How Can I Brighten Up My Dull Skin Article

Huidverzorgingsroutine voor een doffe huid

Na de winter heeft je huid vaak een wat grijze en doffe tint. Wat je dan nodig hebt, is een nieuwe huidverzorgingsroutine om je huid op te peppen en te laten stralen.

TIP
1

Een paar dingen die je thuis kunt doen

Vervuiling, tabak, stress, vermoeidheid, gebrek aan hydratatie, gebrek aan lichaamsbeweging ... Er zijn veel mogelijke oorzaken voor een doffe huid. Veel water drinken is de remedie, alles draait allemaal om hydratatie van de huid. Je huid zal extra gaan stralen als je 's ochtends een glas water op kamertemperatuur drinkt, met daarin het sap van één citroen. Probeer je huid eens met cirkelvormige bewegingen te masseren om de microcirculatie te stimuleren. En als je donkere wallen onder je ogen hebt door gebrek aan slaap, kun je er 5 minuten koude theezakjes op leggen voordat je een oogcrème aanbrengt.
TIP
2

Kies je crème en serum zorgvuldig

Je kunt een dof uitziende huid nieuw leven inblazen met een serum – je huid gaat weer stralen! Breng het serum aan op een perfect schone en droge huid, voordat je je dagcrème gebruikt. Kies een serum met fruitzuren om te exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen, zodat je huid weer kan ademen. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voor een niet-agressief serum. Hydrateer tot slot met een dagcrème, geschikt is voor jouw huidtype, om de huid te herstellen, op te peppen en de tekenen van veroudering te bestrijden.
TIP
3

Hoe kies je een scrub en gezichtsmasker?

Als je de tijd hebt, scrub dan een of twee keer per week en breng een gezichtsmasker aan. Kies een scrub met enzymen om dode huidcellen te verwijderen (enzymatische behandelingen zijn beter voor de gevoelige huid omdat ze werken door chemische reacties) of gebruik een gezichtspeeling. Voor het beste resultaat breng je na je scrub een gezichtsmasker aan. Je poriën zijn dan namelijk mooi schoon en klaar voor de behandeling.