De 5 beste make up tips

Begin je net met het gebruiken van make-up of wil je gewoon nog beter worden in het aanbrengen van jouw favoriete producten? Wij geven je de 5 beste tips van onze make-up experts, waardoor jij vanaf nu altijd stralend de deur uit loopt, of thuis klaar kan zitten voor je Zoom call!

Tip
1

Creëer de juiste basis

Voor de perfecte gezichtsmake-up is foundation het allerbelangrijkste. De eerste stap is een grondige reiniging met jouw favoriete gezichtsreiniger, of toner zoals bijvoorbeeld het L’Oréal Paris Micellair Water. Dit biedt een milde reiniging van de huid en haalt de laatste restjes vuil of make-up weg voordat je gaat beginnen.

Vervolgens wordt een dagcrème aangebracht. Dit is vooral belangrijk om de huid van voldoende vocht te voorzien zodat de foundation niet blijft hangen op droge plekken en om de perfecte egale basis te creëren. Complexe contouren zijn absoluut niet noodzakelijk voor een mooie foundation. Maar om sommige delen van het gezicht meer te benadrukken, kan je twee verschillende tinten foundation gebruiken. Kies hiervoor een kleur die past bij jouw huidskleur en een tint die iets donkerder is. De tint die past bij je huid breng je royaal op het gezicht aan met een penseel of spons. Breng vervolgens de donkere tint aan onder de jukbeenderen om het gezicht extra te definiëren.
Tip
2

Een stralende huid

De basis van foundation kun je extra glans geven door een highlighter te gebruiken. De L’Oréal Paris Iconic glow highlighter is een makkelijk aan te brengen highlighter in poedervorm. Dankzij de fluweelzachte textuur kan de kleur gemakkelijk worden aangebracht op de plekken in je gezicht die je nog meer accent wilt geven. Zoek daarbij naar de plekken in je gezicht die het van nature al het licht opvangen, en geef deze extra aandacht met highlighter. Breng de highlighter bijvoorbeeld aan op je jukbeenderen en de brug van je neus voor een instant glow.
Tip
3

Zet accenten met blush

Om de gezichtscontouren met blush nog meer expressie te geven, kies je een geschikte kleur blush. Lichtere huidtypes kunnen het beste rode tinten kiezen die naar oranje of roze neigen, zoals bijvoorbeeld de True Match Le Blush in Peach. Donkere huidtypes complimenteren het beste met heldere kleuren in donkerrood of paars. Het is belangrijk om een speciale, gehoekte blush-borstel te gebruiken zodat de bovenste jukbeenderen worden benadrukt en de kleur subtieler vervaagt naar het midden van het gezicht.
Tip
4

Accentueer je lippen met een mooie, felle kleur

Het grote voordeel van een gedurfde lippenstift kleur is dat je geen gecompliceerde oogmake-up meer nodig hebt. Bij felrood of oranje is een simpele foundation samen met wat mascara voldoende om een expressieve look te creëren. Om volle lippen te krijgen, moet je eerst de dode huidcellen verwijderen door middel van een lipscrub, of een tandenborstel. De lippen omlijn je vervolgens met een lipliner in dezelfde kleur als de lippenstift. Vervolgens breng je de gekozen lipkleur hierop aan, probeer bijvoorbeeld onze Rouge Signature lijn voor een speciaal mat effect.

Tip: een speciaal trucje om de lippenstift langer mee te laten gaan: dep een beetje poeder met je wijsvinger op de lipkleur, zo blijft de kleur de hele dag mooi.
Tip
5

De perfecte wenkbrauw

Elke vrouw wil graag volle, perfect getrimde wenkbrauwen die er ook nog eens natuurlijk uitzien. Gebruik daarom een wenkbrauwpotlood om de wenkbrauwen licht in te vullen, het L’Oreal Paris Brow Artist Xpert Wenkbrauw potlood is hier perfect voor. Met de driehoekige applicator kun je de wenkbrauwen de gewenste vorm en kleur geven. Vervolgens kun je de geïntegreerde stylingborstel gebruiken om de wenkbrauwharen in model te brengen.