De voordelen van castorolie voor jouw haar

Castorolie is een plantaardige wonderolie die al duizenden jaren wordt gebruikt. Hoog tijd om deze magische olie eens uitgebreid onder de loep te nemen en te bekijken wat de voordelen van het gebruik voor je haar zijn.

Een korte geschiedenisles uit Egypte

Castorolie stamt al uit de tijd van het oude Egypte. Haar was zelfs meer dan 3000 jaar geleden al een belangrijk kenmerk van vrouwelijke schoonheid. En castorolie, ook wel ricinusolie genoemd, werd gebruikt vanwege de versterkende eigenschappen. Het verhaal gaat dat Cleopatra het zelfs gebruikte.
Door de eeuwen heen is castorolie gebruikt in verschillende verzorgingsproducten, zoals haarmaskers of als een leave-in-behandeling. Met als resultaat: sterker, glanzender haar dat sneller lijkt te groeien.
Vandaag de dag heeft castorolie nog steeds een geweldige reputatie als het gaat om positieve effecten op het haar. En inmiddels weten we ook hoe het zit: het is geen magie, het is wetenschap!

Wat is castor olie en waar is het goed voor?

Castor olie, ook wel ricinus olie, wonderboomolie of wonderolie genoemd, is een plantaardige olie die rijk is aan vetzuren. Het een uitstekend cosmetisch ingrediënt. Het staat bekend om het voeden, versterken en hydrateren van nagels, wimpers, wenkbrauwen en het stimuleren van de haargroei.

Het hydrateert de hoofdhuid diep en voedt de haarvaten. Wanneer je de hoofdhuid ermee masseert, stimuleert het de microcirculatie en optimaliseert het tegelijkertijd de toegang van voedingsstoffen naar de haarzakjes, waardoor de groei van elk haarzakje wordt bevorderd. Zo krijgt het haar snel kracht, glans en lengte. Kortom, castor olie houdt de hoofdhuid schoon en in balans en helpt het haar soepeler te houden, waardoor het minder snel breekt of beschadigt.

Herstellend vermogen

L'Oréal heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan dat aantoont dat Castorolie interessante eigenschappen heeft die helpen verzwakt haar en gespleten punten te verzegelen, waardoor je minder vaak naar de kapper hoeft, resulterend in een lengtegroei waar iedereen blij van wordt!

Castorolie toevoegen aan je haarverzorgingsroutine kan niet eenvoudiger. L'Oréal Paris Dream Lengths Shampoo bevat zowel castorolie als plantaardige keratine om het haar gevoed en gezond te laten voelen.