERPAKKING EN GEBRUIKSAANWIJZING GOED DOOR VOORDAT JE COLORISTA GAAT GEBRUIKEN

 • Houd de spray ongeveer 10 cm van het haar tijdens het sprayen voor het beste resultaat.
 • Laat de spray minstens 1 minuut opdrogen na het sprayen.
 • Fixeer de spray met een haarlak om afgeven tegen te gaan en extra lang te genieten van je kleur.
 • Pas op met lichte kleding, dek je kleding af tijdens het sprayen om vlekken te voorkomen.
 • Pas op in de regen, dit kan ervoor zorgen dat je kleur uitloopt of vervaagt.
 • Spray verwijderen van de huid? Gebruik hiervoor een make-up remover of reinigingslotion.
 • Gebruik de spray voor kleuraccenten in je haar(punten), wil je je gehele haar kleuren, kies dan voor een van onze Washouts!
 • Gebruik de spray voor kleuraccenten in je haar(punten). Wil je je hele haar kleuren? Kies dan voor onze Washouts!

SPRAY – FAQ

VOOR GEBRUIK

KRIJGT MIJN HAAR DE OORSPRONKELIJKE KLEUR TERUG?

Ja, na een shampoobeurt krijg je je haarkleur terug zoals het was voor het aanbrengen van de spray. Bij geblondeerd en poreus haar kan het bij de fellere kleuren iets langer duren voordat de spray volledig is uitgewassen. Herhaal in dit geval het wassen tot de kleur volledig is verdwenen.

ZAL DE KLEUR LANGER HOUDEN OP BLOND HAAR?

Colorista Sprays zijn bedoeld om na de eerste shampoobeurt te verdwijnen. Als je haar echter lichtblond is en je kiest voor Hot Pink of Turquoise, aarzel dan niet om je haar meerdere keren te wassen om alle kleurresten te verwijderen!

ZULLEN DE PIGMENTEN VAN DE SPRAY IN DE HAARVEZEL DRINGEN?

De Colorista Sprays zijn als make-up voor het haar. De kleur ligt ‘op’ het haar en trekt er niet in.

Let op! Bij extreem beschadigd of poreus haar adviseren wij de lichtste kleuren te gebruiken om er zeker van te zijn dat het gehele product goed zal worden uitgewassen.

TIJDENS HET GEBRUIK

IK HEB DE SPRAY OP MIJN HAAR GEDAAN EN DE KLEUR HEEFT VLEKKEN GEMAAKT OP MIJN KLEREN/VINGERS, WAT NU?

Geen zorgen, je kunt dit gemakkelijk uitwassen met wat zeep of wasmiddel!

HOE LANG ZOU IK DE KLEUR MOETEN LATEN DROGEN OM TE VOORKOMEN DAT DEZE VERVAAGT?

Wacht minstens 1 minuut om de spray te kunnen laten drogen. Denk eraan dat de kleur een beetje kan afgeven na het drogen, maar dit is gemakkelijk weer te verwijderen. Als je de spray na het drogen fixeert met haarlak, blijft hij nog beter zitten.

NA TOEPASSING

IK HEB DE SPRAY GEBRUIKT ZOALS VERMELD, MAAR NA ENKELE UREN WAS DE KLEUR VERDWENEN?

Probeer eens na het aanbrengen een haarspray te gebruiken om de kleur te verzegelen en er langer van te genieten!

MIJN HAAR VOELT HEEL STUG NA GEBRUIK VAN DE SPRAY. HOE KAN IK DE KLEUR MEER NATUURLIJK/MINDER KARTONACHTIG LATEN LIJKEN?

Als je te veel kleur hebt gebruikt op 1 plek, dan kan het haar stugger aanvoelen. Borstel het haar voorzichtig om de kleurspray beter te verdelen over het haar. Het haar zal zachter aanvoelen en de kleur zal minder fel zichtbaar worden. Maar let wel, het blijft een spray die óp het haar ligt waardoor het haar na gebruik wat stugger aan kan voelen.

IK HEB DE SPRAY GEBRUIKT, MAAR ER IS KLEUR IN MIJN NEK/GEZICHT GEKOMEN, HOE KRIJG IK DIT WEG?

Geen zorgen, dit kun je snel en gemakkelijk verwijderen met wat make-upremover of reinigingslotion.

GEEN ANTWOORD OP JE VRAAG, NEEM DAN CONTACT OP MET ONS INFORMATIE CENTRUM:
E-MAIL: informatiecentrum@loreal.com TEL: 023- 5499500 (op werkdagen van 09:00 – 16:30)

Spray - Do it this way

BEKIJK DE VIDEO

WASHOUT – TIJDELIJKE KLEURING (1-3 weken)

Met Colorista kun jij eindeloos variëren en precies de look creëren waar jij zin in hebt! Colorista Washout is een tijdelijke uitwasbare kleuring, die gemakkelijk aan te brengen is en ook dient als een haarmasker (extra naverzorgen is daarom niet nodig). Het kleurresultaat vervaagt wasbeurt na wasbeurt. Heb je natuurlijk blond of geblondeerd haar dan zijn de pastelkleuren perfect voor jou! Heb jij lichtbruin of bruin haar, kies dan een intense kleur of verhelder je haar eerst met een Colorista Effect, zodat daarna ook de pastelkleuren op jouw geblondeerde haar zichtbaar zijn.

Let op! Heb je sterk geblondeerd of poreus haar? Dan kunnen de Washouts bij het vervagen afwijken van kleur. Check hieronder welke Washout geschikt is voor jou!

WASHOUT– TIPS & TRICKS

LEES DE VERPAKKING EN GEBRUIKSAANWIJZING GOED DOOR, VOORDAT JE COLORISTA GAAT GEBRUIKEN. HET EINDRESULTAAT IS AFHANKELIJK VAN JE HUIDIGE HAARKLEUR, DE KWALITEIT VAN JE HAAR EN VAN EERDERE CHEMISCHE BEHANDELINGEN DIE JE HAAR HEEFT ONDERGAAN.

Welke Washout Moet ik Kiezen?
 • Breng de Washout aan op schoon (alleen met shampoo gewassen) en droog haar. De aanwezigheid van stylingsproducten in het haar vóór het aanbrengen van de Washout kan het eindresultaat beïnvloeden.
 • De Washouts zijn op basis van verzorgende conditioner, dus ze zijn niet schadelijk voor je haar! Je kunt je haar zo vaak met Colorista Washout kleuren als je wilt.
 • Gebruik altijd de bijgeleverde handschoenen om te voorkomen dat je handen verkleuren.
 • Je hebt ongeveer 1 tube nodig om je gehele haar (schouderlengte) te kleuren. Voor dik of lang haar adviseren wij om 2 tubes te gebruiken. Je kunt ook alleen de punten kleuren, dan heb je minder nodig!
 • Wacht met nieuwe chemische behandelingen tot de Washout kleur helemaal uit je haar is.
 • Wil je de kleur van je Washout afzwakken? Meng hem dan voor het aanbrengen met wat conditioner!

WASHOUT – FAQ

VOOR GEBRUIK

KAN DE WASHOUT OP GEVERFD HAAR WORDEN GEBRUIKT?

Dat kan, maar houd er rekening mee dat gekleurd haar het kleurresultaat kan beïnvloeden. Het is mogelijk dat je niet precies dezelfde tint krijgt als op de verpakking staat afgebeeld. Colorista Washout is bedoeld voor natuurlijk of vooraf verhelderd haar.

HOE LANG HOUDEN DE VERSCHILLENDE KLEUREN?

Colorista Washouts zijn kleuren die ongeveer 1-2 weken houden, afhankelijk van de kleur en hoe vaak je het wast. Kijk op de verpakking om de houdbaarheid van de gekozen kleur na te gaan!

KAN IK NA HET GEBRUIK VAN EEN WASHOUT TERUG NAAR MIJN OORSPRONKELIJKE KLEUR?

Na enkele wasbeurten, zal jouw haar de natuurlijke kleur terugkrijgen. Denk eraan dat het aantal benodigde shampoobeurten afhangt van de kleur en van het feit of je haar poreus/beschadigd is. Bij sterk beschadigd/gebleekt/poreus (blond) haar kunnen de Washouts met blauwpigmenten bij het vervagen afwijken van kleur. Dit kan een blijvend effect hebben op je oorspronkelijke haarkleur. Er kan een groene gloed achterblijven in het haar die lastig te verwijderen is. In het Washout overzicht zie je voor welke kleuren dit geldt.

KAN IK PROBEREN KLEUREN TE MENGEN?

Uiteraard! Je kunt de kleuren met elkaar mengen of je kunt verschillende kleuren op verschillende lagen op het haar aanbrengen. Mix & play! Houd er wel rekening mee dat de pigmenten op elkaar kunnen reageren. Hierdoor kan het resultaat anders worden dan op de verpakking staat als je 2 verschillende kleuren mengt. Dit geldt ook als de ene kleur nog niet volledig uit het haar is verdwenen en je al een nieuwe kleur aanbrengt.

IK HEB NATUURLIJK ZEER LICHTBLOND HAAR. MOET IK MIJN HAAR ONTKLEUREN VOORDAT IK DIT PRODUCT GEBRUIK?

Als je van nature zeer lichtblond haar hebt, hoef je jouw haar niet te ontkleuren. Voor het mooiste resultaat kun je het beste de pastelkleuren gebruiken. Intensere kleuren zullen namelijk langer in jouw haar blijven en kunnen afwijken van het eindresultaat op de verpakking. Check het Washout overzicht om te zien welke kleuren het beste bij jouw haar passen.

IK HEB MIDDENBLOND/LICHTBRUIN HAAR. MOET IK MIJN HAAR ONTKLEUREN VOORDAT IK DIT PRODUCT GEBRUIK?

Als je een Washout in pastelkleur wilt toepassen en een fel resultaat wenst, kun je één van de Colorista Effects (Ombré of Bleach) gebruiken voordat je de pastelkleurige Washout aanbrengt. Je hoeft je haar echter niet te ontkleuren als je een fellere Washout kleur wilt gebruiken. Check het Washout overzicht om te zien welke kleuren het beste bij jouw haar passen.

IK HEB NATUURLIJK BRUIN/DONKERBRUIN HAAR. MOET IK MIJN HAAR ONTKLEUREN VOORDAT IK DIT PRODUCT GEBRUIK?

Wanneer je een felle kleur Washout aan wil brengen voor een subtiel resultaat, is het niet nodig om je haar vooraf te ontkleuren. Wil je liever een fel resultaat of een pastelkleurige Washout gebruiken, zul je je haar eerst moeten verhelderen, anders zullen de kleuren niet zichtbaar zijn. Gebruik hiervoor één van de Colorista Effects (Ombré of Bleach) voordat je de pastelkleurige Washout aanbrengt. Check de tips & tricks bij het Paints & Effects kopje om te zien waar je op moet letten.

WERKT DIT PRODUCT OP ZWART HAAR ZONDER VOORAF TE ONTKLEUREN?

Dit product zal niet pakken op zwart haar, zelfs niet als het ontkleurd is.

TIJDENS HET GEBRUIK

HOE KAN IK DE WASHOUT HET BESTE AANBRENGEN?

Het beste effect krijg je door het op schoon (alleen met shampoo gewassen) en droog haar aan te brengen. Conditioner en/of van te voren gebruikte stylingsproducten kunnen invloed hebben op het kleurresultaat.

HOEVEEL PRODUCT MOET IK AANBRENGEN ALS IK LANG HAAR HEB? MIDDELLANG HAAR? KORT HAAR?

Breng het product aan tot je lokken volledig gekleurd zijn. Hoe groter en dikker de plukken haar, hoe groter de kans dat de haren in het midden niet gekleurd worden. Breng het dus lok voor lok aan en zorg dat al je haar bedekt is. Vanaf schouderlengte raden wij aan om meer dan 1 verpakking te gebruiken. Je kunt het ook alleen in de punten of op bepaalde plukken gebruiken, dan heb je minder nodig!

HOE LANG MOET IK WACHTEN VOORDAT IK DE KLEUR UIT MOET SPOELEN?

Laat de pastelkleuren 15 minuten inwerken voor een genuanceerd resultaat of 20 minuten voor een intenser resultaat. De fellere kleuren kun je 20 minuten laten inwerken voor een genuanceerd resultaat of 30 minuten voor een feller resultaat.

NA TOEPASSING

IK HEB EEN PASTELKLEUR OP MIJN DONKERBLONDE HAAR TOEGEPAST EN DE RESULTATEN WAREN NIET ZOALS OP DE DOOS; DE KLEUR WAS BIJNA NIET ZICHTBAAR.

Was je haar goed schoon en droog voor het aanbrengen van het product? Het kan ook zijn dat je de kleur niet lang genoeg hebt laten inwerken of dat je haar te donker is voor de gekozen pastelkleur. Probeer een fellere kleur óf verhelder je haar van te voren met een van onze Colorista Effects (LET OP! Dit is een permanent effect).

IK HEB EEN WASHOUT-KLEUR AANGEBRACHT EN IK HEB MIJN HAAR AL MEERDERE KEREN GEWASSEN, MAAR DE KLEUR BLIJFT NOG STEEDS (EEN BEETJE) ZICHTBAAR?

Het kan zijn dat je haar van tevoren beschadigd/poreus was, waardoor de kleur langer blijft zitten dan verwacht. Bovendien kunnen de felle kleuren iets langer zichtbaar blijven op licht haar. Nog enkele shampoobeurten en het probleem zou opgelost moeten zijn! Je kunt ook proberen je haar ‘intensief’ te wassen als je de kleur sneller uit je haar wilt krijgen. Gebruik hiervoor een milde iedere dag shampoo (dus geen shampoo speciaal voor gekleurd haar). Breng dit aan op je haar, dek het af met een handdoek en laat het 15 minuten zitten. Spoel vervolgens uit en herhaal zo vaak als nodig.

IK/MIJN KAPPER HEB/HEEFT GEPROBEERD OM DE KLEUR TE VERWIJDEREN DOOR HET TE ONTKLEUREN, MAAR DE KLEUR IS NU NOG MEER ZICHTBAAR.

Het is niet aanbevolen om semi-permanente kleuring, zoals Washouts, via deze methode te verwijderen. De pigmenten kunnen dan in het haar dringen en zo wordt de kleur nog meer zichtbaar. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om het haar intensief te wassen (zoals hierboven uitgelegd).

IK HEB DE WASHOUT PURPLE/LILAC GEBRUIKT EN MIJN HAAR IS VERVAAGD VAN PAARS NAAR BLAUWPAARS NAAR BLAUW-GRIJS, TOT ZEER LICHTBLAUW-MINTGROEN. IS DIT NORMAAL?

De kleur vervaagt naarmate je je haar wast en je natuurlijke kleur zal geleidelijk aan opnieuw tevoorschijn komen. Als je sneller terug wilt naar een natuurlijkere kleur kun je de proberen je haar intensief te wassen (zoals hierboven omschreven). Als tijdelijke oplossing zou je de Washout in Peach kunnen gebruiken als toner om het groen te neutraliseren. Hiervoor breng je de Washout heel even (afhankelijk van hoe groen je haar is) aan als een crèmespoeling en spoel vervolgens weer uit.

Let op! Bij sterk beschadigd/gebleekt/poreus (blond) haar, kunnen de Washouts in de rode grid (zie Washout overzicht) bij het vervagen afwijken van kleur. De paarse Washouts zijn opgebouwd uit verschillende kleurpigmenten: rood, blauw en groen. De rode pigmenten zijn het zwakst, waardoor ze als eerst uit het haar zullen verdwijnen bij het wassen. De blauwe en groene pigmenten zijn hele sterke pigmenten, waardoor deze langer in het haar kunnen blijven zitten. De blauwpigmenten in deze Washouts kunnen naar een groene gloed vervagen die lastig uit het haar te verwijderen is. Check voor het gebruiken van een Washout goed of deze geschikt is voor jouw haartype.
De Pink, Dirty Pink en Peach Washout bevatten geen blauw- of groenpigmenten, dus zijn veilig om te gebruiken op blond haar.

GEEN ANTWOORD OP JE VRAAG, NEEM DAN CONTACT OP MET ONS INFORMATIE CENTRUM:
E-MAIL: informatiecentrum@loreal.com TEL: 023- 5499500 (op werkdagen van 09:00 – 16:30)

PAINTS & EFFECTS – PERMANENTE KLEURING

BEN JIJ EEN ERVAREN KLEURDER OF BEN JE TOE AAN EEN LANGDURIG KLEURRESULTAAT? DAN ZIJN DE PERMANENTE KLEURINGEN ECHT IETS VOOR JOU. LET OP! VOLG NAUWKEURIG DE GEBRUIKSAANWIJZING. DEZE COLORISTA PRODUCTEN VERGEN MEER VAARDIGHEDEN.

PAINTS: De permanente kleuren van Colorista zijn uniek qua kleur en methode. De kleuren hebben veel verschillende nuances met nieuwe ondertonen zoals smokey, metallic of rosé-goud.

EFFECTS: De Effects van Colorista zijn op basis van olie, zonder ammoniak en met anti-gele gloed verzorging. Naast het verhelderen van je haar dienen de effecten van Colorista perfect als ondergrond voor een leuk kleurtje. Heb jij bruin haar en wil jij graag een lichte pastelkleur met een van onze Washouts? Verhelder je haar dan met een van de effects en ga daarna voor kleur! De effects vormen de ideale basis voor jouw persoonlijke look.

Je kunt ervoor kiezen om het gehele haar te kleuren of een ombré look door alleen de onderkant te kleuren. Let op: deze effecten zijn ook permanent!

PAINTS & EFFECTS – TIPS & TRICKS

LEES DE VERPAKKING EN GEBRUIKSAANWIJZING GOED DOOR VOORDAT JE COLORISTA GAAT GEBRUIKEN. HET EINDRESULTAAT IS AFHANKELIJK VAN JE HUIDIGE HAARKLEUR, DE KWALITEIT VAN JE HAAR EN VAN EERDERE CHEMISCHE BEHANDELINGEN DIE JE HAAR HEEFT ONDERGAAN.

PAINTS & EFFECTS – FAQ

VOOR GEBRUIK

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE COLORISTA PAINTS EN COLORISTA EFFECTS?

De Colorista Paints zijn permanente haarkleuringen (verf), de Colorista Effects zijn permanente ontkleuringen voor het haar.

BEVATTEN DE COLORISTA PAINTS AMMONIA?

Ja, de Colorista Paints bevatten ammonia. De Colorista Effects bevatten geen ammonia.

MIJN HAAR IS AL GEVERFD (BRUIN/KOPER). KAN/MOET IK MIJN HAAR VERLICHTEN MET EEN OMBRÉ OF BLEACH VOOR HET GEBRUIK VAN EEN PAINT?

Dat kan je doen. Maar denk eraan dat het kleurresultaat van de Colorista Effects het meest zichtbaar is op natuurlijk, niet-gekleurd haar. We raden je aan om minstens 2 weken te wachten tussen een verfbeurt en het gebruik van een Colorista Effect.

IS HET VERHELDERENDE EFFECT BLIJVEND?

Ja, het resultaat van het verhelderend effect zal blijvend zijn!

ALS IK EEN OMBRÉ DOE EN DAN EEN SEMIPERMANENTE KLEUR MET EEN WASHOUT, ZAL IK DAN MIJN OORSPRONKELIJKE KLEUR TERUGKRIJGEN OF MIJN OMBRÉ?

Als de Colorista Washout vervaagt, dan zal je je Ombré van voor de toepassing van de Washout terugkrijgen, aangezien dit een permanent effect is.

ALS IK ZEER DONKERBRUIN, NIET-GEVERFD HAAR HEB, KAN IK HET DAN VERHELDEREN TOT LICHTBLOND MET 1 BLEACH-KIT?

Nee, het is niet mogelijk om zeer donkerbruin haar met 1 bleach (Blond Platine) kit te verhelderen tot lichtblond. Met haarkleuringsproducten voor thuisgebruik kun je maar een beperkt aantal tinten lichter verven. Om extreme kleurveranderingen in je haar aan te brengen, adviseren we je naar een kapper te gaan. Het is wel mogelijk om 4-6 weken ná het kappersbezoek zelf aan de slag te gaan met een Colorista Paint of Washout op het ontkleurde haar. Mocht je toch zelf aan de slag willen, is het mogelijk om de Colorista Ombré te gebruiken op donkerbruin haar. De Ombré zal op donkerbruin haar geen lichtblond opleveren, maar zorgt voor een mooi koperkleurig effect. Het is ook mogelijk om hierna nog een Colorista Washout of Paint te gebruiken. Het eindresultaat hiervan is afhankelijk van de verkregen haarkleur en kan daarom afwijken van het resultaat op de verpakking.

HOEVEEL KITS ZOU IK MOETEN KOPEN VOOR SCHOUDERLANG HAAR?

In principe is 1 verpakking voldoende, maar bij dik of veel haar adviseren wij 2 kits te gebruiken. Wanneer je haar langer is dan je schouder, heb je minstens 2 kits nodig.

WERKEN DE COLORISTA EFFECTS OP ZEER DONKER HAAR?

Het eindresultaat is afhankelijk van je huidige haarkleur (natuurlijk of gekleurd haar), de kwaliteit van je haar en van eerdere chemische behandelingen die je haar ondergaan heeft.
Op zeer donker haar zullen de Colorista Effects mogelijk een karamel- tot koperrood resultaat geven.

ZAL MIJN HAAR LICHTER/BLONDER ZIJN ALS IK HET PRODUCT LANGER LAAT INWERKEN?

Nee! Laat het product niet langer inwerken dan wat op de gebruiksaanwijzing staat.

HOE LANG MOET IK DE BLEACH LATEN INWERKEN TIJDENS DE TOEPASSING?

Lees de gebruiksaanwijzing nauwkeurig door. Laat het echter nooit langer dan 45 minuten inwerken.

NA DE TOEPASSING

IK HEB NIET HET VOLLEDIGE PRODUCT GEBRUIKT. KAN IK DE REST HOUDEN OM LATER BIJ TE WERKEN?

Nee, je moet alle resten van de bereiding weggooien i.v.m. ontploffingsgevaar. LET OP! Sluit de tube ook niet opnieuw af.

IK HEB EEN PAINT GEBRUIKT MAAR DE (ROZE) GLOED DIE HET GAF IS NA EEN AANTAL KEREN WASSEN AL VERDWENEN?

Ook al is het een permanente kleuring, de effecten op de oppervlakte zullen altijd vervagen na een tijdje. De algehele kleur blijft in je haar, maar kan lichtelijk vervagen over tijd en door gebruik van shampoo.

GEEN ANTWOORD OP JE VRAAG, NEEM DAN CONTACT OP MET ONS INFORMATIE CENTRUM:
E-MAIL: informatiecentrum@loreal.com TEL: 023- 5499500 (op werkdagen van 09:00 – 16:30)

Paints - Do it this way

BEKIJK DE VIDEO

Effects - Do it this way

BEKIJK DE VIDEO

Nieuwsbrief

OK

Meld je aan om de L'Oréal Paris nieuwsbrief te ontvangen :

Sluiten

Nieuwsbrief

Sluiten

Ik wens geen nieuwsbrief meer te ontvangen.

Stuur door naar een vriend(in)

Sluiten
Bedankt, je e-mail is verzonden.<
Verzend

De e-mail adressen die je hier invult zullen uitsluitend gebruikt worden voor verzening van dit artikel en niet worden bewaard in een database.

Kies je winkel
en shop direct

Fermer