How to: ogen groter laten lijken

Grote ogen zijn echte blikvangers. Geen wonder dat we allemaal op zoek zijn naar dé manier om onze ogen te laten knallen. Ook als je ogen niet zo groot zijn als je zou willen, zijn er opties genoeg. De juiste oogmake-up helpt je ogen groter te laten lijken. In dit artikel leggen we je in drie simpele stappen uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

Stap
1

Oogschaduw laat je ogen spreken

Net zoals je bepaalde delen van je gezicht kunt accentueren, kun je met oogschaduw delen van je ogen benadrukken om ze een groter uiterlijk te geven. Kies een witte of lichte kleur oogschaduw, zoals de kleur #20 Queen Color Queen Eyeshadow van L’Oréal Paris. Breng de oogschaduw aan op de binnenste ooghoek, onder de boog van je wenkbrauwen en in het midden van je ooglid om je ogen meer open en wakker te laten lijken. Ook het contouren van je ogen is een must om een groter uiterlijk te geven. Gebruik een donkerdere bruine tint, zoals de L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow in de kleur Commander, om je ogen te definiëren.

Breng deze donkere oogschaduw net iets boven de oogplooi in de arcadeboog aan om de illusie te wekken dat je ogen groter zijn. Veeg de oogschaduw naar boven en naar buiten voor een smokey eye. Neem dezelfde donkerbruine oogschaduw en breng deze aan langs je onderste wimperlijn van de buitenste hoek naar het midden van je oog.
Stap
2

Gebruik eyeliner om de ogen te accentueren

Een eyeliner kan je ogen groter laten lijken, maar kan ook het tegenstelde effect hebben. Wanneer je je ogen onder en boven omlijnt met donkere eyeliner, zullen je ogen er juist kleiner uitzien.

Als je je ogen groter wilt laten lijken, gebruik de eyeliner dan alleen om een lijntje op de buitenste driekwart van de wimperlijn te tekenen. Dit helpt de aandacht te vestigen op de bredere buitenste ooghoeken.

Heb je ronde of amandelvormige ogen, dan kun je de eyeliner iets verder tekenen dan de buitenste ooghoek, eventueel met een wing. Trek het lijntje naar boven en laat het niet naar beneden aflopen, dan gaan je ogen juist hangen.

De Matte Signature Eyeliner is een langhoudende eyeliner met een verkorte steel, zodat je extra dicht bij de wimperrand kunt komen. Dit zorgt ervoor dat je meer controle hebt tijdens het aanbrengen en dankzij de puntige applicator heel precies kunt werken. Gebruik je graag een oogpotlood? Breng deze dan niet aan op je onderste waterlijn, omdat dit je ogen juist kan verkleinen. Breng in plaats daarvan een lichtere kleur oogpotlood aan net onder je onderste wimpers, onder de waterlijn om je ogen optisch groter te laten lijken.
Stap
3

Breng mascara aan

Geen oogmake-uplook is compleet zonder goede mascara. Je wilt de wimpers verlengen én de ogen groter laten lijken. Hiervoor raden we een kleine verandering in je techniek aan. Kam de mascaraborstel vanaf de wimperaanzet door je wimpers. Leg de focus op de middelste en buitenste wimpers. Teveel mascara op de binnenste wimpers maakt juist dat je ogen er gesloten uitzien.

Met de Bambi Eye Mascara by False Lash van L’Oréal Paris creëer je, zoals de naam al zegt, heuse Bambi ogen. Met het borsteltje bereik je eenvoudig elk haartje en zijn je wimpers door de ovalen vorm direct gekruld.

Tip: gebruik voor een nog meer open blik, vóór het aanbrengen van je mascara een wimperkruller Begin door de wimperkruller tegen je oog te houden. Open de krultang terwijl je oog open is. Plaats je wimpers tussen de klemmen en kom zo dicht mogelijk bij de basis van je wimpers zonder in je ooglid te knijpen. Sluit de klem op je wimpers en houd deze een paar seconden vast. Nadat je het loslaat, haal je de wimperkruller van de wimpers af en herhaal je deze stappen een keer in het midden van je wimpers en een keer bij de uiteinden voor een volledige krul. Makkelijk toch?
Vrouw Brengt Fiber Mascara Aan
Overslaan het dia: Grotere ogen

Ga voor de ultieme bambi ogen!

Bereik eenvoudig een open blik