How to: oneffenheden wegwerken

Wil je er stralend en gezond uitzien, zonder dat het voelt alsof je kilo’s make-up op hebt? De sleutel tot een natuurlijke make-up look zit hem in de manier waarop je je huid voorbereidt. In dit artikel leggen we je uit hoe je oneffenheden gemakkelijk wegwerkt en een egale huid krijgt.

Begin bij de basis

Of je nu op zoek bent naar de trend zonder make-up, make-up of een avondje uit, de sleutel tot je beste huid zit hem in de manier waarop je hem voorbereidt. Dus, reinig je gezicht en breng voor je ‘No-Makeup Makeup Look’ een dagcrème aan en breng eventueel een primer aan.

Foundation om oneffenheden te camoufleren

Het echte uitgangspunt van een natuurlijk ogende, stralende huidtint – krijg je door foundation te gebruiken. Een lichtgewicht foundation bedekt onvolkomenheden, zonder je meteen een pancake-effect te geven.

De luchtige formule van de Infaillible 24H Fresh Wear Foundation voelt licht aan, waardoor je nauwelijks voelt dat je hem op hebt. Je gezicht ziet er frisser uit, terwijl je huid de hele dag door kan blijven ademen.

Je brengt de foundation eerst aan bij de T-zone. Met de t-zone bedoelen we de kin, neus en voorhoofd. Werk vervolgens vanaf de neusvleugels richting de buitenkant van het gezicht. Op deze manier creëer je een gelijkmatige en vlekkeloze dekking. De ultradunne textuur blendt heel makkelijk met de huid, zodat er geen zichtbare randen ontstaan.

Een foundation is prima met je vingers aanbrengen, maar voor het allermooiste resultaat gebruik je een blender. Breng een kleine hoeveelheid foundation op de blender aan en maak en deppen en rollende bewegingen om de formule op je huid te mengen.

Een concealer voor extra dekking

Gebruik vervolgens concealer op alle gebieden die je wat extra dekking wilt geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan donkere kringen of wallen onder de ogen, roodhuid rond de neus of vale, fletse plekken elders in het gezicht.

Om donkere kringen het beste te camoufleren breng je de concealer aan in een driehoek onder ieder oog. Meng de dekkende concealer vervolgens met de huid door deze zachtjes te deppen met de vingertoppen, een concealer kwast of een blender.

Voor een extra sprankelende look, kun je de Infaillible More Than Concealer ook als highlighter inzetten. Neem daarvoor een concealer die 1 of 2 tinten lichter is dan de huid. Breng deze lichtere kleur aan op de bovenkant van de jukbeenderen, de brug van de neus en onder de wenkbrauwen. Blend de concealer met je vingertoppen, een concealer kwast of blender in de huid.