Probiotics For Perfect Skin Article

Probiotica voor een perfecte huid?

We weten allemaal dat de darmvriendelijke probiotica in yoghurt en melk ons spijsverteringssysteem helpen. Wat je misschien niet weet, is hoe ze onze huid kunnen verbeteren!

TIP
1

Probiotica voor de huid ofwel, waarom ons lichaam van probiotica houdt

Probiotica zijn micro-organismen die we kunnen opnemen via voeding of supplementen. Ze vormen een kolonie in onze darmen, zonder zich te vermenigvuldigen of zich in onze darmwand te vestigen. Het zijn 'vriendelijke bacteriën' of levende micro-organismen die de van nature in ons lichaam aanwezige bacteriën helpen om ons immuunsysteem te ondersteunen. Probiotica werken daarom diepgaand om ons lichaam te helpen schadelijke externe factoren zoals vervuiling, stress, slechte voeding en virussen te bestrijden. Ze beschermen alle delen van het lichaam waar bacteriën gedijen (inclusief onze mond en geslachtsdelen), maar hun focus ligt op het spijsverteringskanaal. Yoghurt, een probiotisch superfood Alle yoghurts bevatten probiotica, maar bepaalde merken bevatten ultra krachtige soorten zoals Bifidus Actif en L.Casei. Het doel hiervan? Om ons lichaam en darmflora te stimuleren, zodat we lactose gemakkelijker kunnen verteren en onze dagelijkse dosis calcium beter kunnen opnemen. Gefermenteerde melk, biergist, zuurdesembrood, voedingsmiddelen op basis van soja, zuurkool en olijven zijn andere voedingsmiddelen die probiotica bevatten.
 
TIP
2

Probiotica voor de huid

Het voeden van onze darmen voedt ook onze huid! Het hebben van gezonde bacteriën in onze darmen is onmisbaar als we een perfecte huid willen. Herinner je je het gezegde 'schoonheid komt van binnenuit' nog?

Eén ding is zeker: als onze darmen opspelen, worden we moe, chagrijnig en ziek. Die hebben allemaal een directe invloed op onze huid. Het nieuwste huidverzorgingsonderzoek is nog een stap verder gegaan. Probiotica blijken krachtige actieve ingrediënten te zijn die onze huid zowel beschermen als versterken. Ze helpen de natuurlijke afweer van onze huid, terwijl het natuurlijke ecosysteem behouden blijft. Hierdoor kan onze huid beter omgaan met vermoeidheid en stress. Sommige kunnen irritaties verzachten, waardoor ze een geweldige optie zijn voor iedereen met een gevoelige huid. Anderen beschermen, hydrateren en versterken de opperhuid. Daarom zitten er nu ook probiotica in ook onze anti-aging producten!