Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Dit zijn de verschillende huidtypes

Dit zijn de verschillende huidtypes

De huid is te verdelen in diverse huidtypes, variërend van droog tot vet. Welke type huid je hebt, hangt af van de talgproductie en reactiviteit van de huid. Je huidtype is aangeboren. Iedereen heeft een ander huidtype en dit huidtype kun je helaas niet veranderen. Wel kun je de conditie van je huid verbeteren. Door te kiezen voor de juiste verzorgingsproducten en het aanhouden van de meest geschikte schoonheidsroutine haal je het maximale uit jouw huid.


De 5 huidtypen op een rij

De dermatologen van L'Oréal Paris hebben hieronder een aantal vragen geformuleerd, zodat je er snel achter komt welk huidtype je hebt. Ook geven ze je uitleg over de verschillende huidtypes en ontdek je exact waar jouw huid behoefte aan heeft.


Normale huid

✓ Is jouw huid glad?
✓ Heeft je huid een egale tint?
✓ Zijn er niet of nauwelijks poriën zichtbaar?

Dan heb je een normale huid. De belangrijkste stap in gezichtsverzorging voor dit huidtype is het reinigen van de huid. Gebruik bijvoorbeeld de reinigingsproducten uit de Delicate Flowers lijn, deze heeft kalmerende eigenschappen voor een zuivere, comfortabele huid.

Ook is het goed om twee keer per week je gezicht te scrubben, om dode huidcellen te verwijderen. Hiervoor kun je goed de Sugar Scrubs gebruiken, op basis van 100% natuurlijke exfolianten. De fijne suikerkorrels reinigen de huid intensief, verwijderen dode huidcellen en geven je een zijdezachte huid, zonder te irriteren.


Gecombineerde of gemengde huid

✓ Heb je vaak een glimmende T-zone? (de T-zone is het gebied op en rond je neus en op je voorhoofd)
✓ Zijn de poriën grof en duidelijk zichtbaar?
✓ Is de huid op je wangen normaal of zelfs droog?

Dan heb jij een gecombineerde huid. Dit huidtype, dat ook wel gemengde huid wordt genoemd, maak je het beste schoon met een product dat de droge gedeeltes voldoende vocht geeft, zonder de vette delen nóg vetter te maken. Een voorbeeld van een reinigingsproduct voor de gemengde huid is Pure Clay reinigende zuiveringsgel.

Je kunt je verzorgingsroutine uiteraard afstemmen op de seizoenen. In de zomer kun je kiezen voor een lichtere crème zoals Revitalift Classic Ultralight of Hydra Genius. Gebruik in de winter, wanneer je huid nog wat droger is, een crème van Extraordinary Oil, met essentiële oliën die je huid extra voeden tijdens de donkere maanden. Bang dat je een vette huid krijgt van olie in een dagcrème? Dat is niet nodig! Extraordinary Oil geeft je een gevoede huid, zonder dat deze vet aanvoelt of glimt.

Lees hier meer.


Vette huid

✓ Heb jij regelmatig last van onzuiverheden, zoals puistjes en mee-eters?
✓ Heb je grove poriën?
✓ Voelt je huid vaak vettig aan en is je gezicht snel glimmend?

Dan heb je een vette huid. De textuur van dit huidtype is ruwer en wat dikker, de hoge talgproductie zorgt ervoor dat je huid vettig aanvoelt. Om de talgproductie tegen te gaan is het belangrijk om niet te heet te douchen, niet teveel te scrubben en producten met zo min mogelijk alcohol te gebruiken. Deze versnellen de aanmaak van talg en dat wil je bij jouw huidtype juist niet. Kies voor de reiniging van je huid voor Delicate Flowers. Om onzuiverheden tegen te gaan, is een wekelijks kleimasker een goed idee. Voor de vette huid is de Hydra Genius dagcrème het meest geschikt.


Droge huid

✓ Heb jij vaak last van schilfertjes?
✓ Voelt je huid vaak trekkering en ruw?
✓ Is de uitstraling van je huid vaak dof?

Jouw huidtype wordt omschreven als droge huid. Jouw huid heeft vooral behoefte aan vet en vochtinbrengende producten. Gebruik bij dit huidtype een zachte reiniger, zoals Delicate Flowers. Afhankelijk van je leeftijd kun je voor de overige huidverzorging kiezen voor de rijke formule van Age Perfect Intensief Voedend (55+), of voor de voedende formule van Extraordinary Oil (alle leeftijden).


Gevoelige huid

✓ Heb je snel last van rode vlekjes?
✓ Ben je gevoelig voor uitslag of jeuk?
✓ En reageert jouw huid heftig op bepaalde producten?

Dit huidtype is een gevoelige huid. Bij de gevoelige huid is het extra belangrijk om bepaalde ingrediënten te vermijden omdat jouw huid hier sterk op kan reageren. Wees vooral voorzichtig met producten die zeep, parfum of alcohol bevatten. Om jouw huid schoon te maken, kun je het beste Delicate Flowers gebruiken. Qua gezichtsverzorging is de hypoallergene formule van Revitalift Cicacrème een geschikte optie.


Multimasking!

Om je huid een extra verzorgingsboost te geven, kun je ook kiezen voor een wekelijks gezichtsmasker. Met de gezichtsmaskers van Pure Clay kun je multimasken, waarbij je op verschillende huidzones een verschillende clay aanbrengt! Zo maak je jouw gepersonaliseerde gezichtsmasker, dat exact past bij de behoeften van jouw huid.

Alle wetenschappen van schoonheid

#message

Meer informatie