Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Tips om je haar van donker naar licht te kleuren

Tips om je haar van donker naar licht te kleuren

Een veelgestelde vraag is: kan ik van bruin naar blond haar? Dat kan zeker! De haarkleurexperts van L'Oréal Paris leggen je uit hoe je je donkere haar lichter maakt.Heb je donker haar en sta je op het punt om als blondine door het leven te gaan? Dan is het goed om dit artikel te lezen zodat je de juiste kleurbehandeling toepast.


Natuurlijk haar, waar geen haarkleuringsproduct inzit, kan je tot 5 tinten lichter maken door middel van een verhelderingsproduct. De kleurenbalk hieronder laat zien welke haarkleuren er zijn. Bepaal door middel van deze balk welke kleur jouw natuurlijke haarkleur heeft en maak een keuze in hoeveel tinten lichter je haar zou willen kleuren. Zijn dit minder dan 5 tinten? Ga dan voor een haarkleuring van bijvoorbeeld Excellence Crème of Préférence Infinia met het kleurnummer van het door jou gewenste eindresultaat. De kleurnummers van de haarkleuring vind je terug op de verpakking.


Haarkleuringen | L'Oréal Paris

Wil je haar waar al een haarkleuring in zit lichter maken of jouw natuurlijke haar meer dan 5 tinten lichter kleuren?  Dan moet je je haar eerst ontkleuren. Wat dit is en hoe je dit doet lichten we hieronder toe.


Je haar ontkleuren

Wil je haar waar al een haarkleuring inzit lichter maken of jouw natuurlijke haar meer dan 5 tinten lichter kleuren? Of wil je je natuurlijke haarkleur meer dan vijf tinten lichter kleuren? Dan is het nodig om een ontkleuringsproduct te gebruiken. Een ontkleuring is een voorbehandeling, die jouw haar voorbereidt op de kleuring die je eigenlijk wilt. Het is dan ook gebruikelijk om na het gebruik van een ontkleuringsproduct een kleurend haarproduct te gebruiken. Een product waar je je haar mee kunt ontkleuren is Colorista Bleach.


Colorista | L'Oréal Paris

Zit er al een haarkleuringsproduct in jouw haar? Gebruik dan altijd 2 verpakkingen van het ontkleuringsproduct. De reden hiervoor is dat gekleurd haar moeilijker is om lichter te maken dan natuurlijk haar. Met een ontkleuring is het belangrijk dat je het product goed dik en evenredig aanbrengt in het haar. Je leest hier meer over het ontkleuren van je haar.


Lang haar ontkleuren

Lang haar is lastig om zelf te ontkleuren, aangezien je meerdere verpakkingen nodig hebt en het risico loopt dat je niet het gewenste eindresultaat krijgt omdat het moeilijk is een egale haarkleur te krijgen. Wil je er zeker van zijn dat je je haar niet beschadigt en je het gewenste eindresultaat bereikt, dan is het verstandig om de eerste keer naar een kapper te gaan.

Let op! Gebruik geen ontkleuring indien je jouw haar met henna(poeder) hebt gekleurd. Henna bevat bestanddelen die niet samengaan met de kleur- en ontkleuringsproducten van L’Oréal Paris. De combinatie van deze twee kan leiden tot beschadiging van je haar. Meer hierover lees je op onze FAQ-pagina.


Het juiste haarkleuringsproduct voor licht haar

Nadat je haar ontkleurd is, kun je een haarkleuringsproduct gebruiken van jouw keuze. Ga bij voorkeur voor een natuurtint. Dit is een kleur zonder nuance. Zo krijg je een mooi, natuurlijk kleurresultaat. Je herkent de natuurtinten van L’Oréal Paris aan de ronde kleurnummers, bijvoorbeeld “8.0 en 9.0”. Deze zijn terug te vinden in de kleurenbalk hierboven.


Heb je je haar nog niet eerder gekleurd? Zorg dan dat je de gebruiksaanwijzing zorgvuldig doorleest en de stappen nauwlettend doorloopt. Het lijkt misschien een open deur, maar elk haarkleuringsproduct is weer net even anders en heeft weer een iets andere aanpak. De gebruiksaanwijzing in de verpakkingen helpt je stap-voor-stap om je haar zelf te kleuren.
Lees ook:

Drie tips voor de perfecte haarkleur

Haar kleuren mislukt: de kleur is niet geworden wat je had verwacht

Haar kleuren mislukt: je haar is groen

Haarkleuring mislukt: je haar is te donker

ALLE TIPS

#message

Meer informatie