How to: De Ultieme Eyeliner Guide

Wil je je ogen nog meer accentueren, maar heb je altijd al geworsteld met de perfecte eyeliner? Wees gerust, de perfecte eyeliner te zetten is een van de moeilijkste stappen in je make-up routine, maar ook hier geldt 'oefening baart kunst'. De applicatie van eyeliner bestaat in veel verschillende soorten en vormen. Daarom is het belangrijk om te weten wat het beste bij jouw oogvorm past. Bij grote, open ogen kan de eyeliner dikker zijn, maar bij ronde ogen moet je voorzichtiger zijn en de eyeliner dun aanbrengen en de binnen- en buitenkant van het ooglid goed verbinden. Door deze vorm zullen je ogen veel groter lijken.

Basis Eyeliner

Vooral in het begin is het moeilijk om de perfecte eyeliner te tekenen. Voor de perfecte wing heb je dan ook veel oefening, geduld en een vaste hand nodig. Ga daarom rustig aan een tafel of bureau zitten zodat je je elleboog goed kan ondersteunen. Door de ondersteuning heb je een betere grip en kun je gemakkelijker een rechte lijn trekken. Daarnaast helpen de volgende tips je om snel het gewenste effect te bereiken.
Tip
1

De juiste eyeliner voor de juiste look

Zeker in het begin moet je veel tijd nemen om de verschillende soorten en vormen eyeliner uit te proberen. Kohl-potloden worden aanbevolen voor beginners, omdat fouten eenvoudig kunnen worden gecorrigeerd met een vochtig wattenstaafje. Wil je toch een liquid eyeliner gebruiken, dan is de Perfect Sim Eyeliner van L'Oréal Paris met zijn fijne punt en vloeibare textuur bijzonder geschikt voor een winged eyeliner.
Tip
2

Verbindingspunten voor de perfecte lijn

Een andere truc voor een strakke eyeliner is om eerst verbindingspunten op te stellen, en dan deze met elkaar verbinden. Zet dus kleine puntjes langs de wimperlijn van binnen over het midden naar buiten. Verbind deze met een precies lijntje en je krijgt een mooie, strakke eyeliner. Probeer een open lijn tussen de eyeliner en wimperlijn te vermijden.

Een Succesvolle Winged Eyeliner

De haarspeld-truc
Met deze simpele truc kun je een goed sjabloon voor je wing maken. Kleur de open kant van je haarspeldje met eyeliner, plaats de rechte kant als verlengstuk op je onderste wimperlijn en druk de clip voorzichtig aan. Nu heb je het frame voor de eyeliner, en moet je de bovenkant verbinden met de bovenste wimperlijn. Dan hoef je alleen nog maar de winged eyeliner voorzichtig in te kleuren en eventuele oneffenheden te corrigeren.

Plakstrips voor rechte lijnen

Deze methode is eenvoudig toe te passen en levert prachtige resultaten op. Hiervoor kun je het beste een stukje tape gebruiken, en deze vooraf een keer op de bovenkant van je hand af plakken. Dit zal later helpen bij het verwijderen van het tape, als eenmaal aangebracht langs het oog. Plak het tape zodat het dient als verlengstuk van je onderste ooglid, en trek vervolgens een eyeliner hierlangs in een rechte lijn. Deze truc is vooral handig omdat je zowel met een Kohl-potlood als met een vloeibare eyeliner kunt werken. Gebruik bijvoorbeeld de Super Liner Ultra Precision Eyeliner van L’Oréal Paris. Als je vloeibare eyeliner gebruikt, moet je wel wachten tot de eyeliner is opgedroogd voordat de plakstrip kan worden verwijderd.

De flosdraad truc
Een andere simpele maar effectieve truc is om tandflos te gebruiken. Het is het beste om floss te gebruiken zonder smaak of was. Knip een klein stukje flosdraad af en breng er wat eyeliner op aan. Nu hoef je het stuk alleen nog maar in de buitenste ooghoek te plaatsen en het naar de gewenste lengte te drukken. Je kunt dit herhalen totdat je de gewenste breedte van je eyeliner hebt. Dit proces werkt ook fantastisch met een floss-stick, en heeft als voordeel dat het gemakkelijker te gebruiken is.

Met deze simpele trucjes kun je de perfecte wing creëren. Probeer het eens en geloof ons, binnen de kortste keren ben je een eyeliner expert!