De 5 schoonheidsvoordelen van glycolzuur

Glycolzuur... Die naam komt je misschien bekend voor. Maar waar heb je er eerder iets over gehoord? En wat maakt het zo geweldig? Hier zijn 5 redenen waarom glycolzuur helpt bij de zoektocht naar een perfecte huid!

TIP
1

Glycolzuur, de kleinste 'AHA'

AHA's (alpha hydroxy acid), ofwel alfahydroxyzuren, komen van nature voor in verschillende soorten fruit en rietsuiker. Ze worden toegevoegd aan behandelingen die werkzaam zijn bij een vettige of acnegevoelige huid, een droge huid, een doffe huidskleur, een door de zon beschadigde huid en een rijpere huid. Glycolzuur is het kleinste lid van de AHA-familie, waardoor het beter in de huid doordringt dan melkzuur, citroenzuur, appelzuur of wijnsteenzuur.
 
TIP
2

Een waardig zuur tegen veroudering

Omdat het een klein molecuul is, kan glycolzuur diep de opperhuid binnendringen en daar de cellulaire activiteit stimuleren. Daarom wordt het vaak toegevoegd aan producten tegen veroudering en puistjes, om de huid te hydrateren, te verhelderen en te versterken. Het is een verzachtend actief ingrediënt dat de textuur van de huid egaliseert door dode cellen te verwijderen. Zo blijft de huid zacht, schoon en jeugdig fris.
 
TIP
3

Glycolzuur, een krachtige exfoliant voor een perfecte huid

Het grootste voordeel van glycolzuur is het vermogen om de bovenste laag van de huid te peelen door dode huidcellen los te maken. Dit stimuleert op zijn beurt de celvernieuwing, waardoor de huid schoon en stralend blijft. Rimpels worden minder diep, de pH-waarde van de huid wordt in evenwicht gebracht, acnelittekens vervagen en de poriën zijn niet langer verstopt. Het is dus echt een superscrub voor een zachte en soepele huid.
 
TIP
4

Een actief bestanddeel dat geschikt is voor alle huidtypes

Glycolzuur werd ooit alleen gebruikt voor een vettige of acnegevoelige huid. Tegenwoordig wordt het door dermatologen aanbevolen voor alle huidtypes, afhankelijk van de formule waar het in zit. Afhankelijk van het gehalte glycolzuur (tussen 2 en 15%) kan het seborroe tegengaan bij de jonge of vettige huid. Het kent een hydraterende en verhelderde werking bij de rijpere en droge huid. Let echter op: het kan de gevoelige huid irriteren.
 
TIP
5

Glycolzuur kan zowel thuis als door een dermatoloog op je huid aangebracht worden

Glycolzuur zit in crèmes en peelings met fruitzuur. Als je een nachtcrème met glycolzuur gebruikt, breng deze dan geleidelijk aan: eerst eenmaal per week, daarna om de drie nachten als je huid er goed op reageert. Je kunt één of twee keer per week een peeling met glycolzuur doen voor een zachte, exfoliërende werking. Dermatologen gebruiken hogere concentraties van het zuur (20% tot 70%) om snel meerdere huidlagen te verwijderen.