Alles wat je moet weten over het kleuren van je haar

Je hebt genoeg op Pinterest gekeken, plaatjes opgeslagen en je hebt de ideale haarkleur in gedachten. Tijd om aan de slag te gaan. Lees hier onze tips voor als je zelf thuis je haar gaat verven.

De juiste haarkleur kiezen

Als je het haar voor het eerst gaat kleuren, kun je het best kiezen voor een kleur op gelijke kleurhoogte of een kleur die een tint lichter of een tint donkerder is dan je normale haarkleur. Je kunt ook op gelijke kleurhoogte een nuance toevoegen bijvoorbeeld goud, rood of koper. Hoeveel tinten je het haar lichter of donkerder kan maken, heeft vooral te maken met je natuurlijke haarkleur en met het type haarkleuring dat je gebruikt. Als je licht haar hebt en je jouw haar wilt verhelderen of minimaal drie tinten lichter wilt kleuren, dan kun je een verhelderingsproduct gebruiken. Een verhelderingsproduct is met name geschikt voor natuurlijk, ongekleurd haar. Lees hier meer over het lichter kleuren van je haar. Als je van nature donker haar hebt en jouw haar graag lichter wilt kleuren, dan krijg je het beste resultaat met een permanente haarkleuring. Indien je haar reeds gekleurd is, en er dus al een haarkleuringsproduct in je haar zit, raden we aan het haar eerst te ontkleuren en vervolgens te kleuren. Op deze manier krijg je het gewenste kleurresultaat.

Een haarkleuring kiezen

Het is belangrijk om eerst te bepalen of je een uitwasbare haarkleuring, een semi-permanente haarkleuring of een permanente haarkleuring wilt gebruiken. Een uitwasbare haarkleuring was je in één of in een aantal wasbeurten uit je haar. L’Oréal Paris biedt aan direct uitwasbare producten Magic Retouch in een uitgroeispray variant, waar je eenvoudig je uitgroei mee bijwerkt tussen de kleurbeurten door en een haarmascara waarmee je op onopvallende manier eerst grijze hare camoufleert. Op zoek naar een tijdelijke, opvallende kleur in jouw lokken? Kies dan voor Colorista Washout. Dit is een kleuring die 5 tot 15 wasbeurten houdt, afhankelijk van de gekozen kleur en de kleur en kwaliteit van het haar waar het op wordt aangebracht. Bij een semi-permanente haarkleuring, zoals Casting Crème Gloss, vervaagt op geleidelijke wijze, wasbeurt na wasbeurt. De kleuring houdt tot 28 wasbeurten. De kleuring is niet uitwasbaar, maar zolang je een haarkleuring kiest die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt, zal je uitgroei maar amper zichtbaar zijn. Bij een permanente haarkleuring, zoals Préférence en Excellence Crème, moet de kleur uit je haar groeien. De kleur gaat er dus niet uit door je haar te wassen.
06 Kleurenbalk 1170x
Caption
Overslaan het dia: 5 beste make-up tips

Onze make-up favorieten

Maak jouw look compleet