Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Alles wat je moet weten over het kleuren van je haar

Alles wat je moet weten over het kleuren van je haar

Je hebt genoeg op Pinterest gekeken, plaatjes opgeslagen en je hebt de ideale haarkleur in gedachten. Tijd om aan de slag te gaan. Lees hier onze tips voor als je zelf thuis je haar gaat kleuren.
De juiste haarkleur kiezen

Als je het haar voor het eerst gaat kleuren, kun je het best kiezen voor een kleur op gelijke kleurhoogte of een kleur die een tint lichter of een tint donkerder is dan je normale haarkleur. Je kunt ook op gelijke kleurhoogte een nuance toevoegen bijvoorbeeld goud, rood of koper.

Haarkleuringen | L'Oréal Paris

Hoeveel tinten je het haar lichter of donkerder kan maken, heeft vooral te maken met je natuurlijke haarkleur en met het type haarkleuring dat je gebruikt.

Als je licht haar hebt en je jouw haar wilt verhelderen of minimaal drie tinten lichter wilt kleuren, dan kun je een verhelderingsproduct gebruiken. Wanneer het haar al licht gekleurd is kun je beter geen ontkleuringsproduct gebruiken, aangezien de werking dan niet zeker is. Lees hier meer over het lichter kleuren van je haar.

Als je van nature donker haar hebt en jouw haar graag lichter wilt kleuren, dan krijg je het beste resultaat met een permanente haarkleuring.

Indien je haar reeds gekleurd is, en er dus al een haarkleuringsproduct in je haar zit, raden we aan het haar eerst te ontkleuren en vervolgens te kleuren. Op deze manier krijg je het gewenste kleurresultaat.

Een haarkleuring kiezen

Het is belangrijk om eerst te bepalen of je een uitwasbare haarkleuring, een semi-permanente haarkleuring of een permanente haarkleuring wilt gebruiken.

Een uitwasbare haarkleuring was je in één of in een aantal wasbeurten uit je haar. Colorista Hair Makeup en Colorista sprays was je er met één wasbeurt uit. De Colorista Washouts was je er na een aantal wasbeurten uit. Ontdek meer over de Colorista producten.

Bij een semi-permanente haarkleuring, zoals Casting Crème Gloss, vervaagt de kleur geleidelijk gedurende 28 wasbeurten. De kleuring is niet uitwasbaar, maar zolang je een haarkleuring kiest die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt, zal je uitgroei maar amper zichtbaar zijn.
 Bij een permanente haarkleuring, zoals Préférence Infinia en Excellence Crème, moet de kleur uit je haar groeien. De kleur gaat er dus niet uit door je haar te wassen.

Lees ook:

Drie tips voor de perfecte haarkleur

Tips als je zelf je haar gaat kleuren

Tips om je haar te kleuren van donker naar licht

Haarkleuring mislukt: je haar is te donker

Haarkleuring mislukt: je haar is groen

Tips om zelf highlights te zetten

ALLE HAARKLEURING TIPS

#message

Meer informatie