Eyeliner: Een mini make-up masterclass!

Het ziet er altijd zo indrukwekkend uit: de perfecte wing of een prachtige eyeliner langs de wimperrand. Wij helpen je deze skill in no-time onder de knie te krijgen!

Kies de beste eyeliner voor jouw ogen

De perfecte lijn boven je wimpers geeft je ogen definitie, maar dan is het wel handig om te weten welke lijn het beste bij de vorm van jouw ogen past. Wij zetten de verschillende opties voor je op een rij!

Ronde ogen: Bij ronde ogen wil je de vorm wellicht wat meer in de breedte verlengen, om je ogen groter te laten lijken. Breng hiervoor een mooie, lange wing aan in de buitenzijde van je ooghoeken. Deze ‘cat eye’ past perfect bij jouw ronde ogen. De beste eyeliner voor een mooie wing is de Matte Signature liner. Deze langhoudende eyeliner is waterproof, waardoor je je lijntje niet hoeft bij te werken gedurende de dag. Bang voor een trillende hand hoef je niet te zijn met de Matte Signature liner, want de steel is extra kort en ligt stevig in de hand, zodat je super gemakkelijk de perfecte wing kunt zetten.

Amandelvormige ogen: Hierbij is het belangrijk dat je aan de binnenkant van je ooglid (richting je neus) niet te veel eyeliner plaatst. Begin met een dun lijntje en maak deze steeds dikker naarmate je naar de buitenkant van je oogleden werkt. Het maken van een dunne, precieze lijn lukt het beste met een niet al te dikke stiftpunt, zoals bij de Perfect Slim Eyeliner. Wil je je oogkleur accentueren, kies dan voor een gekleurde eyeliner. Met de virtueel testen tool kun je zelf uitproberen welke kleur van Perfect Slim het beste bij jouw ogen past.

Omhoog staande ogen: Verbeter de symmetrie van je ogen door niet alleen op je bovenste wimperrand een lijntje te tekenen, maar trek hem ook door in de buitenste hoek van je onderste wimperrand. Gebruik hiervoor een kohl oogpotlood die lang blijft zitten. Le Liner signature is een waterproof oogpotlood met opdraaibare functie.

Hangende oogleden: Breng hierbij de eyeliner alleen in de buitenzijde van je ooghoek aan en teken een opwaartse lijn voor een liftend effect. Zo lijken je ogen minder te hangen en worden ze optisch groter. Dit kun je met elk type eyeliner doen. Met de Matte signature liner liner zorg je ervoor dat het lang blijft zitten en minder snel in je hangende oogleden trekt.
Blue Liner

Haastige spoed is zelden goed. Neem de tijd bij het zetten van je eyeliner en probeer er eens bij te gaan zitten voor nog meer stabiliteit.

De meest gemaakte fout bij het zetten van eyeliner

Vaak wordt gedacht dat het beter en makkelijker is om een mooie eyeliner te zetten door je ogen dicht te houden en je ooglid strak te trekken. Dit is juist niet zo! Wanneer je dit doet en daarna je ogen opent of loslaat, trekt de eyeliner in de fijne lijntjes van je ogen en ziet het er niet meer strak uit. Houd je ogen altijd open en volg zoveel mogelijk de natuurlijke vorm van je oogrand. Zo krijg je een mooie, perfecte liner en geef je je ogen een echte lift!
Overslaan het dia: Beste eyeliner look

Bekijk onze eyeliner favorieten

Vind de perfecte eyeliner