Meer volume in je haar? Zo doe je dat

Of je nu dik of dun haar hebt, je hebt waarschijnlijk ooit te maken gehad met plat haar. Natuurlijk houden we van een glanzende look - maar de meesten van ons hebben liever haar dat er vol en volumineus uitziet. Als je je afvraagt hoe je futloos haar kunt aanpakken en het meer volume geeft; in dit artikel delen we het geheim. Met deze 15 tips geef je duf haar die perfecte volume boost.

Wat veroorzaakt plat haar?

Plat, ingezakt haar is meestal een gevolg van haar dat is verzwaard. Ophoping in de vorm van achtergebleven productresten, vuil, oliën en andere onzuiverheden kunnen je lokken na verloop van tijd verzwaren. Daarom wordt je haar na elke wasbeurt na een dag (of twee) merkbaar platter bij de wortels. Vertrouw op de juiste haarverzorgingsproducten om meer volume in het haar te krijgen.

Als je hiermee te maken hebt, zijn er verschillende haarstylingproducten die je platte haar ook een tijdelijke volume boost kunnen geven. In dit artikel geven we je voor beide haarproblemen de juiste oplossing.

Tip
1

Gebruik een volume shampoo en conditioner

Een volume shampoo en conditioner kunnen futloos haar extra volume bezorgen. Probeer bijvoorbeeld de Elvive Volume Collageen Verstevigende Shampoo en Full Fiber Dikte Creërende Conditioner. Deze combinatie is speciaal ontwikkeld om fijn, dun haar nieuw leven in te blazen door het een stralende glans en langdurig volume te geven.
Tip
2

Toupeer je haar

Plat haar is vaak het duidelijkst zichtbaar bij de haarwortels. Voor degenen die geen tijd hebben om onder de douche te springen en hun haar te wassen, kan het touperen van het haar meer volume creëren.
Tip
3

Volumineuze krullen

Plat haar komt niet altijd alleen voor bij de wortels. Om je kapsel een complete volume boost te geven, kun je met een krultang volumineuze krullen maken. Voor grove krullen gebruik je een krultang met een grote diameter (vanaf 3 cm). Pak steeds plukken van ongeveer 5 cm breed. Als je al je haar hebt gekruld, gebruik je je vingers of een grove kam om voorzichtig door je krullen te borstelen en een volumineuze bos krullen te creëren.
Tip
4

Föhnen voor meer volume

Er is een reden waarom je haar er zo weelderig uitzien als je de kapsalon verlaat… De kapper kan je haar op zo’n manier föhnen dat het perfect in model zit en veel volume heeft. Een gemakkelijke manier om thuis hetzelfde resultaat te bereiken - zonder dat je tegelijkertijd een ronde borstel en een föhn hoeft vast te houden - is door een föhnborstel te gebruiken.
Tip
5

Zet je haar vast in een knot

Een snelle haartruc waarmee je in een mum van tijd volume creëert, is een rommelige knot in je haar maken. Maak om te beginnen een hoge, losse knot op het midden van je hoofd. Pro-tip: zet het vast met een scrunchie of spiraalvormig elastiekje om geen knik in je haar achter te laten. Ga vervolgens verder met je gebruikelijke huidverzorgings- en make-uproutine. Is het tijd om je haar goed te doen? Haal de knot uit je haar en voilà, je haar lijkt bij de aanzet veel dikker.
Tip
6

Gebruik niet te veel conditioner

Veel mensen met dun haar maken een grote fout: conditioner aanbrengen op de wortels. Conditioners hebben meestal rijke, hydraterende formules die bedoeld zijn om het haar intens te voeden. Dit werkt uitstekend voor de verzorging van middellange lengtes tot in de punten, omdat dit deel van het haar meestal wat droger is. Maar conditioner op de haarwortels kan je kapsel behoorlijk verzwaren. Het resultaat is - je raadt het al – futloos, slap haar.
Tip
7

Doe zuinig aan met haarserums

Een ander product dat je liever uit de buurt houdt van je haarwortels is een haarserum. Net als conditioner heeft een haarserum vaak een dikkere formule - om nog maar te zwijgen over olie - die je lokken kan verzwaren.

Als je in je verzorgingsroutine een haarserum gebruikt, gebruik het dan alleen op de lengtes en de haarpunten, en niet op je hoofdhuid en wortels.

Tip
8

Gebruik een haarstukje

Je weet wat ze zeggen: fake it till you make it. Om bij dun haar direct de illusie van volumineus haar te creëren, kun je een haarstukje gebruiken. Er is een overvloed aan haarstukjes op de markt die speciaal zijn gemaakt om je bij de kruin een voller aanzicht te geven.

Zoek er een met een lichte bolling, die met een clip op je hoofd kan worden vastgezet en onder het haar bij de kruin kan worden weggewerkt.

Tip
9

Haarextensions

Veel mensen zijn bekend met het gebruik van hairextensions om de haarlengtes te verlengen. Maar extensions kunnen ook worden gebruikt om extra volume toe te voegen. Dit is een ideale oplossing voor mensen die fijn, dun haar hebben.
Tip
10

Een dubbele paardenstaart

Als je paardenstaart te plat valt, is er een simpele oplossing: de dubbele paardenstaart.

Hiervoor scheidt je je haar van oor tot oor, zodat het haar in twee stukken is verdeeld. Zet het bovenste gedeelte vast met een haarclip. Kam vervolgens het onderste deel van je haar glad naar achteren tot een paardenstaart en zet het vast met een elastiekje.

Laat het bovenste haargedeelte los en kam het glad tot een paardenstaart direct boven de paardenstaart die je al hebt gemaakt. Maak de twee paardenstaarten aan elkaar vast met een ander elastiekje. Het resultaat: een volumineuze paardenstaart!

Tip
11

Steek je haar half op

Als je merkt dat vooral het haar bovenop je hoofd futloos is, kan een halflange haarstijl de oplossing zijn.

Maak een halve hoge knot of pony met het haar op de kruin van je hoofd. Laat de rest van je haar los vallen. Zo’n half opgestoken coupe voegt onmiddellijk hoogte toe aan je slappe haar.

Tip
12

Extra laagjes

Voor een meer permanente oplossing, vraag je je kapper om extra laagjes in je haar te knippen. Ze kunnen helpen om volume toe te voegen aan fijn, plat haar. Door veel lichte lagen toe te voegen, geef je fijn haar meer beweging en body, met als resultaat meer volume.
Tip
13

Trek een andere scheiding in je haar

Als je je scheiding normaal naar één kant draagt, kun je met een simpele truc voor meer volume zorgen. Hoe je dat doet? Door je scheiding aan de andere kant te dragen. Föhn het zoals gewoonlijk en gooi je haar daarna naar de andere kant. Omdat je haar er zo aan gewend is om andersom te vallen, blijven je wortels nu in een boogje omhoog staan. Deze truc zorgt direct voor voller ogend haar.
Tip
14

Haarlak voor een volumineuze finish

De haarlak die je gebruikt om je haar te fixeren, kan ook het verschil maken als het gaat om ingezakt haar. Zoek naar een haarlak met een volume gevende formule, zoals onze L'Oréal Paris Elnett Satin Hairspray Extra Strong Hold Volume. Deze spray creëert moeiteloos volume en een natuurlijk ogend kapsel dat de hele dag perfect blijft zitten.
Tip
15

Probeer een droogshampoo

Je weet inmiddels dat olie en achtergebleven vuil kan resulteren in vettig en zwaarder haar. Voor een snelle oplossing, spuit je wat droogshampoo door je haar. Probeer onze nieuwe Elvive Dream Lengths Air droogshampoo. Het neemt overtollige oliën op die mogelijk plat haar veroorzaken, waardoor je je lokken nieuw leven in blaast tot de volgende wasbeurt.