De beste foundation voor jouw huidtype

Het vinden van de beste basis voor een vette, droge of gecombineerde huid is niet eenvoudig. L'Oréal Paris is er om je te helpen bij het maken van de beste keuze. Vind hier jouw perfecte match met een foundation uit ons assortiment. Als het gaat om het kiezen van de perfecte foundation, is het zeker niet ‘one size fits all’. Er zijn verschillende type foundations, een dekkende foundation, lichtere foundations of poeder foundations. Natuurlijk ziet die ene foundation er misschien geweldig uit bij je vriendin, maar er is geen garantie dat je dezelfde resultaten zult zien wanneer je het op je eigen huid aanbrengt. Waarom? Simpel - verschillende huidtypes hebben verschillende behoeften, en wat voor iemand met een vette huid werkt, hoeft niet per se te werken voor iemand met een droge en gevoelige huid. Begrijpen welk type foundation het beste werkt voor jouw huidtype kan een beetje een klus zijn, dus laten we het samen ontdekken. We hebben een kort overzicht samengesteld van dingen waar je op moet letten als je de juiste foundation voor een droge huid, vette huid of gecombineerde huid zoekt! We hebben een kort overzicht samengesteld van dingen waar je op moet letten als je de juiste foundation voor een droge huid, vette huid of gecombineerde huid zoekt!

De beste foundation voor een vette huid

Als het gaat om de beste foundation voor een vette huid, zijn er twee doelstellingen: glans verminderen en je make-up op zijn plaats houden. Voor een natuurlijke, soort tweede huid die geweldig is voor glansbestendigheid, kan Infaillible Foundation in a Powder de juiste zet zijn. Deze poeder en foundation in één matteert en dekt oneffenheden zoals een foundation en heeft een langhoudend en natuurlijk resultaat. Deze dekkende foundation geeft daarnaast ook niet af en voelt comfortabel op de huid.


Maar het weerstaan van glans is slechts de helft van de strijd. Is je make-up om 13.00 uur iets te vaak van je gezicht gaan glijden? Je bent niet de enige, en gelukkig zijn er genoeg producten geschikt voor een vette huid die deel uitmaken van de oplossing. De Infaillable 24H Fresh Wear Liquid Foundation is zowel zweet- als transferbestendig, waardoor het ideaal is voor mensen die zoeken naar langhoudende foundation met een natuurlijk resultaat.


Voor de beste resultaten moet een foundation voor een vette huid worden gecombineerd met andere matterende huidverzorgingsproducten, waaronder gezichtsreinigers, exfoliërende cleansers, gezichtsmaskers en vochtinbrengende crèmes.

De beste foundation voor een droge huid

Als je te maken hebt met een droge of doffe huid, zal het altijd een uitdaging zijn om je huid er mooi en stralend uit te laten zien, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Ten eerste wil je waarschijnlijk een basis met een matte finish vermijden. Natuurlijk zijn ze trendy, maar de matterende afwerking kan helpen om de droge huid van je huid te accentueren, en dit willen we voorkomen. Dus, als je op zoek bent naar een basis voor een droge huid, zoek dan naar alles wat hydratatie of helderheid biedt. L’Oréal Paris True Match Foundation is bijvoorbeeld een perfecte keuze! Verrijkt met hyaluronzuur, voor extra hydratatie en verzorging. Deze foundation biedt daarnaast een true match voor iedereen met meer dan 45 shades.  

Liever een wat minder dekkende foundation, ga dan voor het True Match Getint Serum. Dit is een verzorgend hyaluronzuur serum met lichte dekking, voor een zichtbaar egale en stralende huid. Het prettige aan dit product is dat de dunne textuur gemakkelijk mengt met de huid voor een natuurlijk ogend resultaat.

Tip: Voeg een klein beetje water toe aan je foundation voordat je deze aanbrengt - een slimme manier om vocht toe te voegen zonder olie te gebruiken. En vergeet niet dat het verzorgen van een droge huid niet alleen gaat over het aanbrengen van de juiste foundation, maar ook jouw avond routine - probeer een van de L’Oréal Paris Micellair waters om te voorkomen dat je huid nog meer uitdroogt!

De beste basis voor een gecombineerde huid

Veel mensen vinden het moeilijk om te bepalen wat een perfect foundation is voor een gecombineerde huid, want je hebt tenslotte iets nodig dat ervoor zorgt dat je droge plekken niet nog verder uitdrogen zonder de vette gedeeltes van je huid te verergeren. Maar een gecombineerde huid kan ook een zegen zijn, omdat het je de vrijheid geeft om je basis te mixen en matchen totdat je een combinatie vindt die perfect is voor jouw huid.

Dus, wat is de beste basis voor een gecombineerde huid? Hoewel de Infaillable 24H Fresh Wear Liquid Foundation geweldig is voor mensen met een vette huid, is het ook een geschikte keuze voor iedereen met een gecombineerde huid - dat wil zeggen een vette huid in sommige delen van je gezicht, een droge huid in andere.

Tip: een wat mattere vloeibare foundation zoals Infaillible matte cover kan ook ideaal zijn, omdat deze helpt om glans te verminderen zonder te hard te zijn voor de drogere delen van je gezicht.