Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Haar kleuren mislukt:  je blonde haar is oranje geworden

Haar kleuren mislukt: je blonde haar is oranje geworden

Je hebt je blonde haar lichter willen kleuren, met oranje lokken als resultaat. Dat was niet de bedoeling. Geen zorgen, dit gebeurt vaker. We leggen je uit hoe je voorkomt dat blonde haar oranje wordt na het kleuren. Lees hoe het komt dat blond haar soms oranje wordt en mocht het toch zover zijn gekomen, dan adviseren we je graag over hoe je weer van dit oranje kleurresultaat afkomt.

Hoe komt het dat blond haar oranje kan worden na het kleuren?

Afhankelijk van je haarkleur, verschilt de ondertoon van het pigment. In de kleurenkaart hieronder zie je duidelijk welke haarkleuren en onderliggende pigmenten er zijn.

Color Coach

Zoals je in deze haarkleurenkaart ziet, hebben blondines met donkerblond of middenblond haar van nature een geel of oranje-pigment het haar.

Wanneer je je haar lichter kleurt, zal de warmte van je natuurlijke haarkleur vrijkomen en dat is dus oranje/geel. Dit heeft als gevolg dat het eindresultaat van je haarkleuring oranje, geel of koper is. Omdat iedereen ander haar heeft (haardikte, haarondergrond, huidige/natuurlijke haarkleur) en een ander gewenst kleurresultaat wil, is de manier waarop de behandeling die toegepast moet worden om oranje uitgevallen haar te verhelpen voor iedereen verschillend. Wij raden daarom aan om altijd contact op te nemen met ons informatiecentrum. We geven je graag persoonlijk advies.Welke haarkleuring heb ik nodig om mijn haar lichter te kleuren?

Wil je je natuurlijke haarkleur, waar dus geen haarkleuring in zit, lichter maken? Bepaal dan eerst welke kleur je wilt. Wil je je haar iets oplichten, kies dan voor een kleur die één tint lichter is dan je natuurlijke haarkleur. De permanente haarkleuringen van L'Oréal Paris kunnen de natuurlijke haarkleur één tint lichter kleuren.

Wanneer je je haar twee of meer tinten lichter wil kleuren dan is het noodzakelijk om hiervoor een verhelderingsproduct te gebruiken. Kleurnummer 10, bijvoorbeeld Excellence Crème 10, kleurt je haar 1 tot 2 tinten lichter. Met Excellence 01 (natuurlijk blonde kleurnuance) en Excellence 03 (asblonde kleurnuance) kun je je haar 3 tinten lichter kleuren. Préférence Very Platinum kleurt je haar 5 tot 6 tinten lichter.

Wanneer je reeds gekleurd haar hebt, en er dus al haarkleuring in je haar zit, vraagt dit om een andere aanpak wanneer je je haar lichter wilt maken. Een verhelderingsproduct zal in dit geval niet effectief zijn. In dit geval heb je een ontkleuringsproduct nodig, zoals één van de Colorista Effecten. Een ontkleuring is een voorbehandeling die bijna alle kleurpigmenten die in het haar zitten verwijdert. Na het ontkleuren kies je het kleuringsproduct met de kleur van jouw keuze. Heb je twijfels? Neem gerust contact op met ons informatiecentrum.Hoe voorkom je een oranje haarkleur?


Om te voorkomen dat je haar na het lichter kleuren oranje uitslaat, vertellen we meer over het samenspel van verschillende kleuren. Tegengestelde kleuren neutraliseren elkaar. Om een te warm, oranje, eindresultaat te voorkomen kan een haarkleuring met nuances gekozen worden. Deze nuances bevatten tegengestelde kleuren en voorkomen dat je eindigt met oranje lokken. Ze neutraliseren namelijk het onderliggende pigment. Bekijk de kleurencirkel hieronder om te zien hoe verschillende kleuren zich tegenover elkaar verhouden.
Zoals deze kleurencirkel laat zien, staan blauwe/paarse kleuren tegenover oranje kleuren. Om het oranje, koperachtige pigment dat van nature in je blonde haar aanwezig is te neutraliseren, bevatten sommige haarkleuringsproducten blauwe pigmenten. Een voorbeeld van zo'n haarkleuring is Préférence 10.21. Deze haarkleuring bevat een parelmoernuance, te herkennen aan ".2" in het kleurnummer.Hoe kan ik de oranje gloed uit mijn haar halen?

Is ondanks alles je blonde haar toch te oranje, geel of koper uitgevallen? Geen paniek! Er is een snelle en eenvoudige oplossing om die ongewenste gloed uit je haar te krijgen: zilvershampoo, zoals de zilvershampoo van Colorista. Zilvershampoo is ontwikkeld voor grijs of wit haar, maar werkt ook perfect voor blond haar dat oranje, geel of koper is uitgeslagen. Zilvershampoo neutraliseert de nuance zodat je haar een natuurlijk blonde uitstraling krijgt.


Lees ook:

Haar kleuren mislukt: je haar is te donker
Haar kleuren mislukt: je haar is groen
Haar kleuren mislukt: je haar is vlekkerig
Tips voor het ontkleuren van je haar

ALLE TIPS

#message

Meer informatie