De wetenschap achter onze producten

Baanbrekende wetenschap voor superieure effectiviteit   

Onze missie begint met baanbrekende wetenschap. De superieure effectiviteit van onze formules is door en door getest en wordt ondersteund door een schat aan data die in de loop der jaren is verzameld en heeft geleid tot zichtbare, bewezen resultaten. Dit vormt de kern van alles wat we doen en wat we hebben gedaan sinds de oprichting van L’Oréal meer dan 110 jaar geleden.

De superieure effectiviteit van de make-up-, huidverzorgings-, haarverzorgings-, haarkleurings- en mannen- producten van L’Oréal Paris is het resultaat van geavanceerd wetenschappelijk onderzoek verricht door onze teams van 4.000 wetenschappers in 21 onderzoekscentra verspreid over de hele wereld. Dankzij dit uitgebreide netwerk kunnen we meetbare en op resultaat gebaseerde innovaties afleveren die wetenschappelijk verantwoord zijn en elke individuele vrouw zichtbaar en bewezen resultaat oplevert.

In de laboratoria van L’Oréal Paris werken onze gepassioneerde wetenschappelijke teams bestaande uit biologen, farmaceuten, biochemici en chemici samen om onze producten te perfectioneren. 

 
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/de-wetenschap-achter-onze-producten" }
Brand Section Science Image 1

Wetenschap en data zorgen samen voor krachtige innovatie

Het door de visionaire chemicus Eugène Schueller opgerichte L’Oréalheeft wetenschap altijd gezien als basis voor haar denken en expertise. Onze teams over de hele wereld werken hand in hand aan geavanceerde formules die zijn gebaseerd op bewezen resultaten. Meer dan 100 experts zijn gespecialiseerd in productveiligheid en effectiviteit en al onze formules worden gescreend om te garanderen dat de verschillende ingrediënten goed met elkaar samengaan en in veilige hoeveelheden worden gebruikt. 

De ontwikkeling van tools om de prestaties van iedere wetenschappelijke vooruitgang te meten is essentieel. L’Oréal heeft daarom Skin Atlases voor alle etnische groepen ontwikkeld, zodat de effecten van producten en behandelingen objectief kunnen worden vergeleken. Elk product is getest op tal van huidsoorten en haarkleuren en -typen. Dat is bovendien gedaan bij verschillende leeftijdsgroepen.

 
Dankzij deze data en kennis kunnen we bewezen resultaten en superieure effectiviteit waarborgen. Het is dankzij deze transparante, menselijke kijk op wetenschap dat we in de loop der jaren het vertrouwen van de klant hebben gewonnen en dat blijven we doen.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/de-wetenschap-achter-onze-producten" }
Brand Section Science Image 2

Het platform The Other Side

We willen informatie delen over onze ingrediënten – hoe ze werken, waar ze vandaan komen en hoe veilig ze zijn. Op ons speciale online platform The Other Side bieden we consumenten een kijkje achter de schermen van de superieure wetenschap waarop onze producten zijn gebaseerd. Op dit platform delen we details over de samenstelling van onze formules (met meer dan 400 ingrediëntdefinities) en data over de veiligheid en impact op het milieu van onze producten. Zo blijven we werken aan het vertrouwen en de betrokkenheid van consumenten.

Alternatieven voor dierproeven: Episkin, een referentie binnen de hele wetenschappelijke gemeenschap   

Als voorloper in de strijd tegen dierproeven is L’Oréal met deze praktijk gestopt in 1989, bijna 15 jaar voordat dit in Europa wettelijk verplicht werd. Zelfs in China, waar we de voorschriften hebben gewijzigd door onze testmethoden te delen, worden producten van L’Oréal Paris niet op dieren getest.

Episkin, de baanbrekende, bedrijfseigen technologie voor gereconstrueerde huid die meer dan 30 jaar geleden is ontwikkeld, is een duidelijk voorbeeld van de manier waarop de Groep regelmatig de reglementaire vereisten overtreft. Door de structuur van huid te reproduceren en de omstandigheden van producttoepassing na te bootsen kan met deze technologie de veiligheid en effectiviteit van een ingrediënt of product worden voorspeld voordat het klinisch wordt getest. In het Predictive Evaluation Center van L’Oréal in Gerland, Frankrijk, worden jaarlijks zo’n 130.000 stuks gereconstrueerd weefsel geproduceerd. Op de faciliteit van Pudong in China is het eerste Aziatische huidmateriaal in 2010 gereconstrueerd.

Episkin is tot op heden de enige technologie voor gereconstrueerd huidweefsel die is goedgekeurd door de Europese Commissie.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/de-wetenschap-achter-onze-producten" }
Brand Section Science Image 3
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/de-wetenschap-achter-onze-producten", "name": "de-wetenschap-achter-onze-producten" } } ] }