Blush en Bronzer aanbrengen: zo doe je dat

Voeg een vleugje kleur toe aan je wangen en maak je make-up look direct levendiger met zorgvuldig aangebrachte blush of bronzer. Ongeacht je gezichtsvorm kan met de juiste technieken je gezichtslijn compleet transformeren voor een wat meer gedefinieerde look. Het aanbrengen van bronzer of blusher is een essentiële beauty stap, maar het is belangrijk om de juiste kleur en applicatietechniek te gebruiken. Dus hoe kies je de juiste tint blush of bronzer die bij je huidskleur past? En hoe kies je tussen de twee? In deze tutorial begeleiden we je in alles wat je moet weten om deze producten als een professional aan te brengen.

Welke blush of bronzer is geschikt voor jou?

Als algemene regel geldt dat als je een warme of olijfkleurige ondertoon hebt, je het beste kunt kiezen voor een blush of bronzer met een gele of oranje ondertoon. Als je ondertonen juist koel zijn, kies dan voor een blusher of bronzer met een lichte blauwe tint. Deze kleurencombinaties zijn gecreëerd om jouw huid te complimenteren voor een natuurlijk ogende afwerking.

Bereid je huid voor met onze True Match Foundation, aangebracht vóór bronzer of blusher om je een perfect egale huid te geven waarop je kunt bouwen.

Breng vanaf hier de L'Oreal True Match Le Blush aan, verkrijgbaar in roze, abrikoos en honingtinten die perfect bij warme, koele of neutrale huidtinten passen.

Op zoek naar een bronze gloed? Onze Back to Bronze bronzing poeder biedt glamour met een vleugje kleur. Deze bronze tint kan worden gebruikt om de huid warmer te laten ogen.

Hoe breng je bronzer aan?

De juiste plaatsing van de bronzer accentueert de gebieden die de zon natuurlijk zou bruinen. Gebruik een ronde kwast om je bronzer aan te brengen op de bovenkant van het voorhoofd langs je haarlijn, langs de brug van je neus en over de bovenkant van je wangen. Je kunt zelfs een klein beetje aan je kin en nek toevoegen. Begin licht en bouw de kleur op om de look die je wilt bereiken te creëeren.

Je kunt ook bronzer gebruiken om je gezichtsvormen te accentueren en je gezicht zachtjes te contouren. Gebruik een smallere ronde borstel om de bronzer langs de holtes van je wangen en rond de kaaklijn te vegen. Dit zal helpen om een slankere, meer gedefinieerde look te creëren.

Hoe breng je een blush aan?

Hoe je blush aanbrengt hangt compleet af van de vorm van je gezicht. Breng voor hartvormige gezichten je blush in een gebogen lijn aan van je slaap naar de onderkant van je jukbeen, dit creëert een naar binnen gerichte ‘C’-tint en accentueert je jukbeenderen.

Als je een wat ronder gezicht hebt, gebruik dan geen blusher op de appels van je wangen. Maar om definitie toe te voegen, zuig je je wangen in en breng je de blusher aan op de lijn onder je jukbeenderen.

Of voor mensen met een vierkante kaaklijn, breng je blush rechtstreeks aan op de appels van je wang in een cirkelvormige beweging. Deze techniek helpt hoekige gezichtsvormen te verzachten door de aandacht te vestigen op het rondste deel van je gezicht.

Hoe combineer je een blush met een bronzer?

Als je zowel bronzer als blusher op je gezicht aanbrengt, let er dan op hoe je de kleuren samen aanbrengt. Als je de bronzer aanbrengt na je blush, kan het mengen van de twee een modderige kleur veroorzaken, waardoor je jukbeenderen veel donkerder lijken.

Breng eerst de bronzer aan en geef je gezicht een contourdefinitie. Vervolgens kun je een kleine hoeveelheid blusher aanbrengen en deze samen met de bronzer mengen.

Nu heb je alle kennis in huis om je bronzer en blush met vertrouwen aan te brengen en als een echte professional een mooi resultaat te bereiken.