Haartutorial: Zo maak je een visgraatvlecht in een staart

De paardenstaart is de meest veelzijdige look die er bestaat in haarland, want de staart is geschikt voor business meetings, sportieve momenten, casual Friday en een date night. Door vervolgens een visgraatvlecht in je staart te maken, geef je er een onverwachte, speelse draai aan. Creatieve haarexpert Floor Kleyne legt uit hoe je deze look rockt.

Wat heb je nodig?

Stap
1

De perfecte paardenstaart, start bij een goede haarverzorging. Gebruik na het wassen en voor het föhnen een hitte beschermend stylingproduct, zoals de Elvive Dream Lengths Super Blowdry Cream. Deze föhncrème biedt hittebescherming tot 230°C, waardoor het ideaal is wanneer je je haar föhnt, glad maakt of krult.

De Blowdry Cream heeft een lichtgewicht formule, wat betekent dat je haar volumineus in model blijft. Dankzij thermo-verzachtende polymeren zijn je lokken goed verzorgd en krijgt je vissengraat vlecht een gezond ogende glans. De heat protection cream heeft een krachtig, langdurig effect en plakt niet.

Stap
2
Föhn het haar vervolgens droog. Begin met föhnen op een lage temperatuur en voer de temperatuur geleidelijk aan iets op. Föhn het tot slot nog even op de koude stand. Dat zorgt ervoor dat het haar sneller afkoelt en langer in model blijft.
Stap
3

Maak je haar glad met een stijltang. De juiste temperatuur van de stijltang is afhankelijk van je haartype. Zo zul je de temperatuur bij dun, beschadigd of geverfd haar iets lager moeten zetten dan bij lang, dik of gekruld haar.

Het is handig je haar in plukken te verdelen. Verdeel het in een boven- en onder helft en doe in de bovenste helft een knot. Begin nu aan de onderkant met het pluk voor pluk stijl maken van je haar. Daarna maak je de bovenkant los en doe je hetzelfde voor deze helft.

Stap
4

Nu je haar droog en glad is, maak je een strakke paardenstaart. Elnett Satin Normale Fixatie haarlak houdt je paardenstaart perfect in model en geeft je haar tegelijkertijd een zijdezacht gevoel.

Stylingtip: Heb je dik haar? Verdeel de paardenstaart dan in 2 kleinere paardenstaarten onder elkaar, die je later weer samenpakt en er één dikkere staart van maakt. Zo verminder je de druk op de haarelastiekjes en op het haar.

Stap
5

Pak je paardenstaart en verdeel de staart in twee gelijke stukken. Begin aan de linkerkant en neem een klein stukje haar van de buitenkant van het gedeelte waarmee je werkt. Steek dit deel van het haar over de linkerkant en voeg het toe aan het rechterdeel van het haar. Volg dan hetzelfde proces aan de rechterkant. Neem een klein stukje haar van het buitenste gedeelte van de rechterkant, steek het eronder en voeg het aan de linkerkant toe.

Zodra je de uiteinden hebt bereikt, kun je zachtjes aan elk deel van de vlecht trekken om een volumineuzere vlecht te creëren. Zodra je tevreden bent, zet je de visgraatvlecht vast met een (doorzichtig) haarelastiek.

Meer styling tutorials

Nu je weet hoe je de perfecte paardenstaart met visgraatvlecht moet maken, hoe zit het met het maken van een rommelige knot? Hier lees je hoe je dat doet. Bekijk ook de andere styling tutorials van Floor Kleyne.
Floor Kleyne   Haar Stylist