Haartutorial: zo creëer je een nonchalante opgestoken haarstijl

Een kapsel in de Victoriaanse stijl is een kapsel met veel versieringen en tierelantijnen. Deze look is echter nog steeds heel nonchalant, dus het heeft the best of both worlds. Creative hairstylist Floor Kleyne legt stap voor stap uit hoe je deze look creëert.

Wat heb je nodig?

Stap
1
Spray L'Oréal Paris Elvive Dream Lengths Heat Protection Spray op droog haar. Deze leave-in spray beschermt het haar tegen de hitte van styling apparaten tot 230 °C. Breng daarna de Dream Lengths Super Blowdry Cream aan. De gewichtloze formule maakt het haar makkelijker te föhnen en houdt het haar langer in model.
Stap
2
Föhn het haar even droog.
Stap
3
Borstel het haar en maak met een puntkam een middenscheiding in het haar, zodat er twee gelijke delen ontstaan.
Stap
4
Draai de delen met je vingers rond tot een twist. Start de twist dicht bij de aanzet, zodat de twists straks goed blijven zitten. Twist de zijpartijen naar achteren en zet vast met een klem.
Stap
5

Spray met flexibele haarspray en verbind de twists onderling met elkaar door ze met schuifspeldjes vast te zetten. Elnett Flexibele Fixatie haarspray biedt een flexibele fixatie en geeft een zijdezacht gevoel. Verstuif deze haarspray op ongeveer 30 cm van het haar voor een gelijkmatige verdeling.

Stylingtip: Houd de twists van deze opgestoken haarstijl altijd klein. Zo ziet de look er modern en edgy uit in plaats van ouderwets.

Meer haartutorials bekijken?

Je kunt eindeloos met haarstijlen variëren. Wil je na het opsteken van je haar weer iets anders uitproberen? Bekijk alle styling tutorials van creative haarstylist Floor Kleyne. Zo geeft Floor uitleg hoe je gemakkelijk thuis een strakke zijscheiding maakt, je haar in een rommelige knot draagt of een paardenstaart met visgraatvlecht kunt maken.
Floor Kleyne   Haar Stylist