Haar kleuren mislukt: oranje haar na blonderen

Je hebt je blonde haar lichter willen kleuren, met oranje lokken als resultaat. Dat was niet de bedoeling. Geen zorgen, dit gebeurt vaker. We leggen je uit hoe je voorkomt dat blond haar oranje wordt na het kleuren. Mocht het toch zover zijn gekomen, dan adviseren we je graag over hoe je weer van dit oranje kleurresultaat afkomt.

Hoe komt het dat blond haar oranje kan worden na het kleuren?

Afhankelijk van je natuurlijke haarkleur, verschilt de ondertoon van het pigment. In de kleurenkaart hieronder zie je duidelijk welke haarkleuren en onderliggende pigmenten er zijn.

Zoals je in onderstaande haarkleurenkaart ziet, hebben blondines met donkerblond of middenblond haar van nature een geel of oranje-pigment in het haar.

Wanneer je je haar lichter kleurt, zal de warmte van je natuurlijke haarkleur vrijkomen en dat is dus oranje/geel. Dit heeft als gevolg dat het eindresultaat van je haarkleuring oranje, geel of koper is. Omdat iedereen ander haar heeft (haardikte, haarondergrond, huidige/natuurlijke haarkleur) en een ander gewenst kleurresultaat wil, is de manier waarop de behandeling die toegepast moet worden om oranje uitgevallen haar te verhelpen voor iedereen verschillend. Wij raden daarom aan om altijd contact op te nemen met ons Consumer Care team. We geven je graag persoonlijk haarkleur advies zodat je er zeker van zult zijn dat je alsnog een mooi kleurresultaat bereikt. In dit artikel lichten we de oorzaken en basisoplossingen toe.
05 Ondertonen 1170x

Hoe voorkom je een oranje haarkleur?

Om te voorkomen dat je haar na het lichter kleuren oranje uitslaat, vertellen we meer over het samenspel van verschillende kleuren. Tegengestelde kleuren neutraliseren elkaar. Om een te warm, oranje, eindresultaat te voorkomen kan een haarkleuring met nuances gekozen worden. Deze nuances bevatten tegengestelde kleuren en voorkomen dat je eindigt met oranje lokken. Ze neutraliseren namelijk het onderliggende pigment. Bekijk de kleurencirkel hieronder om te zien hoe verschillende kleuren zich tegenover elkaar verhouden.

Zoals deze kleurencirkel laat zien, staan blauwe/paarse kleuren tegenover oranje kleuren. Om het oranje, koperachtige pigment dat van nature in je blonde haar aanwezig is te neutraliseren, bevatten sommige haarkleuringsproducten blauwe pigmenten. Een voorbeeld van zo'n haarkleuring is Préférence 10.21. Deze haarkleuring bevat een parelmoernuance, te herkennen aan "".2"" in het kleurnummer. Als je wil voorkomen dat jouw haar oranje uitvalt, is het dus verstandig om te kiezen voor een haarkleuring met zo’n parelmoernuance. Een alternatief is een Asnuance. Deze nuance bestaat ook uit blauwe pigmenten. Een goed voorbeeld van een blonde haarkleuring met een sterk as-karakter is Excellence Cool Crème 8.11.
04 Kleurencirkel 1170x

Hoe kan ik de oranje gloed uit mijn haar halen?

Is ondanks alles je blonde haar toch te oranje, geel of koper uitgevallen? Geen paniek! Er is een snelle en eenvoudige oplossing om die ongewenste gloed uit je haar te krijgen: zilvershampoo, zoals de zilvershampoo van Elvive Color Vive Purple. Zilvershampoo is ontwikkeld voor grijs of wit haar, maar werkt ook perfect voor blond haar dat oranje, geel of koper is uitgeslagen. Zilvershampoo neutraliseert de nuance zodat je haar een natuurlijk blonde uitstraling krijgt.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie over het verwijderen van ongewenste nuances in je haar. Wil je weten welke haarkleur jou goed staat? Probeer dan live onze haarkleuringen uit met de Virtual Try On!

Welke haarkleur past bij mij?

Op zoek naar een nieuwe haarkleur maar weet je nog niet goed welke kleur je moet kiezen? Dat is heel normaal. Het kiezen van een nieuwe haarkleur is niet eenvoudig en best spannend. L’Oréal Paris schiet te hulp! Met virtual try-on prober je eenvoudig verschillende haarkleuren uit. Gebruik je camera of upload een foto en bewonder jouw nieuwe look.

VIRTUEEL TESTEN