How to: perfecte wenkbrauwen creëren zoals als bij schoonheidssalon

Als het gaat om het perfectioneren van je wenkbrauwen, ben je waarschijnlijk bekend met wenkbrauw make-upproducten zoals potloden en poeders. Maar hoe bereik je thuis hetzelfde resultaat als bij een wenkbrauwbehandeling in de schoonheidssalon? Het geheim zit hem in perfect gekleurde wenkbrauwen. En daarvoor hoef je niet naar de salon! Met de juiste producten creëer je binnen een paar minuten die krachtige, voller ogende wenkbrauwen gewoon zelf. Heel eenvoudig, zonder dat je de deur uit hoeft en het je een fortuin kost.

De juiste kleur voor je wenkbrauwen bepalen

Misschien denk je dat de kleur van je wenkbrauwen precies gelijk moet zijn aan je haarkleur. Toch is dat niet zo. Voor het meest natuurlijke resultaat, is het belangrijk dat je wenkbrauwen net een tint donkerder zijn dan je haarkleur. Tenzij je haar diepzwart is, in dat geval raden we aan een donkere bruintint te gebruiken. Als je haarkleur lichtblond is, is een warme blondtint de perfecte wenkbrauwkleur voor jou. Let op dat je maar één tint donkerder gaat dan je lokken. Anders wordt het contrast te groot en zien ze er juist onnatuurlijk uit. De L’Oréal Paris Unbelievabrow wenkbrauwgel is een waterproof gekleurde wenkbrauwgel en is verkrijgbaar in 4 kleuren. Deze 2-in-1 wenkbrauwtint en gelformule zorgt ervoor dat je wenkbrauwen perfect gevuld en volumineus zijn. De sneldrogende formule droogt in 90 seconden en je hoeft hem maar één keer in de twee dagen aan te brengen voor een mooi resultaat. Ideaal om ultrasnel een wenkbrauwlook te creëren die van ’s ochtends vroeg tot ' s avonds laat blijft zitten.

Stap 1: Breng een wenkbrauwgel aan om dunne of kale plekken op te vullen

Gebruik de applicator met de gekleurde gelformule om de wenkbrauwen in te vullen. Breng de wenkbrauwgel lichtjes aan over de gehele wenkbrauw en werk daarbij van binnen naar buiten. Op deze manier geef je ze een subtiel kleuraccent, wat voor dezelfde verzorgde uitstraling zorgt als na een behandeling in de schoonheidssalon.

Schiet je uit met de gel? Geen zorgen, je kunt het gemakkelijk verwijderen met een vochtig doekje of wat make-upremover.

Stap 2: De juiste wenkbrauwvorm

De Unbelievabrow bevat een dikkere kwast en een extra applicator met een dun hoekig kwastje en aan de andere kant een borsteltje.

Pak de wenkbrauw borstel-kam. Gebruik eerst het schuine kwastje om de wenkbrauwvorm te omlijnen en te definiëren. Je behaalt het mooiste resultaat als je daarbij de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aanhoudt.

Stap 3: Kam je wenkbrauwen met het borsteltje

Draai de wenkbrauw borstel-kam om en gebruik nu het borsteltje - ook wel spoolie genoemd. Nadat je je wenkbrauwen hebt opgevuld en omlijnd, is het tijd om ze te borstelen. Op die manier breng je alle haartjes in model en het zorgt er bovendien voor dat je de gel extra goed over je wenkbrauwen verdeelt voor een natuurlijkere look.

Wacht 90 seconden totdat de gelformule goed is uitgehard. En dat is alles, je hebt salonwaardige wenkbrauwen zelf gecreëerd!