Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Drie tips voor de perfecte haarkleur

Drie tips voor de perfecte haarkleur

De juiste haarkleur kan je uitstraling een echte boost geven. Maar andersom kan een verkeerde haarkleur ook tegen je werken. Wil je alleen experimenteren met kleuren die bij je passen? Deze drie tips helpen je de ideale haarkleur te vinden.
1. Ga uit van je eigen haarkleur

Het klinkt misschien als een open deur, maar de haarkleur die je het beste past, is je eigen haarkleur.

Natuurlijk kun je daar eindeloos mee variëren, zo kan het in de zomerperiode mooi zijn om wat lichter te gaan en in het winterseizoen weer wat donkerder.

Het uiteindelijke kleurresultaat heeft te maken met de ondergrond van jouw haar. Je krijgt niet automatisch de kleur van de afbeelding op de voorkant van de verpakking. Kijk op de achterkant van de verpakking om te zien wat het resultaat van de kleuring is op verschillende ondergronden.

Als je je haar al een tijdje kleurt, is het misschien lastig in te schatten wat precies je natuurlijke haarkleur is. Hou dan de kleur van je wenkbrauwen aan, die hebben vaak een kleur die dicht bij je haarkleur ligt.

Tip: de meeste vrouwen denken dat hun haar donkerder is, dan het in werkelijkheid is. Als je denkt dat je kastanje lichtbruin haar hebt, kies dan voor een donkerblonde haarkleur om te voorkomen dat je haarkleur te donker wordt.


Haarkleuringen | L'Oréal Paris


2. Verwen je haar

Een mooie kleur komt het best tot zijn recht bij haar dat het licht goed reflecteert. En dat is haar dat prachtig en gezond is.

Hoe houd je je gekleurde haar in optimale conditie? Tip: Probeer één keer per week een haarmasker te gebruiken.

De L’Oréal Paris Color Vive lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een haarmasker speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. De formule met uva/uvb-filters beschermt de haarkleur waardoor deze langer mooi blijft. Deze producten behouden de kleurintensiteit en verlengen de glans van het haar.3. Volg de gebruiksaanwijzing zorgvuldig op

Thuis je haar kleuren is niet ingewikkeld, maar het is wél belangrijk om er de tijd voor te nemen. Gebruik de tools die in de verpakking zitten (handschoenen, applicator, borstel, crème) en volg de instructies stap voor stap op. Doe dit ook als je je haar al vaker hebt gekleurd met een thuiskleuring, want elke haarkleuring kan nét weer even anders toegepast worden. Zo worden de Préférence Infinia en Préférence Glam Highlights net anders aangebracht.

Natuurlijk zijn de ingrediënten van alle L’Oréal Paris haarkleuringsproducten uitvoerig getest en veilig bevonden volgens de strengste normen. Toch adviseren onze professionals om een haarkleur voordat je je haar gaat kleuren altijd eerst op je huid te testen. Dep met een wattenstaafje een kleine hoeveelheid achter je oor op drie plekjes. Als je huid binnen 48 uur geen reactie vertoont en niet geïrriteerd is of rood wordt, dan kun je je haar zonder problemen kleuren. Dit staat ook duidelijk stap voor stap in de bij de verpakking geleverde gebruiksaanwijzing.

Haarverf allergieën komen niet vaak voor, maar op deze manier weet je echt zeker dat je geen allergie of overgevoeligheid voor één van de ingrediënten hebt. Zo kunnen tijdelijke tatoeages met zwarte henna tot een verhoogd risico op allergische reacties leiden.Tips om zelf je haar kleuren

Anna van ‘Vivianna Does MakeUp’ maakte een video waarin ze liet zien hoe gemakkelijk het is om je haar thuis te verven. En bekijk hier tips bij het kiezen van een haarkleuring.Lees ook:

Haarkleuring voor thuis
Haarkleurtips om er jonger uit te zien
Haar kleuren mislukt: je blonde haar is oranje geworden
Haar kleuren mislukt: Je haar is groen
Tips om zelf highlights te zetten

ALLE TIPS

#message

Meer informatie