Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Haar blond verven: welke tinten zijn er?

Haar blond verven: welke tinten zijn er?

Wist je dat natuurlijk blond haar eigenlijk het resultaat is van een toevallige genetische mutatie? Slechts 2% van de wereldbevolking heeft natuurlijk blond haar. De meeste blondines helpen de natuur een handje met een blonde haarverf.


Hoewel maar een klein percentage vrouwen een natuurlijke blondine is, wordt geschat dat ruim een op de drie vrouwen hun haar blond verft. Maar hoe vind je de perfecte haartint, wanneer er tientallen prachtige blondtinten zijn om uit te kiezen?

Om je te helpen, hebben we een lijst voor je samengesteld waarin we alle belangrijke blondtinten benoemen: van koel platinablond tot roze strawberry blonde en alles daartussenin. Daarna leggen we je uit welke blond haartint het beste past bij jouw specifieke huidtint en oogkleur.

Welke tinten blond zijn er?

Welke tinten blond zijn er? Hieronder vind je een lijst met een aantal beschikbare blondtinten, om je helpen de juiste blonde kleur te kiezen.

Natuurlijk blonde haarkleur
Wil jij graag een blonde kleur die natuurlijk oogt, dan kun je voor een natuurlijk blonde haarkleur gaan, zoals Excellence Crème 7.0. Natuurlijk blonde haarkleuren passen vrijwel bij alle verschillende huidtypen.

Parelmoer asblond
Een tint lager dan de opvallende witte tonen van platina, vind je een koele, parelmoer blond. Iets warmer dan platina, onze Préférence 10.21 Stockholm geeft je een prachtige parelmoer asblonde look.

Asblond of Champagne blond
Net als platina, is dit een zeer lichte tint blond maar met een rode ondertoon in plaats van blauw. Dit betekent dat het vaak past bij warmere huidtinten of die met rood pigment in hun huid. Préférence 10.1 Helsinki Extra Licht Asblond is een super koele blondtint die ongewenste koperachtige tonen neutraliseert.

Rose blond, perzik of 'blorange'
Dan zijn er ook nog de pasteltinten, waar veel combinaties mogelijk zijn. Je hebt wel gehoord van 'bronde', maar hoe zit het met 'blorange'? Blond-oranje is een mooie overgangsschaduw die bijna rood is en niet helemaal blond. Deze haartint kan soms per ongeluk ontstaan wanneer roze haar begint te vervagen. Roze, pastel en perzik werkt het beste op natuurlijk blond haar. Probeer eens Colorista Paint Pink.

Goudblond
Goudblond is een iets warmere, glanzende tint in vergelijking met beige blond. Deze tint heeft een lichte neiging om een wat gelige gloed te geven in plaats van een zongekuste haarkleur. Dus zorg ervoor dat je een kwalitatief hoogwaardige haarverf gebruikt, zoals onze Excellence Créme 8.3 in Licht Goudblond. Om eventuele koperachtige, gele tinten te neutraliseren, kun je daarbij overstappen op het gebruik van een zilvershampoo.

Donkerblonde haarkleur
Donkerblond is een natuurlijk ogende tint wat je kunt zien als een mix tussen bruin en blond. Wanneer je een gemiddelde tot lichte tint hebt, ziet deze kleur er natuurlijk uit. Deze donkerblonde haarkleur is goed te combineren met oogmake-up met blauw- en groentinten. Excellence Crème 6 Donkerblond is zo’n kleur.


Welke kleur blond past bij je huidtint?


Bij L'Oréal Paris geloven we in het omarmen van je natuurlijke kenmerken. Dat houdt onder andere in dat je een haarkleur kiest die het beste past bij je huidskleur. Dit zijn onze adviezen om de perfecte tint blond te kiezen.

Bleke huid
Heb je een bleke, porseleinen huid? Kies voor een asblond, beige of parelmoerblond. Deze blondtinten complementeren je roze wangen.

Donkere huid
Als je een donkere of olijfachtige huidskleur hebt, zorgen karamel of gouden tinten voor een prachtig effect.

Blauwe of groene ogen
Grijze of blauwe ogen passen bij lichte blondines, terwijl groene ogen extra mooi uitkomen bij een koperkleurige haarkleur.

Bruine ogen
Bij mensen met bruine, kastanjekleurige ogen, staan donkerblonde tinten perfect, net als karamelblond of bronde.

Je blonde tint verzorgen

Zorg ervoor dat je blonde gekleurde haar in topconditie is en blijft. Dat doe je door te investeren in speciale kleurverzorgende haarverzorgingsproducten om je lokken te verwennen. Zilvershampoos neutraliseren warmere tonen en verwijderen gele tonen, terwijl een rode shampoo levendige, warme tinten van strawberry blond zal verbeteren.

ALLE HAARKLEURING TIPS

#message

Meer informatie