• Colorista - FAQ

 • Colorista Washout - FAQ

 • Kan de washout op geverfd haar worden gebruikt?

  Dat kan, maar houd er rekening mee dat gekleurd haar het kleurresultaat kan beïnvloeden. Het is mogelijk dat je niet precies dezelfde tint krijgt als op de verpakking staat afgebeeld. Colorista Washout is bedoeld voor natuurlijk of vooraf verhelderd haar.

 • Hoe lang houden de verschillende kleuren?

  Colorista Washouts zijn kleuren die ongeveer 1-2 weken houden, afhankelijk van de kleur en hoe vaak je het wast. Kijk op de verpakking om de houdbaarheid van de gekozen kleur na te gaan!

 • Kan ik na het gebruik van een Washout terug naar mijn oorspronkelijke kleur?

  Na enkele wasbeurten, zal jouw haar de natuurlijke kleur terugkrijgen. Denk eraan dat het aantal benodigde shampoobeurten afhangt van de kleur en van het feit of je haar poreus/beschadigd is. Bij sterk beschadigd/gebleekt/poreus (blond) haar kunnen de Washouts met blauwpigmenten bij het vervagen afwijken van kleur. Dit kan een blijvend effect hebben op je oorspronkelijke haarkleur. Er kan een groene gloed achterblijven in het haar die lastig te verwijderen is.

 • Kan ik proberen kleuren te mengen?

  Uiteraard! Je kunt de kleuren met elkaar mengen of je kunt verschillende kleuren op verschillende lagen op het haar aanbrengen. Mix & play! Houd er wel rekening mee dat de pigmenten op elkaar kunnen reageren. Hierdoor kan het resultaat anders worden dan op de verpakking staat als je 2 verschillende kleuren mengt. Dit geldt ook als de ene kleur nog niet volledig uit het haar is verdwenen en je al een nieuwe kleur aanbrengt.

 • Ik heb natuurlijk zeer lichtblond haar. Moet ik mijn haar ontkleuren voordat ik dit product gebruik?

  Als je van nature zeer lichtblond haar hebt, hoef je jouw haar niet te ontkleuren. Voor het mooiste resultaat kun je het beste de pastelkleuren gebruiken. Intensere kleuren zullen namelijk langer in jouw haar blijven en kunnen afwijken van het eindresultaat op de verpakking.

 • Ik heb middenblond/lichtbruin haar. Moet ik mijn haar ontkleuren voordat ik dit product gebruik?

  Als je een Washout in pastelkleur wilt toepassen en een fel resultaat wenst, kun je één van de Colorista Effects (Ombré, Balayage of Blond Platine) gebruiken voordat je de pastelkleurige Washout aanbrengt. Je hoeft je haar echter niet te ontkleuren als je een fellere Washout kleur wilt gebruiken.

 • Ik heb natuurlijk bruin/donkerbruin haar. Moet ik mijn haar ontkleuren voordat ik dit product gebruik?

  Wanneer je een felle kleur Washout aan wil brengen voor een subtiel resultaat, is het niet nodig om je haar vooraf te ontkleuren. Wil je liever een fel resultaat of een pastelkleurige Washout gebruiken, zul je je haar eerst moeten verhelderen, anders zullen de kleuren niet zichtbaar zijn. Gebruik hiervoor één van de Colorista Effects (Ombré, Balayage of Blond Platine) voordat je de pastelkleurige Washout aanbrengt.

 • Werkt dit product op zwart haar zonder vooraf te ontkleuren?

  Dit product zal niet pakken op zwart haar, zelfs niet als het ontkleurd is.

 • Hoe kan ik de washout het beste aanbrengen?

  Het beste effect krijg je door het op schoon (alleen met shampoo gewassen) en droog haar aan te brengen. Conditioner en van tevoren gebruikte stylingsproducten kunnen invloed hebben op het kleurresultaat.

 • Hoeveel product moet ik aanbrengen als ik lang haar heb? Middellang haar? Kort haar?

  Breng het product aan tot je lokken volledig gekleurd zijn. Hoe groter en dikker de plukken haar, hoe groter de kans dat de haren in het midden niet gekleurd worden. Breng het dus lok voor lok aan en zorg dat al je haar bedekt is. Vanaf schouderlengte raden wij aan om meer dan 1 verpakking te gebruiken. Je kunt het ook alleen in de punten of op bepaalde plukken gebruiken, dan heb je minder nodig!

 • Hoe lang moet ik wachten voordat ik de kleur uit moet spoelen?

  Laat de pastelkleuren 15 minuten inwerken voor een genuanceerd resultaat of 20 minuten voor een intenser resultaat. De fellere kleuren kun je 20 minuten laten inwerken voor een genuanceerd resultaat of 30 minuten voor een feller resultaat.

 • Ik heb een pastelkleur op mijn donkerblonde haar toegepast en de resultaten waren niet zoals op de doos; de kleur was bijna niet zichtbaar.

  Was je haar goed schoon en droog voor het aanbrengen van het product? Het kan ook zijn dat je de kleur niet lang genoeg hebt laten inwerken of dat je haar te donker is voor de gekozen pastelkleur. Probeer een fellere kleur óf verhelder je haar van tevoren met een van onze Colorista Effects (LET OP! Dit is een permanent effect).

 • Ik heb een washout-kleur aangebracht en ik heb mijn haar al meerdere keren gewassen, maar de kleur blijft nog steeds (een beetje) zichtbaar?

  Het kan zijn dat je haar van tevoren beschadigd/poreus was, waardoor de kleur langer blijft zitten dan verwacht. Bovendien kunnen de felle kleuren iets langer zichtbaar blijven op licht haar. Nog enkele shampoobeurten en het probleem zou opgelost moeten zijn! Je kunt ook proberen je haar ‘intensief’ te wassen als je de kleur sneller uit je haar wilt krijgen. Gebruik hiervoor een milde iedere dag shampoo (dus geen shampoo speciaal voor gekleurd haar). Breng dit aan op je haar, dek het af met een handdoek en laat het 15 minuten zitten. Spoel vervolgens uit en herhaal zo vaak als nodig.

 • Ik/mijn kapper heb/heeft geprobeerd om de kleur te verwijderen door het te ontkleuren, maar de kleur is nu nog meer zichtbaar.

  Het is niet aanbevolen om semi-permanente kleuring, zoals Washouts, via deze methode te verwijderen. De pigmenten kunnen dan in het haar dringen en zo wordt de kleur nog meer zichtbaar. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om het haar intensief te wassen. Gebruik hiervoor een milde iedere dag shampoo (dus geen shampoo speciaal voor gekleurd haar). Breng dit aan op je haar, dek het af met een handdoek en laat het 15 minuten zitten. Spoel vervolgens uit en herhaal zo vaak als nodig.

 • Ik heb de washout purple/lilac gebruikt en mijn haar is vervaagd van paars naar blauwpaars naar blauw-grijs, tot zeer lichtblauw-mintgroen. Is dit normaal?

  De kleur vervaagt naarmate je je haar wast en je natuurlijke kleur zal geleidelijk aan opnieuw tevoorschijn komen. Als je sneller terug wilt naar een natuurlijkere kleur kun je proberen je haar intensief te wassen (zoals hierboven omschreven). Als tijdelijke oplossing zou je de Washout in Peach kunnen gebruiken als toner om het groen te neutraliseren. Hiervoor breng je de Washout heel even (afhankelijk van hoe groen je haar is) aan als een crèmespoeling en spoel vervolgens weer uit.

  Let op! Bij sterk beschadigd/gebleekt/poreus (blond) haar, kunnen de Washouts in de rode grid bij het vervagen afwijken van kleur. De paarse Washouts zijn opgebouwd uit verschillende kleurpigmenten: rood, blauw en groen. De rode pigmenten zijn het zwakst, waardoor ze als eerst uit het haar zullen verdwijnen bij het wassen. De blauwe en groene pigmenten zijn hele sterke pigmenten, waardoor deze langer in het haar kunnen blijven zitten. De blauwpigmenten in deze Washouts kunnen naar een groene gloed vervagen die lastig uit het haar te verwijderen is. Check voor het gebruiken van een Washout goed of deze geschikt is voor jouw haartype. De Pink, Dirty Pink en Peach Washout bevatten geen blauw- of groenpigmenten, dus zijn veilig om te gebruiken op blond haar.