Tips tegen droog haar

Haar dat er droog uit ziet en aanvoelt is geen pretje, maar droog haar is eigenlijk makkelijker te verzorgen dan je denkt. Je hoeft ook geen drastische maatregelen te nemen om het tegen te gaan. De verzorging van droog haar draait om het volgen van eenvoudige haarverzorgingstips - en het gebruik van de juiste haarbehandeling voor je lokken.

In principe hoef je alleen maar je haar te wassen met een beetje liefde en aandacht, en na verloop van tijd zal je merken dat je haar zachter aanvoelt en er gezonder uitziet. Voor meer details over hoe je je lokken weer kunt laten stralen, inclusief welke shampoo, conditioner en haarverzorging je moet gebruiken voor droog haar, lees dan nu verder. Hier zijn 7 van onze beste tips voor het verzorgen van droog haar.

Wat veroorzaakt droog haar?

Voordat we beginnen met behandelingen en tips voor droog haar, is het tijd om de eeuwenoude vraag te beantwoorden: "Waarom is mijn haar zo droog?". Er zijn verschillende redenen waarom je haar er droog kan uitzien en aanvoelen. Het kan bijvoorbeeld komen door het gebruik van harde haarverzorgingsproducten of het te vaak wassen van je haar. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) kan overmatige blootstelling aan chemicaliën in relaxers, haarverf en andere haarstylingproducten ook leiden tot droogte. Ook het niet wassen van chloor uit je haar na het nemen van een duik in het zwembad kan volgens de AAD leiden tot droog haar.

Verder onthult het National Center for Biotechnology Information (NCBI) dat regelmatig gebruik van een föhnborstel kan leiden tot droog haar. Hetzelfde geldt voor het gebruik van andere heat-styling tools zoals een stijltang of een krultang. De NCBI stelt ook dat het gebruik van producten die te vaak en langdurig aan zonlicht en UV-stralen worden blootgesteld, ook tot droog haar kan leiden.

Als je je lokken aan meer dan één van deze gevaren hebt blootgesteld, kan dat weleens de oorzaak zijn van je droge haar.

7 tips voor droog haar

Klaar om de orde in je haar te herstellen? Wij zijn er om je te helpen! Volg ons terwijl we zeven tips en behandelingen voor droog haar delen om je lokken weer te voeden en te laten stralen.
Tip
1

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren!

Als het gaat om het verzorgen van droog haar, moet het hydrateren van je haar een topprioriteit zijn. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is om de hulp in te roepen van een voedende shampoo en een conditioner die voor onmiddellijke hydratatie kan zorgen. Probeer de L'Oréal Paris Extraordinary Oil Shampoo en de L'Oréal Paris Extraordinary Oil Conditioner, die zijn geformuleerd met 6 unieke bloemoliën om droog haar te voeden en weer tot leven te brengen.

Je brengt de shampoo aan op nat haar en je masseert het zachtjes in tot het flink schuimt. Richt je shampoo vooral op je hoofdhuid en je haarwortels, want dat is het gebied dat de meeste reiniging nodig heeft. Spoel het uit en en breng dan de conditioner aan. Neem bij het aanbrengen van de conditioner de tegenovergestelde benadering en concentreer het product vooral op de middelste lengtes en uiteinden van je haar.

Tip
2

Voeg een haarmasker toe aan je haarverzorgingsroutine

Als het gaat om haarmaskers, hoef je niet te wachten op een speciale gelegenheid of de dag dat je haar het droogst is om er een te gebruiken. Om je haar er gezond uit te laten zien en te voorkomen dat het droog of broos wordt, kun je in plaats van je normale conditioner één of twee keer per week een haarmasker gebruiken om je haar te behandelen.
Tip
3

Gebruik een voedende leave-in cream

Als je droog haar hebt, wil je een haarstyling crème of olie gebruiken die je haar voedt en tegelijkertijd pluizigheid tegen gaat. Probeer de L'Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Treatment, een op olie gebaseerd haarserum dat is geformuleerd om droog, futloos haar weer tot leven te brengen. Vergeet niet dat een klein beetje haarolie al veel doet, dus breng slechts één tot twee pompjes aan op de lengtes en punten van je haar, en vermijd daarbij je haarwortels.
Tip
4

Gebruik een voedende leave-in cream

Hitte kan behoorlijke schade aanrichten aan je lokken, vooral als je te maken hebt met droog haar. Het is dus het beste om zo vaak mogelijk voor warmtevrije styling te gaan. Dus laat je föhn, stijltang en krultang wat vaker links liggen. Dat betekent natuurlijk niet dat je het stylen van je haar hoeft op te offeren. Zoek naar producten die je kunt gebruiken om je haar aan de lucht te drogen, zoals mousse, haarlak of stylingcrème. Probeer bijvoorbeeld de L'Oréal Paris Elnett Crème de Mousse Extra Sterke Fixatie Haarmousse.

Als je nog steeds een föhn borstel, stijltang of krultang wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je eerst een hittebeschermer gebruikt. Probeer je föhn of stijltang te gebruiken op de laagste warmtestand.

Tip
5

Blijf consistent met knipbeurten

Een van de gemakkelijkste manieren om van droog haar af te komen, is door naar de kapper gaan. Je haar moet regelmatig geknipt worden om er goed uit te zien. Hoewel het moeilijk kan zijn om tijd te maken voor een knipbeurt met een druk schema, zijn de voordelen de moeite waard. Van het verwijderen van gespleten punten tot het afscheid nemen van beschadigd haar, je haar zal er na een knipbeurt een stuk gezonder uitzien.
Tip
6

Slaap op zijden lakens en slopen

Wie had gedacht dat je lakens de oorzaak van je droge haar konden zijn? Nou, het blijkt dat katoenen lakens en kussenslopen vocht uit je haar kunnen trekken, waardoor je haar droog kan worden. Niet cool! Probeer je katoenen kussensloop eens te verwisselen met een zijden kussensloop. Dat helpt niet alleen je haar, maar voelt ook heel luxueus aan. Ben je niet klaar om afscheid te nemen van je katoenen lakens? Je kunt er ook voor kiezen om met een zijden sjaal om je haar gewikkeld te slapen, zo bescherm je je lokken.
Tip
7

Raadpleeg een expert

Als je merkt dat bovenstaande tips niet het gewenste resultaat geven, wordt het tijd om een afspraak te maken met je arts. Er kan een onderliggende medische reden zijn die verklaart waarom je haar droog is. Zodra je de belangrijkste boosdoener hebt ontdekt, kan je arts je helpen het probleem te verlichten met een behandelplan voor droog haar.