• Algemene website

 • Doet L'Oréal dierproeven?

  Wereldwijd test L'Oréal niet langer producten of ingrediënten op dieren. Bovendien vraagt L'Oréal anderen dit ook niet te doen. De toegestane zeldzame uitzondering is als regelgevende instanties dit voor regelgevende doeleinden vereisen. Vind hier meer informatie.

 • Waar kan ik een lijst met ingrediënten van een product vinden?

  De Europese Gemeenschap heeft de cosmetica-industrie gevraagd om op elk product alle ingrediënten te vermelden voor meer transparantie. Na harmonisatie op Europees niveau wordt de internationale nomenclatuur INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) gebruikt om de ingrediënten aan te geven. De INCI-namen van alle gebruikte ingrediënten staan standaard voor Europese landen op de productverpakking. Indien u aanvullende informatie wenst, kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur, tel. 023 - 5499 500.

 • Zijn jullie verpakkingen geschikt voor hergebruik?

  De verpakkingen van L'Oréal Paris cosmeticaproducten zijn altijd zo eenvoudig mogelijk en zijn bovenal gericht op de veiligheid van de consumenten. Voor ons heeft de verpakking van een product namelijk een belangrijke functie. Omdat onze producten bedoeld zijn om in contact te worden gebracht met het lichaam, moeten de verpakkingen de producten beschermen en zorgen dat ze onschadelijk zijn. De afgelopen jaren hebben wij al initiatieven ondernomen, zoals de vervanging van PVC door andere materialen waar onze producten in bewaard kunnen worden zonder concessies te doen aan de kwaliteit, omdat het afbreken van PVC problematisch was. Dergelijke initiatieven verminderen collectief de invloed van onze producten op het milieu. Het is belangrijk aan te geven dat het veiligheidsaspect van de consument voorop staat. Onze producten worden gebruikt in de badkamer en soms door kinderen. Als een glazen product valt of breekt, kan dat verwondingen veroorzaken; met plastic verpakkingen bestaat dat gevaar niet. Plastic verpakkingen lenen zich overigens prima voor verbranding. Bovendien kost het transport van plastic verpakkingen minder energie dan glazen verpakkingen; ze zijn minder milieubelastend omdat ze lichter zijn om te transporteren en daardoor minder energie verbruiken.

 • Gebruiken jullie geretoucheerde afbeeldingen?

  Wij vinden het belangrijk om eerlijke en transparante reclame te maken. We hebben een strenge gedragscode en streven ernaar om in onze reclame het effect dat het product kan bereiken niet te misleiden of te overdrijven, en dat de afbeeldingen in overeenstemming zijn met de reclamecodes in Nederland.

 • Kan ik vertrouwen op jullie TV commercials?

  Wij vinden het belangrijk om eerlijke reclame te maken. We hebben strenge ethische codes waarin staat dat we claims in communicaties niet doelbewust overdrijven, ook niet op het gebied van milieu of samenleving. Alle resultaten die we in onze TV commercials noemen zijn grondig en wetenschappelijk onderzocht, onafhankelijk goedgekeurd en bevestigd voordat we ze aan het publiek tonen. Enig retoucheren is soms nodig vanuit technisch perspectief, maar dit mag in geen enkel opzicht misleidend zijn met betrekking tot de prestaties van het geadverteerde product.

 • Huidverzorging

 • Hoe krijg ik de beste resultaten met een zelfbruiner?

  Kies voor een licht of medium product dat een natuurlijker resultaat geeft. Voor het gebruik van het product, moet je je huid reinigen en scrubben met een washandje of sponsje om dode huidcellen te verwijderen en om een streperig of vlekkerig resultaat te voorkomen. Voor een egaal resultaat moeten vrouwen hun benen 12 uur voor het aanbrengen van het product scheren. Breng het zelfbruinende product licht en gelijkmatig aan. Gebruik minder van het product op een droge of verdikte huid, zoals op je enkels, knieën en ellebogen. Deze zones absorberen vaak meer product. Vijf tot tien minuten na het aanbrengen wrijf je met een beetje lotion over je ellebogen en knieën om het effect te verlichten. Wrijf de lotion bij de polsen en de rug van je handen goed uit naar je armen toe. Wrijf de lotion bij de enkels en de bovenkant van je voeten goed uit naar je benen toe. Nadat je het product op je gezicht en lichaam hebt aangebracht, was je je handen met water en zeep om verkleuring op je handpalm te voorkomen, en gebruik je een nat doekje voor onder je voeten. Controleer of je het product goed onder je nagels hebt verwijderd. Gebruik dan een watje om de zelfbruiner op de bovenkant van elke hand aan te brengen. Om vlekken op je kleding te voorkomen, wacht je tot het product helemaal droog is, meestal na circa 20-30 minuten. De meeste zelfbruinende producten bevatten geen bescherming en beschermen je huid daarom niet tegen beschadiging door de zon. Als je naar buiten gaat, breng dan eerst een zonnebrandcrème aan met een gepaste beschermingsfactor (SPF).

 • Haarverzorging

 • Bestaan er factoren die roos stimuleren?

  Er kunnen veel factoren van invloed zijn op roos: hormonale onbalans, stress, overmatig transpireren, ongeschikte of zeer agressieve shampoo, intensieve hoofdhuidmassage, temperatuurverandering (met name in de winter als het buiten koud is en binnen warm).

 • Hebben mannen en vrouwen evenveel kans op roos?

  Ja. Roos komt bij zo'n 45% van de bevolking voor, ongeacht geslacht of etniciteit.

 • Hangt het hebben van roos af van leeftijd of andere factoren?

  Nee, het wordt niet beïnvloed door leeftijd. Maar externe factoren zoals stress en vervuiling of interne factoren zoals seborroïsch eczeem kunnen het microbiële evenwicht verstoren en de cyclus van de vernieuwing van de hoofdhuid versnellen waardoor er witte schilfertjes ontstaan.

 • Wat kan ik doen om de beste resultaten te bereiken met shampooproducten?

  Gebruik shampoo als volgt: Maak je haar goed nat. Doe een beetje shampoo in je handpalm en verdeel dit over al je haar. Masseer de shampoo zachtjes over de hoofdhuid door met de vingertoppen ronddraaiende bewegingen te maken (niet wrijven of schuren) en vervolgens in de lengte van je haar. Laat de shampoo 2-3 minuten intrekken en spoel dan uit.

 • Haarkleuring

 • Hoe kan ik na het aanbrengen van een haarkleuring voorkomen dat het product uitloopt en vlekken op mijn gezicht achterlaat?

  Om vlekken op je gezicht te voorkomen veeg je het overtollige product weg met een watje of sponsje.

 • Kunnen allergische reacties bij haarkleurmiddelen voorkomen worden en zo ja, hoe dan?

  Allergische reacties op de huid bij haarkleuringen kan je tijdig signaleren en kunnen daarmee worden voorkomen. Eventuele reacties kunnen worden aangetoond door 48 uur voor het gebruik van het product een allergiewaarschuwingstest op de huid te doen. Daarom geven we belangrijke informatie over de veiligheid duidelijk weer op al onze producten: BELANGRIJK: HAARKLEURINGEN KUNNEN EEN ALLERGISCHE REACTIE VEROORZAKEN, DIE IN SOMMIGE GEVALLEN ERNSTIG KAN ZIJN. U DIENT 48 UUR VOOR HET GEBRUIK VAN HET PRODUCT EEN ALLERGIETEST OP DE HUID TE DOEN. NIET GEBRUIKEN: Als u al een reactie heeft gehad na gebruik van een haarkleuring. Als u een jeukende of beschadigde hoofdhuid heeft. ZWARTE HENNA TATTOO: als u ooit een zwarte henna tattoo hebt gehad, ook al is het lang geleden, heeft u hoogstwaarschijnlijk een allergie opgebouwd zonder dat u het weet. Neem geen risico. Gebruik dit product pas als u 48 uur eerder een allergietest op de huid hebt gedaan. KOOP HET PRODUCT TIJDIG ZODAT U 48 UUR VOOR GEBRUIK DE ALLERGIETEST OP DE HUID KUNT DOEN.

 • Komen allergieën voor haarkleuringen vaak voor?

  Nee, ze komen zelden voor. Veel mensen kunnen allergisch zijn voor een groot aantal stoffen, waaronder voedingsstoffen en natuurlijke producten. Reacties op haarkleuringen zijn echter heel zeldzaam. Deze reacties kunnen ontstaan bij een klein aantal mensen, in het bijzonder als ze een tijdelijke tatoeage hebben gehad, zoals een “black henna” tattoo.

 • Is het kleuren van je haar veilig?

  Haarkleuringen zijn grondig onderzocht en hun veiligheid werd herhaaldelijk bevestigd door onafhankelijke wetenschappers en regelgevende instanties. Consumenten kunnen onze haarkleuringen in alle vertrouwen blijven gebruiken zolang de instructies juist in acht worden genomen.

 • Productingrediënten

 • Gebruiken jullie methylisothiazolinon (MI) in jullie producten?

  De hoogste prioriteit van L'Oréal is de veiligheid van de consument en we gebruiken alleen conserveermiddelen met strenge veiligheidseisen. Wanneer er bezorgdheid ontstaat over een conserveermiddel, beoordeelt de Groep, samen met de Industrie, de veiligheid ervan. Daarom hebben we in 2013 proactief besloten om methylisothiazolinon (MI) in producten die op de huid blijven uit te faseren. L'Oréal gebruikt trouwens geen MI in haar hypoallergene, baby- en zonbeschermingsproducten. We volgen nauwlettend de herziening van de veiligheid van MI uitgevoerd door de Europese Commissie. Deze herziening zal een veilig gebruik van MI helpen te definiëren als conserveermiddel in af te spoelen cosmeticaproducten op het meest efficiënte concentratieniveau.

 • Gebruiken jullie hormoonontregelaars in jullie producten?

  We volgen met belangstelling de bezorgdheid rondom de zogenaamde hormoonontregelaars in cosmetica. We hebben het vakgebied van endocriene modulatie langdurig bestudeerd en hebben dit volledig geïntegreerd in de parameters gebruikt voor het veiligheidsassessment van de ingrediënten. Alle nieuwe grondstoffen worden gescreend en de ingrediënten die we al gebruiken worden voortdurend geëvalueerd. Wij garanderen dat onze producten veilig zijn.

 • Gebruiken jullie plastic microbeads in jullie producten?

  L'Oréal neemt de kwestie van haar invloed op het milieu zeer serieus en is vastbesloten ervoor te zorgen dat alle producten het beste milieuprofiel krijgen. Sinds 1995 hebben we een onderzoekslaboratorium dat is gespecialiseerd in het beoordelen van de invloed van onze formules op aquatische ecosystemen. L'Oréal heeft besloten om de bezorgdheid over plastic microbeads openlijk te uiten en is vastbesloten om al deze polyethyleen microbeads in 2017 uit haar scrubs te halen. Het geleidelijk afschaffen van een ingrediënt is een ingewikkeld proces. Het vereist de analyse en identificatie van een betrouwbaar alternatief dat voldoet aan meerdere criteria (waaronder de veiligheid van mensen en milieu, doeltreffendheid, duurzame toevoer van grondstoffen en algemene kosten). De Groep is op zoek naar natuurlijke alternatieven (bijv. minerale deeltjes, zaden van vruchten) die dezelfde doeltreffendheid en veiligheid bieden. U bent wellicht ook geïnteresseerd in onze algemene beloftes en milieuprofiel. We hebben ons voorgenomen om tegen 2020 ons milieuvoetafdruk met 60% te verminderen ten opzichte van 2005. We zullen onze CO2-uitstoot in absolute termen met 60% verminderen, evenals ons waterverbruik per eindproduct, en afval per eindproduct met 60% ten opzichte van 2005. We zullen onze teams elke dag inzetten om de invloed op het milieu van onze vestigingen en distributiecentra te verbeteren. Bovendien hebben we ons voorgenomen om geen afval naar de vuilstortplaats te sturen en de CO2-uitstoot van ons transport met 20% per eindproduct te verlagen ten opzichte van 2011.