Haartutorial: zo krijg je de perfecte beach waves

De Beach waves haarstijl komt oorspronkelijk uit de jaren ’70, maar is anno nu nog steeds populair. Het beste is dat je deze prachtige, beachy look zelf thuis kunt creëren. Of je nu kort, halflang of lang haar hebt, creative hairstylist Floor Kleyne laat exact zien wat je moet doen om deze golvende lokken te creëren.

Wat heb je nodig?

Stap
1

Mooi golvend haar begint bij een goede haarverzorging. Begin daarom met fris gewassen, handdoek droog haar en het aanbrengen van een leave-in crème, zoals de Elvive Dream Lengths No Haircut Cream. Deze crème voedt het haar en voorkomt dat het verzwakt en afbreekt.

Vervolgens breng je de Elvive Dream Lengths Super Blowdry Cream aan. Deze Blowdry Cream vergemakkelijkt het föhnen en zorgt dat je golvende haar straks langer in model blijft.

Verdeel het gelijkmatig op vochtig haar. Je hoeft het niet uit te spoelen. De unieke formule biedt hittebescherming tot 230 ° C. Het heeft een door warmte geactiveerd 72-uur* vormgeheugen, wat betekent dat je het haar de volgende dagen onbeperkt kunt restylen zonder te verzwaren.

* instrumentele test

Stap
2
Nu is het tijd om je haar even droog te föhnen. Zorg ervoor dat de föhn op een lage stand staat en blijf de föhn over het haar bewegen. Als het haar bijna droog is, eindig je met de koude stand van je haarföhn.
Stap
3
Maak een middenscheiding. Trek hiervoor met een puntkam een rechte lijn vanaf het midden van de brug van je neus.
Stap
4

We gaan die nonchalante ""jaren 70"" golven in het haar maken. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, is het slim om de beweging een paar keer te oefenen, terwijl het apparaat nog uitstaat.

Om beach waves te creëren, zet je de stijltang aan en verdeel je het haar in secties. Zodra de stijltang warm is, kun je beginnen met krullen door secties van verschillende groottes om de tang te wikkelen. Neem steeds kleine plukjes van circa 3 cm, draai de tang omhoog en houd de pluk zo’n 5-7 seconden vast. Trek de tang daarna weer voorzichtig naar beneden.

Om te zorgen voor losse golven in het haar, kun je je vingers er licht doorheen halen, zodat ze naadloos in elkaar overvloeien.

Stap
5

Maak de look af met Elvive Dream Lengths Air Volume Dry Shampoo. Spray deze droogshampoo gelijkmatig 15 cm vanaf de haarwortels en masseer het lichtjes in de wortels. Het geeft het haar onmiddellijk volume, zorgt voor fixatie van je beach waves en een schoon gevoel van de wortels tot de lengtes.

Stylingtip: Er is ook een manier beach waves te maken, zonder dat er hitte aan te pas komt. Door mousse in je haar te doen, geef je het de extra definitie die je nodig hebt. Wacht tot het haar voor 90% droog is en verdeel je haar in 4 of 5 vlechten. Slaap een nacht met je vlechten in en haal ze er ’s ochtends voorzichtig uit.

Ontdek ook onze andere haartutorials:

Wil je na het maken van beach waves meer haarstijlen uitproberen? Kijk dan zeker naar de andere styling tutorials van Floor Kleyne. Ze laat stap voor stap zien hoe je je haar opsteekt, een rommelige knot maakt, en een strakke zijscheiding maakt.
Floor Kleyne   Haar Stylist