Haarmasker: de perfecte verzorging tegen beschadigd haar

Als je beschadigd haar hebt, dat wordt gekenmerkt door gespleten haarpunten en een broze textuur, dan weet je dat een goede haarverzorging een must is. Maar naast het kiezen van een goede shampoo en conditioner combinatie om beschadigd haar te verhelpen, is er nog een ander product dat je zeker weten moet kennen, en dat is een haarmasker voor beschadigd en droog haar. Met de hulp van een van onze beste haarmaskers voor beschadigd haar, kun je je ruwe, levenloze lokken weer doen herleven! In dit artikel vind je onze beste haarmaskers voor droog, beschadigd haar en vijf haarverzorgingstips om beschadigde lokken tegen te gaan.

Wat doet een haarmasker voor beschadigd haar?

Je vraagt je misschien af wat een haarmasker je kan bieden als je beschadigd haar hebt. Nou, een haarmasker is essentieel als je tekenen van droog haar hebt, je haar een hoge mate van haarbeschadiging vertoont of als je haar recentelijk chemisch is behandeld. Denk hierbij aan kleuren van je haar, het laten stylen van je haar, of een permanent laten zetten. Met een haarmasker zit je eigenlijk nooit verkeerd in je haarroutine, dus gebruik het één keer in de week om je haar te verzorgen en nog vaker als je last hebt van droog haar of beschadigd haar. Haarmaskers bieden een diepere haarverzorging dan conditioners, zeker wanneer je droog of beschadigd haar hebt.

De beste haarmaskers voor beschadigd haar

Nu weet je waarom je een haarmasker moet gebruiken voor beschadigd haar, volgt de volgende vraag: welk haarmasker moet je gebruiken? Haarmaskers zijn er in verschillende vormen en maten, dus probeer er een paar totdat je vindt wat je het beste bevalt. Hieronder vind je onze beste haarmaskers voor beschadigd haar!

L'Oréal Paris Elvive Full Resist Haarmasker: In combinatie met de L'Oréal Paris Elvive Full Resist Shampoo en L'Oréal Paris Elvive Full Resist Conditioner (een van onze beste shampoo- en conditionerduo's voor beschadigd haar) helpt dit haarmasker om beschadigd haar weer sterk en glanzend te maken. Dit masker dringt diep door tot in de kern van de kwetsbare haarvezels. De biotine in dit haarmasker versterkt breekbaar haar en gaat haaruitval door haarbreuk tegen. Breng het aan in de haarlengtes en gebruik het twee keer per week of indien nodig vaker. Wil jij extra ontwarring en extra haarverzorging? Gebruik dan het haarmasker als een pre-shampoo masker.

L'Oréal Paris Elvive Total Repair 5 haarmasker: Bij gebruik naast de L'Oréal Paris Elvive Total Repair 5 Shampoo en L'Oréal Paris Elvive Total Repair 5 Conditioner helpt dit haarmasker om beschadigd haar diep te verzorgen en om gespleten haarpunten, zwakte, ruwheid, dofheid en uitdroging stevig aan te pakken. Breng het haarmasker aan na het wassen en masseer het door tot in de punten. Laat het masker drie tot vijf minuten intrekken en spoel het daarna grondig uit met lauw water. Voor een nog effectiever resultaat op beschadigd haar, gebruik je het elke dag in plaats van een conditioner.

5 haarverzoringstips voor beschadigd haar

Laat je beschadigde haar wat tough love zien door deze tips toe te voegen aan je haarverzorgingsroutine!
Tip
1

Wees voorzichtig als je je haar wast

Wanneer je beschadigd haar hebt, is het belangrijk om het een beetje te verwennen. Je wil immers haarbreuk stoppen en het niet verergeren. Dat betekent dat je niet agressief hoeft te schrobben als je onder de douche staat. Masseer in plaats daarvan zachtjes de shampoo en conditioner door je haarlokken.
Tip
2

Pas op met het borstelen van je haar

Je weet dat we je hebben gezegd dat je voorzichtig moet zijn bij het wassen van je haar? Nou, dezelfde regel geldt voor het borstelen van je haar. Als je je haar gaat borstelen, werk dan vanaf de uiteinden van je haar naar boven in plaats van bij de haaraanzet te beginnen. En vergeet ook niet dat je nat haar nooit moet borstelen, dan is het haar namelijk het meest kwetsbaar.
Tip
3

Maak je natte haar droog met een t-shirt

Nadat je uit de douche bent gestapt, reik je naar een katoenen T-shirt in plaats van een handdoek, omdat dit materiaal zachter is voor je breekbare, natte haarlokken.
Tip
4

Ga naar de kapper!

Het is tijd voor een frisse start! Soms moet je gewoon die beschadigde uiteinden eraf halen. Waarom gebruik je dit niet als een kans om een trendy kapsel te proberen, zoals een bob kapsel?
Tip
5

Doe je föhn en stijltang weg

Veelvoudig gebruik van stylingtools die hitte gebruiken kan mogelijk schade veroorzaken, dus misschien is het tijd om een pauze in te lassen voor je föhn, krultang en stijltang. Dat betekent echter niet dat je haar er niet geweldig uit kan zien. Omarm je natuurlijke textuur en laat je haar langzaam drogen aan de lucht!