Zo vind je de perfecte kleur foundation voor jouw huid

Eén van de grootste schoonheidsblunders is het dragen van de verkeerde kleur foundation. We willen allemaal een egale huid en foundation is hét make-up product dat helpt je oneffenheden te verdoezelen. Het kiezen van de juiste foundation is voor veel vrouwen een lastige klus. Hoe voorkom je dat je een verkeerde kleur koopt die niet matcht met jouw huidtint? Met behulp van onze uitleg kies je nooit meer verkeerd.

True Match Foundation past bij elke huidskleur

Tegenwoordig biedt L’Oréal Paris een enorm palet aan kleuren foundation. Hoe meer keuze hoe beter, want daardoor zit er gegarandeerd een kleur bij die bij je past. True Match is al jaren bezig met het vinden van de perfecte foundation: voor iedere huid, een true match. De True Match lijn van L’Oréal Paris bevat meer dan 45 verschillende kleuren die overeenkomen met natuurlijke huidskleuren. Behalve de kleur past de formule ook precies bij de textuur van je huid. De foundation versmelt met de huid en zorgt voor een perfect egaal resultaat zonder maskereffect.
PerfectFoundation  1170x1170px

In twee simpele stappen de foundation vinden die bij je past

Een foundation is bedoeld om je huid te egaliseren en je een gezonde teint te geven. Gebruik dit make-up product niet om je huid te bruinen of lichter te maken. Wanneer de foundation niet overeenkomt met de natuurlijke kleur van het gezicht en de nek ziet dat er onnatuurlijk uit. Zo vind je de foundation die past bij jouw huidskleur:

Ontdek de ondertoon van jouw huidskleur

Heeft jouw huid een warme, koude of neutrale ondertoon? Er zijn verschillende manieren om hierachter te komen. • Staan gouden sieraden mooi bij jouw huid? Dan heb je een warme ondertoon. • Is zilver een beter match? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een koude ondertoon. • Staan zowel gouden als zilveren sieraden mooi bij jouw huid? Dan heeft jouw huid een neutrale ondertoon. Je kunt ook een witte doek bij je gezicht houden. Laat het wit je gezicht er gelig uitzien? Dan heb je een warme ondertoon. Wordt je gezicht meer roze of blauwig? Dat wijst op een koude ondertoon. Waarom is de ondertoon van jouw huidskleur belangrijk? De foundations van True Match houden rekening met jouw ondertoon, waardoor de foundations beter overeenkomen met je huidskleur. Dit staat op de dop van de foundation aangegeven met drie letters: de W (warm), C (cool/koud) en N (neutral/neutraal).

Verschillende kleuren foundation testen

Na het bepalen van de ondertoon van je huid is de volgende stap het kiezen van de beste kleur foundation. Selecteer er een aantal die jou geschikt lijken (met de juiste ondertoon) en probeer ze uit op de kaaklijn. De kleur die jouw eigen huidskleur het meest benadert, is de juiste foundation. Tip: per seizoen kan de kleur van je huid verschillen. Pas je foundation gedurende het jaar steeds aan. In de lente en zomer zul je meer zon op je gezicht krijgen en daardoor een donkerdere tint nodig hebben. Andersom is jouw huid in de herfst en winter waarschijnlijk op haar lichtst.
Overslaan het dia: 5 beste make-up tips

Onze make-up favorieten

Maak jouw look compleet