Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Haarkleuring mislukt: je haar is vlekkerig

Haarkleuring mislukt: je haar is vlekkerig

Je hebt je haar gekleurd en gedroogd en ineens blijkt dat de haarkleur niet overal goed gepakt heeft: je hebt vlekken in je haar. Dat is niet het eindresultaat dat je voor ogen had. Bekijk de meest voorkomende oorzaken en ontdek hoe je dit oplost.

De 3 belangrijkste oorzaken van vlekkerig gekleurd haar


Er zijn meerdere oorzaken mogelijk waardoor de haarkleuring niet mooi egaal is.

1. De haarkleur is niet overal gelijkmatig aangebracht.

Het kan zijn dat je de haarkleuring niet goed over je haar verdeeld hebt. Let er bij het aanbrengen goed op dat je de kleuring gelijkmatig door het haar verdeelt en neem daarbij ook je haaraanzet bij de hoofdhuid, waar eventuele uitgroei zicht bevindt, goed mee. Besteed daarnaast genoeg aandacht aan de lengte en punten. Zorg dat de haarkleuring overal goed en dik is aangebracht en masseer deze vervolgens goed door je haar, zodat je alle haren meepakt.

2. De ondergrond, oftewel de kleur van je haar, was niet egaal, waardoor je niet de haarkleur krijgt die je voor ogen hebt.

De verschillende kleuren die al aanwezig zijn in je haar kunnen ervoor zorgen dat de haarkleur anders uitvalt dan je had verwacht. Om dit te verhelpen is het nodig een andere kleurkeuze te maken. Als er lichtere gedeelten in het haar voorkomen, bijvoorbeeld eerder aangebrachte highlights, die donkerder moeten worden is het nodig om je haar te voorpigmenteren. Omdat deze techniek in iedere situatie anders moet worden toegepast, raden we aan om contact op te nemen met ons informatiecentrum. We geven je graag persoonlijk advies.

3. Je haar bevat nog restanten van je styling wax

Als je dagelijks stylingwax gebruikt, blijft er aanslag op je haar achter die niet verdwijnt na een gewone wasbeurt. Je ziet dit misschien niet, maar het kan het geval zijn dat er bij het gebruik van een milde shampoo nog wat stylingproduct in je haar achterblijft. Normaal geeft dat niets, maar wanneer je je haar wilt kleuren zorgt deze aanslag ervoor dat de haarkleuring niet overal even goed je haar binnendringt. Dit kan leiden tot een ongelijk kleurresultaat.

Was je haar daarom minimaal één, maar liever twee dagen voordat je je haar gaat kleuren wanneer je styling wax gebruikt. Was je haar met een milde, iedere dag shampoo, die juist niet geschikt is voor gekleurd haar. Wanneer je een te verzorgende shampoo gebruikt, kan het zijn dat er nog resten in je haar blijven zitten.

Wanneer je een gel, lak of mousse gebruikt heeft dit geen invloed op het eindresultaat van de haarkleuring.

Gebruik na de wassing, tot aan het moment van de haarkleuring, zo min mogelijk stylingsproducten. Op die manier voorkom je een vlekkerig eindresultaat.
De oplossing voor vlekkerig haar


Mocht het toch zo ver komen en je haar heeft een vlekkerig kleurresultaat dan zijn er manieren om dit te verhelpen. Het belangrijkste is dat je de juiste kleurkeuze maakt. Het is mogelijk dat de kleurkeuze niet juist is geweest waardoor je haar vlekkerig is geworden. Kijk daarom goed of de haarkleuring wel geschikt is voor het kleuren van jouw huidige haarkleur. Dit kun je zien op de achterkant van de verpakking. Kleur je haar nog een keer en zorg dat je het kleurmengsel evenredig verdeelt over je haar. Breng de haarkleuring eerst aan waar deze de eerste keer niet of niet goed heeft gepakt, voordat je het over je gehele haar aanbrengt. Zorg er ook voor dat je genoeg kleurmengsel hebt. Als je dik of lang haar hebt, kan het nodig zijn om twee haarkleuringsverpakkingen te gebruiken.
De beste verzorging voor je pas gekleurde haar


Ben je tevreden over je haarkleuring? Stel de eerste wasbeurt van je gekleurde lokken dan zo lang mogelijk uit. Een haarkleuring is zo ontwikkeld dat deze meteen goed blijft zitten, maar geef je haar als het kan het liefst wat langer de tijd om te hechten. Tijdens het emulgeren (opschuimen, uitspoelen) wordt je haar ook gereinigd. Het is voor de houdbaarheid van de kleuring niet goed om na het kleuren van je haar je haren direct te wassen. Na 24 uur kun je het gerust weer wassen.

Bij de haarkleuringsproducten van L'Oréal Paris zit er een combinatie van de drie onderstaande haarproducten die je helpen om perfect gekleurd haar te krijgen en te onderhouden. Kijk bij jouw favoriete haarkleuring welke (combinatie) aanwezig is.

1. Een beschermend serum dat je haar glad maakt en voorbereidt op de kleuring.
2. De kleurcrème die je haar versterkt en de kleur tot leven brengt.
3. Een beschermende naverzorging die je haar na het kleuren herstelt en sterker maakt.


Preference Haarkleuring

Al deze drie bestanddelen resulteren in gezond uitziend, gekleurd haar met een mooie glans. Gebruik na het kleuren een shampoo en conditioner die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar: Elvive Color-Vive. Deze haarverzorgingslijn is samengesteld uit verzorgende producten speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. Tijdens de wassing worden de kleurdeeltjes gerespecteerd, zodat deze langer in het haar blijven en je langer plezier hebt van je kleuring. Bovendien bevatten deze producten een UV-filter zodat licht een minder nadelige werking op de kleur heeft. Deze producten zijn daarnaast verzorgend en houden je haar in optimale conditie. Op deze manier geniet je zo lang mogelijk van je gekleurde haar.

Lees ook:

Haarkleuring mislukt: de kleur is te fel
Haarkleuring mislukt: je haar pakt de kleur niet
Haarkleuring mislukt: je haar is oranje of groen
Haarkleuring mislukt: je haar is te donker
Haar kleuren mislukt: je blonde haar is oranje geworden.

ALLE TIPS

#message

Meer informatie