Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
HYALURONZUUR

HYALURONZUUR

Hyaluronzuur komt in veel huidverzorgingsproducten voor en dat is niet voor niets. Dit bestanddeel komt van nature al voor in onze huid en bindweefsel en vormt één van de belangrijkste bouwstoffen van ons lichaam.


Zo helpt hyaluronzuur bij het genezen van wondjes, maar heeft het als belangrijkste eigenschap dat het vocht kan vasthouden. Je kunt het wel een wonder ingrediënt noemen en het zit dan ook in veel hydraterende en volume gevende dag- en nachtcrèmes.


WAT IS HYALURONZUUR EN WAT DOET HET?


Hyaluronzuur bevindt zich onder andere in de bovenste laag van de huid, de opperhuid.

✓ Het heeft een unieke structuur waardoor het watermoleculen kan vasthouden en de huid hydrateert.
✓ Het werkt een beetje als een spons en weegt tot 1000 keer zijn gewicht in water.
✓ Daarnaast speelt het een vitale rol bij het behouden van de huidtint en elasticiteit.


De aanwezigheid van hyaluronzuur in de huid is de belangrijkste reden waarom de jongere huid van nature zo vol, elastisch en glad is.

Helaas neemt de hoeveelheid ervan in ons lichaam geleidelijk af, als we ouder worden - zo vanaf ons 20ste levensjaar. Dat komt onder andere doordat we blootgesteld worden aan invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling.




Gelukkig weet de beautyindustrie ook dat hyaluronzuur onmisbaar is voor een jong ogende huid en is het inmiddels een belangrijk bestanddeel in veel schoonheidsproducten, met name voor de rijpere huid.

En omdat het niet vet is en de huid niet afsluit, is het ook een geschikt ingrediënt voor de jongere, onrustige huid die vocht nodig heeft. Zonder bijwerkingen, zoals onzuiverheden en acne.

Hyaluronzuur is zeer geschikt voor in een crème als vochtinbrenger voor het gezicht en helpt perfect tegen een vochtarme of doffe huid.


HYALURONZUUR ALS ANTI-AGING INGREDIENT

DE FONTEIN VAN DE EEUWIGE JEUGD

Hyaluronzuur is goud waard voor de huid, een kostbaar ingrediënt waar we zuinig mee moeten zijn om het zolang mogelijk te behouden. Onze huid heeft het vermogen zich te vernieuwen en produceert voortdurend hyaluronzuur. Maar naarmate we ouder worden gaat de productie ervan steeds langzamer.

Wij geven je 3 schoonheidstips voor het stimuleren van het hyaluronzuurniveau en zo onze jeugdige uitstraling te behouden:


Tip 1. Beperk blootstelling aan de zon


UV-straling veroorzaken oxidatieve stress, die op haar beurt ons hyaluronzuur beschadigt. Het is dus belangrijk om onze huid tegen de zon te beschermen. Breng daarom altijd een SPF - zonnefactor - aan.

Dit geldt niet alleen op de dagen dat je van plan bent te zonnen. Om huidveroudering door invloeden van buitenaf tegen te gaan, is het verstandig om elke dag een zonbescherming aan te brengen.


Tip 2. Kies hyaluronzuur-rijke producten


Ga het verlies van hyaluronzuur tegen door voor een goede dag- en nachtcrème te kiezen die hyaluronzuur bevat.


Revitalift Filler met Hyaluronzuur

Formules die hyaluronzuur met laag molecuulgewicht bevatten, zoals micrometrisch hyaluronzuur, kunnen snel de opperhuid binnendringen, zonder dat we ons hoeven te bezighouden met vulstoffen of injecties.

Deze extra dosis hyaluronzuur compenseert het verlies of de schade veroorzaakt door omgevingsinvloeden, zoals UV-straling en vervuiling. Het betekent dat het hyaluronzuur dat van nature aanwezig is in de diepere lagen van onze opperhuid beter behouden blijft.


Tip 3. Begin op tijd: hydratatie is hét geheim voor een mooie huid


We kunnen het niet genoeg benadrukken: hydratatie is essentieel voor een gezond ogende huid.

Water is zo belangrijk voor de opperhuid en om je huid glad te houden, te laten stralen en de elasticiteit te behouden.

Naarmate de beschermende barrière van de huid zwakker wordt, verliest het nog meer water en begint het uitgedroogd te raken. Het resultaat? De huid voelt strak, jeukt, is ruwer en ziet er dof en futloos uit.

Een hydraterende crème, helpt de huidcellen te regenereren en de hydrolipidenbalans te herstellen.


Hyaluronzuur Filler Serum

Zelfs bij de jongere huid kan een gebrek aan water de bijzonder gevoelige huid rondom het oog aantasten, waardoor het vouwt. Dit lijken de eerste rimpels, maar zijn eigenlijk droogtelijntjes, die aangeven dat je huid een vochttekort heeft.

Als je het begin van rimpels echt wilt vertragen, adviseren we daarom om al vanaf je twintigste serieus aandacht besteden aan het hydrateren van je huid.

Wil je weten welke huidverzorging met hyaluronzuur past bij jouw leeftijd? >


Revitalift Filler

Hyaluronzuur Revitalift Filler

Bekijk de lijn Revitalift Filler >


Alle wetenschappen van schoonheid

#message

Meer informatie