Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Haar kleuren mislukt:  de kleur is niet geworden wat je had verwacht

Haar kleuren mislukt: de kleur is niet geworden wat je had verwacht

Nadat je je haar hebt gekleurd, blijkt dat je haar de kleuring niet heeft ‘gepakt’. Dit komt vaker voor. Je kleurt je haren exact volgens het stappenplan. Je brengt genoeg kleuring aan, houd je keurig aan de tijd om het product in te laten werken, maar na het uitspoelen en drogen blijkt dat de haarkleuring toch niet of nauwelijks zichtbaar is. Wat nu?
De oorzaak van haarkleuring die niet pakt op je haar

In dit geval is je haar helaas resistent voor de gekozen haarkleur. Dat kan op twee manieren:


1. Je hebt grijs haarAls je ouder wordt, maakt je haar steeds minder pigment aan en wordt het kleurloos. Grijs haar is van zichzelf wat droger en weerbarstiger waardoor het kan zijn dat je grijze haar minder goed kleurt.


Kies daarom altijd voor een haarkleuringsproduct dat goed past bij jouw haar. In het begin zal bij grijs haar wellicht een semi-permanente haarkleuring, zoals de Casting Crème Gloss, voldoende zijn. Dit is een haarkleuring voor een mooi en stralend kleurresultaat tot 28 wasbeurten. Maar wanneer je haar grijzer wordt, vraagt dat om een andere aanpak.


Kies in zo’n geval liever voor een permanente kleuring waarbij de focus op 100% grijsdekking ligt. De Préference Infinia en Excellence Crème van L’Oréal Paris zijn beiden gericht om grijs haar te kleuren. De Préférence Infinia geeft een natuurlijke dekking aan het haar en wordt geadviseerd als je het niet erg vindt dat je hier en daar nog een grijze haar ziet. Het Excellence Crème assortiment bestaat uit 100% grijsdekking waarbij het haar een egale kleur meekrijgt. De Age Perfect by Excellence is voor ouder wordend haar met natuurlijke kleurnuances voor een minder zichtbare uitgroei.


Excellence en Préférence | L'Oréal Paris

Vind hier jouw perfecte haarkleuring tegen grijs haar.

2. Je haar is al eerder gekleurdWanneer je je haar eerder gekleurd hebt en je wilt je haar lichter kleuren, dan is het niet mogelijk om er een lichtere kleur overheen aan te brengen. Hiervoor zul je het haar eerst moeten ontkleuren met een ontkleuringsproduct en daarna herkleuren. Het ontkleuren kun je doen met Super Blonde of Colorista Bleach van L’Oréal Paris.

Wanneer je haar gekleurd is met hennapoeder, dan zullen onze haarkleuringen je haar niet kleuren. Alleen je natuurlijke haar zal dan gekleurd worden.

 


De oplossing als het haarkleuren niet is gelukt


In het geval van grijs haar kan je zoals gezegd dus het beste kiezen voor Excellence Crème. Een extra tip: een natuurtint heeft een betere grijsdekking dan een haarkleur met nuance. Een natuurtint herken je aan de enkele cijfers op de verpakking, dus 8.0, 9.0, 1.0 enzovoorts.Excellence | L'Oréal Paris

 

Is je haar gekleurd met henna? Dan kun je het beste even geduld hebben totdat de hennapoeder uit je haar is gegroeid.


Lees ook:

Haarkleuring mislukt: de kleur is te fel
Haarkleuring mislukt: je haar is groen
Haar kleuren mislukt: je blonde haar is oranje geworden.
Haarkleuring mislukt: je haar is te donker.

 

ALLE TIPS

#message

Meer informatie