Krullen verven: ontdek onze handige tips

Ben je gezegend met een flinke bos krullen? Als je je haar graag een andere kleur wil geven is het goed om je in te lezen. Krullend haar heeft namelijk een gebruiksaanwijzing als het op kleuren aankomt. Of je nu licht golvende lokken of kroeshaar hebt: met deze simpele tips wordt krullen verven hartstikke eenvoudig.

Tip
1

Gebruik voldoende haarkleuring

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zorg dat je voldoende haarkleuring koopt als je krullend haar wil verven. De basisregel is: bij kort haar of haar tot op je schouders heb je één verpakking nodig. Is je haar halflang of lang, dan heb je twee verpakkingen nodig. Je haar lijkt door de krullen alleen korter. Wanneer je krullen tot op je schouders hebt en de krul eruit trekt, dan is het al snel halflang. Goed om rekening mee te houden wanneer je jouw kleurproduct koopt zodat je een vlekkerig eindresultaat voorkomt!
Tip
2

Terug in de krul

Heb je het kleurmengsel over al jouw krullen verdeeld en begin je aan de inwerktijd? Duw je haren dan terug in de krul zodat de natuurlijke vorm van jouw krullen zoveel mogelijk intact blijft. Gebruik hiervoor geen kam of ander voorwerp. Dan riskeer je dat je het kleurmengsel verplaatst waardoor het niet meer overal even goed zit. Gebruik in plaats daarvan de bijgeleverde handschoen waarmee je ook de kleuring hebt aangebracht. Je kneedt hiermee gemakkelijk jouw krullen terug in model zonder dat je het kleurmengsel verwijdert.
Tip
3

Gebruik de eerste keer een semi-permanente haarkleuring

Voor het eerst jouw krullen verven? Dan is het verstandig om te kiezen voor een semi-permanente haarkleuring. Krullen hebben een ander haarprofiel dan steil of golvend haar. Een haarkleuring kan effect hebben op de vorm van je krullen. Meestal komt de natuurlijke vorm van je krullen meteen of na een poosje weer terug, maar het zekere voor het onzekere nemen kan nooit kwaad. Een semi-permanente haarkleuring dringt minder diep door in de haarverzel dan een permanente haarkleuring en heeft zo ook een minder permanent effect op jouw krullen. De semi-permanente haarkleuringslijn van L’Oréal Paris is Casting Crème Gloss houdt tot 28 wasbeurten. Kies een kleur die dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt en uitgroei zal niet of nauwelijks zichtbaar zijn.
Tip
4

De juiste verzorging voor gekleurde krullen

Een goede verzorging is belangrijk voor ieder haartype, maar een bos krullen heeft hier vaak extra veel behoefte aan. Van nature zijn krullen meestal poreuzer dan steil haar en ze kunnen daarnaast droog aanvoelen. Extra voedende haarproducten worden vaak dankbaar ontvangen. Maar wat is dan wijsheid als je zowel je haarkleur wil beschermen als je krullen de juiste voeding wil geven? Wij adviseren om als shampoo en conditioner de kleurbeschermende haarproducten van Elvive Color Vive te gebruiken. Deze verzorging zorgt ervoor dat je haarkleur minder snel vervaagt en is verrijkt met een UV-filter die je haar en haarkleur beschermt tegen negatieve effecten van de zon. De formule geeft het haar een goede voeding waar de meeste haartypes al heel blij mee zijn. Dit kan voor krullend haar alleen niet helemaal voldoende zijn. Om jouw krullen de intense voeding te geven waar ze naar snakken is het een goed idee om jouw haarroutine uit te breiden met een leave-in product speciaal voor krullen. Bekijk bijvoorbeeld eens Elvive Extraordinary Oil Krulverzorging. Deze leave-in crème is ideaal om krullen goed mee te definiëren. De formule is voedend, maar ook licht, zodat je krullen mooi in model blijven en niet uitzakken.

Moeite met de juiste kleur kiezen?

Het kan lastig zijn om de juiste haarkleur te kiezen. Het liefst zou je natuurlijk elke haarkleur willen testen vóórdat je jouw haar echt gaat verven. Dat kan! Met Virtual Try-On kun je live een haarkleur testen op jouw eigen haar. Upload een foto of gebruik je camera en kies de kleur die het beste bij jou past.