Haartutorial: zo maak je kleine vlechtjes (baby braids) in 5 stappen

Baby Braids zijn kleine vlechtjes die op festivals als Coachella niet mogen ontbreken. De vlechtjes zorgen voor het perfecte festival kapsel, maar deze look doet het ook goed in het dagelijkse leven. Haarexpert Floor Kleyne laat je zien hoe je zelf baby braids maakt.

Wat heb je nodig?

Stap
1
Maak 2 kleine vlechtjes aan beide kanten van je hoofd in de voorpartij van het haar, zodat je links en rechts langs de voorkant van je gezicht 2 kleine vlechtjes hebt.
Stap
2
Versier de vlechtjes eventueel met gekleurd lint, voor een extra feestelijke look.
Stap
3
Breng op de rest van het haar wat Elnett Crème de Mousse Volume aan. Deze volume mousse creëert direct zichtbaar langdurig volume vanaf de haaraanzet en houdt je festival kapsel de hele dag in model.
Stap
4
Föhn het haar even droog.
Stap
5

Maak een lage paardenstaart in het haar en bind het vast met een elastiekje. Haal een kleine haarpluk uit je paardenstaart en draai dat om het haarelastiek. Zo lijkt het alsof je haar vast zit met je eigen lokken. Spray de lok in met wat haarlak om te zorgen dat het de hele dag goed blijft zitten. Vervolgens zet je het plukje haar vast met een schuifspeldje.

Stylingtip: Omdat de vlechtjes zo dun zijn, hoef je geen elastiekjes te gebruiken om de baby braids onderin vast te zetten. Je kunt de mini vlechtjes ook afsluiten met droogshampoo. Elvive Dream Lengths Air Volume Cleansing Dry Shampoo geeft je haar wat meer grip, waardoor de vlechtjes beter in model blijven zitten.

Wil je na deze minicursus "vlechten" nog meer haartutorials bekijken?

Creative haarexpert Floor Kleyne inspireert je graag om zelf aan de slag te gaan. In haar andere styling tutorials vertelt ze je hoe je beach waves maakt, je haar opsteekt, een rommelige knot maakt, of een strakke zijscheiding maakt.
Floor Kleyne   Haar Stylist