Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Haar kleuren mislukt:  je haarkleuring geeft af

Haar kleuren mislukt: je haarkleuring geeft af

Help: je hebt je haar gekleurd en nu geeft je haarkleuring af. Goed om te weten is dat dit vaker voorkomt als je voor een felle of donkere tint kiest. Belangrijker: wat kun je eraan doen? We leggen het uit.

Als je haarkleuring afgeeft, kan dat verschillende oorzaken hebben


1. Te weinig product gebruikt

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar juist als je te weinig van een product gebruikt, kan het kleur af blijven geven. Er is dan te weinig haarkleuring in het haar aangebracht, om de kleuring goed te laten ontwikkelen.

Zorg er bij het kleuren voor dat je altijd voldoende van het product in huis hebt. Heb je lang of dik haar? Zorg dan dat je twee of meer verpakkingen van het haarkleuringsproduct hebt om je haar te kleuren.2. Het emulgeren ging niet goed

Je hebt het misschien wel eens zien staan in een gebruiksaanwijzing of op een website: emulgeren.

Het emulgeren van de haarkleuring is zorgen dat de bestanddelen van de haarkleuring zich goed vermengen met je haar. Emulgeren (opschuimen) is een belangrijke stap om het haarkleuren mee af te sluiten. Te vaak wordt de kleuring direct uitgespoeld onder de douche en wordt het emulgeren overgeslagen.

Het haar emulgeren voor het mooiste kleurresultaat doe je zo:
Breng een kleine hoeveelheid lauwwarm water op het haar aan en masseer het licht door het haar heen. Spoel vervolgens het haar uit totdat het spoelwater helder is. Door te emulgeren voordat je het uitspoelt, zorg je ervoor dat de kleuring minder afgeeft op je hoofdhuid en haargrens, blijft de kleur langer houdbaar en geeft deze niet af.
Tips om te voorkomen dat je haarkleuring afgeeft

Als je de gebruiksaanwijzing van je haarkleuringsproduct exact opvolgt, wordt het afgeven van de kleuring tot een minimum beperkt.

Gebruik bij het kleuren van je haar naast een geschikte kleurshampoo ook altijd een goede conditioner voor gekleurd haar. Door een conditioner te gebruiken sluiten de haarschubben zich, waardoor je haar mooi glanst en zacht aanvoelt.


Haarverzorging voor Gekleurd haar - Elvive Color Vive


Lees ook:

Haarkleuring mislukt: je haar is te vlekkerig
Haarkleuring mislukt: de kleur is te fel
Haarkleuring mislukt: je haar pakt de kleur niet
Haarkleuring mislukt: je haar is groen
Haarkleuring mislukt: je haar is te donker
Tips voor het ontkleuren van je haar

ALLE TIPS

#message

Meer informatie