Haartutorial: zo maak je een messy bun

Een hoge knot geeft een optische lift aan je gezicht en maakt iedereen knapper. Doordat je je haren naar boven draagt, wordt de huid rond je ogen net wat gelift. Daarnaast heeft een hoge knot op je hoofd een verlengend effect, waardoor je slanker lijkt. Haarspecialist Floor Kleyne is creative director bij Salon B en legt uit hoe je zo’n messy bun creëert.

Wat heb je nodig?

Stap
1
Verdeel het haar met een puntkam in twee gelijke delen: één deel voor en één deel achter.
Stap
2
Maak een strakke paardenstaart in de achterkant. Spray wat Elnett Satin Normale Fixatie haarlak om het haar te fixeren. Het brengt je kapsel mooi in model, geeft het haar een mooie glans en plakt niet.
Stap
3
Zet nu de voorpartij ook vast in een paardenstaart. Door twee staarten onder elkaar te maken, creëer je meer volume en krijgt je messy bun straks dat rommelige, nonchalante effect. Heb je een pony? Dat gedeelte hoef je niet in de paardenstaart vast te zetten, maar kun je los laten.
Stap
4
Bewerk beide staarten met Elvive Extraordinary Oil haarolie. Dit is een dagelijkse voeding voor je haar die je kunt gebruiken als finishing touch om het haar te polijsten. De haarolie gaat pluizend haar tegen, zorgt dat het makkelijker in model te brengen is en geeft een glanzend en zijdezacht resultaat.
Stap
5

Draai de 2 staarten tot een rommelige top knot en zet het haar vast met schuifspeldjes. Voor een messy effect kun je nog wat haarplukjes lostrekken en casual langs het gezicht laten vallen.

Stylingtip: Door de staarten samen vast te zetten met een extra haarelastiekje, kun je gemakkelijker spanning op het haar houden en de knot mooi strak krijgen.

Naast deze hoge knot tutorial hebben we nog meer haartutorials voor je, bekijk ze allemaal!

Haarexpert Floor Kleyne laat in gemakkelijke How to video’s zien hoe je baby braids (mini vlechtjes) maakt, je haar opsteekt, een paardenstaart met visgraat draagt of juist nonchalante golven creëert.
Floor Kleyne   Haar Stylist