Haartutorial: stappenplan voor het maken van een perfecte, strakke zijscheiding

Strak haar met een zijscheiding, ofwel de sleek side part, is naast een hele coole look, ook super om jouw haar-was-dag nog even uit te stellen. Creative haarstylist Floor Kleyne legt je in 4 stappen uit hoe je deze coupe creëert.

Wat heb je nodig?

Stap
1
Om je zijscheiding zo meteen mooi glad te krijgen, is het belangrijk om je haar voor te bereiden. Start met het aanbrengen van een hitte beschermend haarproduct. Breng voor het stijlen bijvoorbeeld 1 à 2 pompjes L’Oréal Paris Dream Lengths Sleek Anti-pluis Serum aan. Dit maakt je haar minder statisch en pluizig. Bovendien beschermt het leave-in-serum je haar tegen de hitte, tot temperaturen van 230°C, zonder een vettig laagje achter te laten.
Stap
2

Bewerk het haar met een stijltang. Voordat je begint met het stijlen van je haar, is het belangrijk om het haar goed door te borstelen. Om in de gaten te houden welke delen van je haar je wel en niet gestijld hebt, kun je je haar verdelen in verschillende secties en het haar met haarklemmen uit elkaar houden. Zo kun je je haar per sectie stijlen.

Na het borstelen en verdelen van je haar kun je beginnen je lokken pluk voor pluk te stijlen. Het makkelijkste is om ook hier je borstel bij de hand te houden.

Let op: houd de stijltang nooit te lang op één plek.

Stap
3

Met een puntkam kun je heel precies te werk gaan wanneer je een strakke haarscheiding gaat maken. Hou de kam haaks op je hoofdhuid, trek met de punt een rechte lijn door je haar, vanaf de voorkant van de haargrens naar achteren.

Je kunt de zijscheiding zowel naar links als naar rechts dragen. De scheiding die het beste bij je past, is de kant waar je haar normaal gesproken op valt. Voor deze look kun je de zijscheiding net wat meer naar de zijkant verplaatsen.

Stylingtip: Door de scheiding ter hoogte van het hoogste punt van jouw wenkbrauw te plaatsen, zit je altijd goed.

Stap
4
Voor een strakke, glanzende zijscheiding spray je als finishing touch wat haarlak over het haar en kam je de voor- en zijkanten door. Terwijl je sprayt, kun je losse haren en eventuele babyhaartjes langs je haarlijn kammen, zodat je haarscheiding er strak en cool uitziet. Elnett Satin Extra Sterke Fixatie haarlak geeft het haar houvast en laat het glanzen, terwijl je tegelijkertijd alle losse haren temt.

Meer haarstyling tips ontdekken?

Naast het maken van een strakke zijscheiding, zijn er nog eindeloos veel mogelijkheden om je haar elke dag anders te dragen. Bekijk ook de andere haartutorials van creative haarstylist Floor Kleyne. Ze legt onder andere uit hoe je snel een rommelige knot maakt, losse beach waves maakt of kleine vlechtjes kunt maken.
Floor Kleyne   Haar Stylist