Pigmentvlekken: hoe ontstaan ze en wat kan je er tegen doen

Heb jij soms last van donkere plekjes op je gezicht? Pigmentvlekjes worden meestal veroorzaakt door 'hyperpigmentatie'. Hyperpigmentatie is waar de huid overtollig pigment produceert dat bekend staat als 'melanine', dit zorgt ervoor dat de huid donkerder wordt en bruine vlekken op de huid zichtbaar worden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over pigmentvlekken en wat je ertegen kan doen!

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment (melanine) is de stof die kleur geeft aan de huid. Een pigmentvlek is een ophoping van pigment op een bepaalde plaats in de huid. Wist je dat donkere vlekken op elke huidskleur kunnen voorkomen?

Wat veroorzaakt pigmentvlekken?

De belangrijkste oorzaak van donkere vlekken is schade door de zon. Wanneer je lang zonder bescherming in de zon zit kan dit leiden tot schade, die zich kan manifesteren als zichtbare tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels of pigmentvlekken. Acné kan ook een oorzaak van pigmentvlekken zijn. Zonder behandeling kunnen uitbraken leiden tot donkere vlekken die verschijnen bij het verdwijnen van de acné.

Kan je pigmentvlekken voorkomen?

Nu je weet wat pigmentvlekken kan veroorzaken, kun je een consistente huidverzorgingsroutine creëren om ze aan te pakken. Omdat je niet helemaal van de donkere vlekken af kunt komen als ze eenmaal verschijnen, is een goede bescherming - bedoeld om te helpen voorkomen dat ze überhaupt ontstaan - een goed idee. Het belangrijkste wat je kunt doen? Bescherm je huid - en dat betekent elke dag tegen de zon beschermen! Dat geldt voor iedereen, niet alleen voor mensen met pigmentvlekken. Kies een zonnebrandcrème met een SPF van 15 of hoger - zoals de Revitalift Laser X3 dagcrème SPF20. Dit helpt om je huid te beschermen tegen de twee soorten stralen van de zon: UVA en UVB.

Hoe kun je pigmentvlekken behandelen?

1. Exfolieer!
Alfa-hydroxyzuren zoals glycolzuur kunnen helpen het huidoppervlak te exfoliëren en donkere vlekken in de loop van de tijd te verminderen. Probeer de Revitalift Laser X3 Ampullen. De ampullen zorgen ervoor dat je huid weer gaat stralen. De hoge concentratie glycolzuur helpt dode huidcellen te verwijderen en je huid egaler te maken. Na 7 dagen gebruik ziet je huid er als nieuw uit en lijken pigmentvlekjes verhelderd.

2. Gebruik een nachtcrème
's Nachts is eigenlijk een van de beste momenten om te genieten van een serieuze huidverzorging, want het is het moment van de dag waarop je huid zich vernieuwt. Het gebruik van een nachtelijke behandeling, zoals de L'Oréal Paris Revitalift Laser X3 Nachtcrème helpt het huidoppervlak te egaliseren en te verbeteren terwijl je slaapt.

Overslaan het dia: New Related Products

Ga pigmentvlekken tegen met Revitalift Laser X3

Ontdek de beste verzorging