How to: natuurlijke volle wenkbrauwen

Volle, natuurlijk ogende wenkbrauwen zijn niet meer weg te denken en dat heeft een goede reden. Een goed verzorgde wenkbrauw omlijst je gezicht en geeft je een natuurlijke en verzorgde uitstraling. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met dikke, weelderige wenkbrauwen. En met alle wenkbrauwproducten die er zijn, kan het verwarrend zijn om te bepalen waar je het beste kunt beginnen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met slechts twee verschillende wenkbrauwproducten ben je in een paar minuten klaar.

Stap
1

Begin met een gereinigd gezicht

Zorg dat je je make-up routine altijd begint met een schoon en fris gezicht. Na het aanbrengen van je gebruikelijke gezichtsmake-up, zoals je foundation, is het tijd voor je wenkbrauwen. Je begint je met je wenkbrauwmake-up dus ná het aanbrengen van je gezichtsmake-up, maar vóór het aanbrengen van je oogmake-up.
Stap
2

Borstel de wenkbrauwhaartjes naar boven

Kies voor een wenkbrauwpotlood met twee kanten. Aan de ene kant zit het potlood zelf en aan de andere kant vind je een borsteltje. Dit wenkbrauwborsteltje wordt ook wel ‘spoolie’ genoemd. Gebruik het spoolie-uiteinde van je wenkbrauwpotlood om je wenkbrauwen in korte, opwaartse bewegingen omhoog te borstelen. Hiermee accentueer je de natuurlijke vorm en krijgen ze direct het extra volume dat je graag wilt. Zorg er bij het kiezen van het juiste wenkbrauwpotlood voor dat je de kleur kiest die het meest overeen komt met je natuurlijke wenkbrauwhaartjes. Een te licht potlood is nauwelijks zichtbaar en geeft niet het gewenste volume effect. Maar een potlood dat een paar tinten te donker is, laat ze onnatuurlijk lijken en geeft vaak een harde uitstraling. Bij twijfel geldt daarom; liever te licht dan te donker.
Stap
3

Je wenkbrauwen omlijsten en vullen

Wanneer je de juiste kleur potlood gekozen hebt, is het tijd om met het potlooduiteinde de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen te schetsen. Begin met het omlijnen van het binnenste gedeelte van de wenkbrauw. Dit geeft je een open en frisse blik. Schuif het potlood vervolgens met korte veegjes met de haren mee naar de punten toe.

Wil je je wenkbrauwen accentueren en tegelijkertijd een zo natuurlijk mogelijk resultaat neerzetten? Dan is wenkbrauwpotlood L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer een aanrader. Dit ultradunne potlood heeft een punt van 1,5 mm. Dat maakt het super makkelijk om haartje voor haartje te tekenen en je wenkbrauwen naar wens te vormen en te vullen.

Ga je graag voor de snelle aanpak? Kies dan voor het L'Oréal Paris Brow Artist Xpert wenkbrauwpotlood. Het potlood heeft een driehoekige applicator met een schuine aanzet van dik naar dun. Hierdoor is het handig aan te brengen en geef je je wenkbrauwen in een mum van tijd de gewenste vorm én een intense kleur.

Stap
4

Een wenkbrauw mascara geeft extra kleur en houdt haartjes op hun plek

Gebruik de L'Oréal Paris Brow Stylist Plumper om dunne wenkbrauwen nog meer volume te geven en de haartjes perfect in model te houden. De unieke formule van deze wenkbrauw mascara is niet plakkend, niet glimmend én waterproof. Gebruik de transparante kleur als je je haartjes alleen op hun plek wilt houden. Of kies de kleur voor blondines of brunettes die het beste bij je wenkbrauwen past. Breng de formule aan en verspreid deze gelijkmatig over je wenkbrauwen. Door het handige borsteltje kam en kleur je ze gemakkelijk in één soepele beweging.

Voilà! Dat is alles - zo eenvoudig is het om zelf natuurlijke en volle wenkbrauwen te creëren.