Contouren: van beginner naar make-up artist in 3 stappen

Contouren met make-up is super populair onder professionele make-up artists, maar wist je dat je dit ook super gemakkelijk thuis zelf kunt doen? Wij helpen je op weg met super handige tips!

Je gezicht contouren wordt vaak geassocieerd met een super heftig make-up resultaat, of we denken hier vaak professionele skills voor nodig te hebben om er een mooi resultaat mee te behalen. Niets is minder waar! Je neus contouren, of zelfs je hele gezicht is super simpel zolang je weet waar je op moet letten en welke producten je hiervoor kunt gebruiken. In slechts 3 simpele stappen kun jij het mooiste uit je natuurlijke gezichtsvorm halen en zo nóg knapper voor de dag komen! Ben je nog blijven hangen bij ""wat is contouren""? Geen nood! Je bent niet de enige die dat niet weet. Contouren is een make-up techniek die gebruikt wordt om de vorm van je gezicht optisch te veranderen, of accenten te leggen op jouw sterkste delen en die nog beter tot hun recht te laten komen. Je kunt met contouren bijvoorbeeld je neus smaller laten lijken of je kaaklijn verscherpen en dat met slechts 2 producten!
Stap
1

Kies de juiste producten

Voor het beste contour resultaat heb je eigenlijk maar 2 producten nodig. Je gebruikt bij het contouren altijd een lichte en een donkere kleur. Blijf bij het kiezen van de producten waarmee je contourt zoveel mogelijk in de buurt van jouw huidskleur, om te zorgen dat het resultaat er natuurlijk uitziet. Met de donkere kleur creëer je diepte en met de lichtere kleur breng je delen van je gezicht juist naar de voorgrond.

Om de beste contour producten te kiezen is het handig om na te denken over je huidtype. Voelt jouw huid snel droog aan of heb je bij het gebruiken van make-up producten in poedervorm al snel dat je huid een beetje korrelig lijkt? Kies dan voor vloeibare contour producten. Met de Infaillible more than concealer kun je dankzij het brede aanbod in kleuren zowel de perfecte lichte als donkere kleur vinden om jouw gezicht te contouren. Dit product blijft lang zitten en geeft toch een natuurlijke finish. Het is ook makkelijk te blenden waardoor het naast een concealer goed te gebruiken is als contour product.

Heb je een vette huid die snel glad aanvoelt of gedurende de dag gaat glanzen? Dan is het beter om te kiezen voor een contour product in poedervorm. De L'Oréal Paris Back to Bronze is ideaal om een vette huid mee te contouren, omdat het een matterend effect heeft. Voor de lichte kleur kun je dan het beste de Iconic glow highlighter gebruiken, deze kun je heel subtiel aanbrengen op de delen van je gezicht die je extra wilt accentueren.

Stap
2

Benadruk de beste contouren voor jouw gezichtsvorm

Een simpel trucje om te ontdekken waar je moet contouren is: lachen. Door te doen alsof je lacht, komt de natuurlijke botstructuur van jouw gezicht naar voren. Dat is precies het gedeelte van je gezicht dat je wilt accenturen en daar moet je dus contouren. Houd daarnaast rekening met jouw gezichtsvorm aan de hand van de volgende vuistregels:

Contouren ovaal gezicht: Hierbij heb je met name de highlighter nodig. Highlight de brug van je neus, het gedeelte onder je ogen, je kin en het midden van je voorhoofd. Je ogen lijken groter namelijk wanneer je de huid er net onder iets lichter maakt. Gebruik de donkere kleur alleen om net onder je jukbeenderen te contouren, begin net boven je mondhoeken tot vlak voor je oor.

Contouren rechthoekig gezicht: Als je gezicht rechthoekig of vierkant gevormd is, heb je van nature al wat hardere lijnen om je gezicht. Om je gezicht wat ronder en daarmee wat zachter te maken, contour je met de donkere kleur langs de haarlijn naar beneden tot aan je kin. De lichte kleur gebruik je op het midden van je voorhoofd en het midden van de kin.

Contouren rond gezicht: Gebruik bij een rond of hartvormig gezicht de contourtechniek om je kaaklijn te accenturen. Dit effect bereik je door met de donkere kleur vanaf je kin langs je kaak te contouren. Ook de jukbeenderen en de zijkanten van je voorhoofd geef je deze donkere kleur. Neem nu de lichte kleur om de brug van je neus te highlighten en doe dit ook bij het midden van je kin en voorhoofd.

Stap
3

Blend de contourvormen tot een natuurlijk geheel

Deze stap is vooral belangrijk als je een vloeibaar contour product hebt gebruikt. Bij een poedervorm ligt het product vanzelf al wat natuurlijker op de huid, maar kan het nog steeds geen kwaad om nog even de vormen te vervagen zodat het er super mooi en natuurlijk uitziet. Om de make-up te blenden gebruik je je vingers, een kwast of een beauty blender / sponsje. Maak hiermee draaiende bewegingen over de lijnen van de contour om het zo te mengen met de rest van je make-up of nog beter op de kleuren van je gezicht aan te laten sluiten.