Messy haarstijl voor je bruiloft

Je gaat trouwen met de liefde van je leven, maar zeg je ook: "Ja, ik wil" tegen het kapsel dat je van plan bent te dragen op je grote dag? Zo niet, laten we dan een suggestie doen: een messy haarstijl is een van de nieuwste trends op het gebied van bruidskapsels. Variërend van losjes opgestoken tot een rommelige vlecht. Dit zijn vier messy bruiloftskapsels om te overwegen voor jouw grote dag.

Haar stijl 1: De messy bun

Dit is niet de traditionele klassieke knot die je vast wel kent. Hoewel je tijdens je bruiloft prima een rommelig knotje kunt dragen, zijn er een paar kleine aanpassingen die je dagelijkse knot opfleuren tot een geschikt bruiloft-kapsel.

Wat heb je nodig:

• Helder elastiek
• Platte haarspeldjes (bobby pins)
• Een fijne kam
L'Oréal Paris Extraordinary Oil haarolie
L'Oréal Paris Elnett Crème de Mousse volume
L'Oréal Paris Elnett Satin Volume Haarspray

Zo creëer je de look:

STAP
1

Voeg wat volume toe

Voor dit messy bruidskapsel met een knot, wil je volume en textuur aan je lokken toevoegen. Breng eerst de olie aan in je haar. Breng vervolgens een volume mousse aan op je wortels voor een onmiddellijke lift.

Tip van onze experts: krijg je niet voldoende volume in je haar? Gebruik een kam met fijne tanden en toupeer het voorste deel van het haar. Zo creëer je eenvoudig extra volume.

STAP
2

Maak een knot

Er zijn een paar opties als het gaat om het maken van een knot. Je kunt kiezen voor een hoge, lage of zijwaartse knot, op basis van je persoonlijke voorkeur. Trek je haar in je gewenste knot en zet het vast met een doorzichtig elastiek. Trek er dan voorzichtig aan om de knot een meer casual look te geven.

STAP
3

Gebruik haarspeldjes

Gebruik platte haarspelden om losse uiteinden vast te zetten. Onthoud: dit is een rommelig bruidskapsel, dus het hoeft niet perfect te zijn! Zodra je knot naar wens zit, trek je een paar lokken aan weerszijden van je gezicht uit de knot voor een nonchalant effect. Vergeet deze haarstijl niet af te werken met een beetje haarlak.

Haar stijl 2: Losse golven

Als je je haar liever los draagt, is dit messy bruidskapsel iets voor jou!

Wat heb je nodig:

Zo creëer je de look:

STAP
1

Maak snelle golven in je haar

Spray een volume spray op je wortels om je haar te liften en volume te creëren.

STAP
2

Gebruik een haarstukje

Er is een reden waarom je haar er zo weelderig uitzien als je de kapsalon verlaat… De kapper kan je haar op zo’n manier föhnen dat het perfect in model zit en veel volume heeft. Een gemakkelijke manier om thuis hetzelfde resultaat te bereiken - zonder dat je tegelijkertijd een ronde borstel en een föhn hoeft vast te houden - is door een föhnborstel te gebruiken.

STAP
3

Steek het op

Verdeel je haar in twee delen: een boven- en onderlaag. Pak het bovenste gedeelte en trek het losjes in een knot achter op je hoofd. Zet de knot vervolgens vast met een grote haarklem. Een gemakkelijke en chique manier om je haar speciaal voor de bruiloft extra te versieren.

STAP
4

Houd het op zijn plek

Spray haarlak op je lokken om je half opgestoken haar in model te houden.

Haarstijl 3: Bohemian vissengraatvlecht

Wil je je haar niet opsteken, maar liever ook niet los dragen? Dan is een vissengraatvlecht het perfecte boho bruidskapsel voor jou!

Wat heb je nodig:

Zo creëer je de look:

STAP
1

Zorg voor meer textuur

Verdeel een klein beetje olie over je lokken om je haar een volle, volumineuze textuur te geven.

STAP
2

Begin met vlechten

Pak je haar bij elkaar en veeg het naar links of recht opzij, net wat jouw voorkeur heeft. Begin dan met het maken van een vissengraatvlecht, gebruik grotere plukken om een stoere, dikke vlecht te maken. Stop je vlecht, zodra je halverwege de lengte van je haar komt. Bind hem vast met een doorzichtig elastiek voor een half gevlochten, half paardenstaartlook.

STAP
3

De finishing touch

Haal langs beide kanten van je gezicht een paar plukjes los. Breng een sterke haarlak aan om ervoor te zorgen dat je bruiloftskapsel de feestelijke dag en avond overleeft.