4 manieren om krullen in jouw haar te maken

Er is geen stijl die zo mooi en tijdloos is als krullen. Het maakt niet uit of je los golvend haar of kleine krulletjes creëert en of je kort of lang haar hebt. Er is natuurlijk meer dan één manier om je lokken te krullen. Van krultangen tot warmtevrije alternatieven, in dit artikel lees je alles wat je moet weten om je haar te krullen.

Krultechniek 1: Warmterollers

De kans is groot dat je wel eens foto's hebt gezien van vrouwen die make-up aanbrachten met een warmterollers in hun haar. Deze klassieke haarkrultechniek heeft de tand des tijds doorstaan. Het beste van warmterollers is dat ze handsfree je haar krullen - wat betekent dat je kunt multitasken en een geweldige make-up look kunt creëren of je nagels kunt lakken terwijl je krullen worden gevormd. Volg de onderstaande stappen om je haar te krullen met warmterollers.

Stap 1: Verwarm de rollers

Voordat je gaat krullen, is het belangrijk dat je de rollers opwarmt tot de juiste temperatuur. Je doet de krulset rollers daarom voor gebruik eerst in een bak die ze verwarmt.

Haal het meeste uit de wachttijd tot de rollers goed zijn opgewarmd, door je lokken voor te bereiden en een hittebeschermer aan te brengen. Zo is de L'Oréal Paris Elnett Satin Heat Defense Spray zeer geschikt om je lokken te beschermen.

Stap 2: Ga aan de slag

Neem ongeveer 2 à 3 centimeter haar en plaats de roller een paar centimeter van je haaruiteinden. Zorg ervoor dat je de warmteroller bij de randen vasthoudt om te voorkomen dat je jezelf verbrandt. Wikkel je haar langzaam gelijkmatig om de roller, rol de roller dan voorzichtig richting je hoofdhuid en klik de roller op zijn plek.

Stap 3: Verdeel je haar in secties en herhaal de voorgaande stap

Ga door met het verdelen van je haar in secties van 2 tot 3 cm en plaats warmterollers in je haar. Afhankelijk van de grootte van de krullen die je wilt hebben, kun je het haar ook in kleinere of grotere secties verdelen. Hoe minder secties je gebruikt, hoe grover de krullen straks worden.

Stap 4: Haal de rollers eruit

Op de verpakking van de warmterollers staat meestal aangegeven hoelang je ze in je haar moet laten zitten. Dat is in ieder geval totdat de krullers en je haren koud aanvoelen. Als de rollers lang genoeg in je in je haar hebben gezeten, is het tijd om ze te verwijderen en je prachtige krullen te onthullen. Borstel voorzichtig met je vingers door je krullen voor een zachtere look. Maak je krullen kapsel af door wat van de L’Oréal Paris Elnett Satin Heat Defense Spray Volume in je haar te sprayen. Dit helpt je krullen perfect in model te houden.

Krultechniek 2: Een krultang

Een krultang is een van de meest populaire manieren om je haar te krullen - en je gaat begrijpen waarom. We leggen je stapsgewijs uit hoe je een krultang gebruikt.

Stap 1: Gebruik een hittebeschermer

Spray een hitte beschermende spray door je haar om schade door hitte van de krultang te voorkomen.

Stap 2: Krul je haar

Neem een haarlok en houd de krultang dicht bij de haaraanzet. Wikkel de haarlok langzaam om de krultang en wacht een paar seconden om je haar te laten opwarmen. Als de tijd om is, laat je de streng los om je krul tevoorschijn te toveren. De grootte van je sectie bepaalt de grootte van je krul. Gebruik voor lossere krullen grotere secties en voor strakke krullen kleine secties. Herhaal het proces van verdelen, omwikkelen en loslaten voor een volle bos krullen.

Stap 3: Houd je krullen in bedwang

Houd je krullen op hun plaats door de L'Oréal Paris Elnett Satin Lumize Haarspray over je haar te spuiten.

Krultechniek 3: Foamrollers

Warmterollers zijn niet de enige rollers die je kunt gebruiken om je haar te krullen. Als je de hitte wilt overslaan en een hittevrij kapsel wilt, probeer dan foamrollers (schuimrollers) om krullen te creëren.

Stap 1: Borstel je haar

Voor deze krultechniek is het belangrijk je haar goed te ontwarren. Pak je haarborstel erbij en borstel je haar door tot alle klitten zijn verwijderd.

Stap 2: Begin met de foamrollers

Goed nieuws: als je het krullen maken met warmterollers al onder de knie hebt, zul je merken dat foamrollers geen uitdaging voor je zijn. Ze lijken veel op elkaar in hun gebruik. Neem een klein stukje haar en plaats de schuimroller aan het uiteinde. Rol de roller langzaam over je haarlok tot je bij de wortel komt, en zorg ervoor dat je haar soepel en gelijkmatig om de roller wikkelt. Klem de roller op zijn plaats en ga net zo lang door, totdat je haar helemaal in de rollers zit.

Stap 3: Beslis wanneer je de rollers in doet

Om je haar de tijd te geven om krullen te vormen, kun je uit twee manieren kiezen. Als je je klaarmaakt voor een avondje uit, doe dan je krulspelden in tijdens je ochtendroutine en laat ze gedurende de dag zitten. Als je ze eruit haalt, voordat je 's avonds uitgaat, heb je prachtige krullen! Als je wilt dat je haar overdag gekruld is, doe je rollers ’s avonds in en slaap je ermee. Hoewel dit misschien niet de meest comfortabele optie is, zorgt het wel voor een bos prachtige krullen zonder hitteschade. Slaap je met de foamrollers? Dan is het een goed idee om met een zijden kussensloop te slapen om pluizig haar te voorkomen.

Stap 4: Breng je krullen in model

Houd je krullen op hun plaats door de L'Oréal Paris Elnett Satin Lumize Haarspray over je haar te spuiten.

Krultechniek 4: ’s Nachts krullen maken

’s Nachts krullen maken is een andere gemakkelijke, warmtevrije optie om je haar te krullen. Dit is ook de perfecte methode voor degenen die 's ochtends geen tijd willen besteden aan het stylen van hun haar. Dit is hoe je het voor elkaar krijgt:

Stap 1: Borstel je haar

Borstel door je haar om je lokken glad te strijken.

Stap 2: Maak secties en draai je haar

Neem een lok haar van 2,5 cm en draai het vanaf de uiteinden. Als je haarlok volledig gedraaid is, draai je de streng tot een klein knotje op je hoofd. Maak het knotje vast op je hoofd met een of meer speldjes.

Herhaal dit, totdat je geen losse lokken meer hebt.

Stap 3: Tijd om naar bed te gaan

En nu de makkelijkste stap: ga slapen! Wikkel je haar in een zijden sjaal om te voorkomen dat er plukken uit de knot springen, terwijl je slaapt.

Stap 4: Haal de knotjes eruit

Als je wakker wordt, draai dan voorzichtig de knotjes uit je haar om je spiraal krullen te onthullen. Je maakt ze wat losser door er voorzichtig met je vingers of een grove kam doorheen te kammen.

Stap 5: Fixatie

Fixeer je krullen door de L'Oréal Paris Elnett Satin Sterke Fixatie Haarspray te gebruiken.