Haarverzorging voor lang en gezond haar

Je kent waarschijnlijk de uitdrukking "Long hair, dont care!", maar dat zou niet moeten gelden voor je haarverzorgingsroutine. Het is het beste om ervoor te zorgen dat je altijd goed voor je haar zorgt, ongeacht de lengte van je haar. Lang haar wilt niet per definitie zeggen dat je haarverzorgingsroutine ingewikkelder hoeft te zijn dan bij kort haar. Als het gaat om de verzorging van lang haar, gaat het om het gebruik van de juiste technieken, haarverzorging en stylingproducten om je lange haar op zijn best te houden. Hieronder lees je hoe je lang haar kunt laten groeien en hoe je het kunt verzorgen met 12 eenvoudige tips.

Tip
1

Een herstellende haarverzorgingsroutine

Je moet je lange haar de liefde geven die het verdient en dit begint onder de douche. Omdat het haar de neiging heeft om gespleten haarpunten te vormen, hebben dames met lang haar extra hulp nodig om hun lengte te behouden. Ook als je je haar wil laten groeien, is deze tip van belang. Om je haar sterk en gezond te maken kun je daarom een herstellende shampoo en conditioner gebruiken, zoals de L’Oréal Paris Elvive Dream Lengths Shampoo en de L'Oréal Paris Elvive Dream Lengths Conditioner voor lang, beschadigd haar.

Vervang tevens één of twee keer per week je normale conditioner voor een diep reinigende conditioner, zoals de L'Oréal Paris Elvive Dream Lengths Rapid Reviver Intense Conditioner.
Tip
2

Gebruik een haarbehandeling

Een andere optie om je lengtes en uiteindes zichtbaar gezond te houden is om een haarbehandeling toe te voegen aan je normale routine. Breng de L'Oréal Paris Elvive Dream Lengths No Haircut Cream Leave In Conditioner dagelijks aan op droog of vochtig haar. Spoel het haar niet uit en stijl het zoals gewoonlijk.
Tip
3

Pas op met borstelen

Borstel je haar niet als het nat is. Als je net uit de douche komt is het haar kwetsbaarder dan normaal, dus je wil voorkomen dat je te grondig door je haar heen borstelt als je net uit de douche komt. In plaats daarvan kun je een brede kam door je lange haar laten lopen om zachtjes door eventuele natte haarklitten heen te werken. Als je je haar kamt of borstelt, werk dan vanaf de uiteinden naar boven. Dit zal de minste spanning geven op je haar.
Tip
4

Haarborstel is key!

Vervuiling en stof zijn anti-glans factoren waardoor het haar er dof uit gaat zien. Als je het haar 2 keer per dag zachtjes kamt in plaats van 1 keer of helemaal niet, behoudt je je glans en blijft het haar glad wat de kans op haarbreuk tot een minimum beperkt. Het is ook een goede tip om in gedachten te houden als je je haar wilt laten groeien.
Tip
5

Gebruik een hittebeschermer voor het stylen

Lang haar ziet er zeker prachtig uit nadat je de föhn gebruikt of steilt met een stijltang, maar zorg ervoor dat je een hittebeschermer aanbrengt voordat je een van je stylingtools gebruikt. Probeer de L'Oréal Paris Elnett Satin Heatspray om je lokken te beschermen. Geef je haar een paar sprays voor het stylen. Naast het gebruik van de hittebeschermer is het een goed idee om te wachten tot je haar bijna volledig opgedroogd is voordat je de föhn aanzet, om de tijd die je haar aan hitte wordt blootgesteld te verminderen.

Gebruik je een stijltang? Wacht dan tot je haar volledig droog is voordat je begint en gebruik de stijltang op de laagste warmtestand. Ga niet vaker dan 1 keer met je stijltang over je haarlokken heen.
Tip
6

Wees voorzichtig met elastiekjes

Kijk uit voor strakke elastieken. Deze kunnen het haar namelijk te stevig vastbinden en dat kan leiden tot haarbreuk. Als je toch vastbesloten bent om een chique paardenstaart of een knot te dragen, kies dan voor flexibele elastiekjes, deze beschadigen je haar niet en laten geen afdruk achter. Je kunt ook een trendy scrunchie gebruiken, om wat jaren '90 nostalgie op te wekken.
Tip
7

Style je haar in losse opsteekkapsels

Net zoals sommige elastiekjes kunnen leiden tot een breuk, zijn andere strakke kapsels geen uitzondering. Het te strak trekken van je haar kan stress en spanning veroorzaken, wat de gezondheid van je haar kan aantasten. Gelukkig kun je een kleine aanpassing in je haarstyling routine maken door te kiezen voor stijlen die minder spanning op je haar zetten, zoals losse opsteekkapsels en gevlochten looks, om je lange haar te helpen er op zijn best uit te zien.
Tip
8

Ga regelmatig naar de kapper

Droge haarpunten kunnen je haar verzwaren. Maak regelmatig afspraken met de kapper om ze op afstand te houden. Als algemene vuistregel geldt dat je het liefst elke vier tot zes weken naar de kapper gaat. Een knipbeurt is ook een manier om je lange haar meer body en volume te geven, dit kan je doen door laagjes in je kapsel te laten knippen. Laagjes voegen beweging en volume toe aan lang haar en zorgen er tegelijkertijd voor dat lengte van het haar wordt behouden.
Tip
9

Gebruik een leave-in stylingproduct

Als je lang haar hebt wil je de haarlengtes en uiteindes zo gezond en gehydrateerd mogelijk houden. Een van de beste manieren om dit buiten je doucheroutine te doen is met een leave-in stylingproduct of haarbehandeling. Deze breng je op vochtig, schoon haar aan voor het gebruik van de föhn of stijltang, of natuurlijk gewoon op droog haar. Het belangrijkste is om te zoeken naar een leave-in product dat je haar behandelt en tegelijkertijd pluis tegengaat, zoals de L'Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil-In-Cream.
Tip
10

Conditioner juist aanbrengen

Breng je conditioner voortaan aan vanaf oorhoogte tot je haarpunten zodat je de wortels van je haar niet vet maakt. Dit voorkomt een vette hoofdhuid en geeft je haar glans!
Tip
11

Draai het om

Heeft jouw haar de neiging snel vet te worden? Breng dan je conditioner aan als pre-wash, vóór shampoo. Zo ontwar je je haar zonder het te verzwaren. Probeer dit ook eens met een haarmasker en je haar zal spoedig glanzend mooi worden!
Tip
12

Bescherm je haar 's nachts

Verkies een satijnen kussen boven katoen. Satijn beperkt wrijving en haarbreuk, wat klitten en pluizen tegengaat en ook nog eens de glans van je haar behoudt. Dus sla die satijnen kussens maar vast in!