Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Haarkleuring mislukt:  je haar is te donker

Haarkleuring mislukt: je haar is te donker

Je hebt je haar gekleurd en na het drogen zie je dat de kleur veel donkerder heeft uitgepakt dan dat je voor ogen had. Dit was niet de bedoeling! Wees gerust, we geven je hier advies hoe je die donkere kleur weer lichter maakt.

De oorzaak van te donkere haren


Was het de bedoeling om je haar iets donkerder te maken en is het nu veel te donker of zelfs zwart uitgevallen?

Het eindresultaat van een kleuring is afhankelijk van meerdere factoren zoals de ondergrond van het haar of de manier van toepassen. De oorzaak kan te maken hebben met een te lichte ondergrond. Hierdoor is de kleur te snel opgebouwd in het haar. Ook is het mogelijk dat de kleuring langer dan 30 minuten in het hele haar heeft gezeten.

Kijk bij het uitzoeken van jouw haarkleur altijd goed op de achterkant van de verpakking. Hierop staat aangegeven of jouw natuurlijke haarkleur in de kleur op de verpakking kan worden gekleurd en kun je zien welk kleurresultaat je kunt verwachten afhankelijk van de ondergrond.
De oplossing voor te donkere haren


Hieronder geven wij een advies om je haarkleur natuurlijker te laten ogen en je te donkere haarkleur te verhelpen.

Een eenvoudige oplossing voor een te donker kleurresultaat is het intensief verzorgen van het haar. Deze behandeling zorgt ervoor dat het teveel aan kleurdeeltjes op een zachte manier uit het haar verdwijnt. Volg hiervoor het volgende stappenplan:


• Breng een milde, iedere dag shampoo zeer dik aan op droog haar. Het is belangrijk dat de shampoo juist niet geschikt is voor gekleurd haar;
• Dek het haar af met plasticfolie of een douchemuts en laat het 15 minuten inwerken;
• Voeg water toe zodat de shampoo gaat schuimen en spoel de shampoo goed uit;
• Breng vervolgens een verzorgende crèmespoeling aan op handdoekdroog haar en laat deze ook 15 minuten afgedekt inwerken. Spoel de crèmespoeling vervolgens grondig uit.

Herhaal deze behandeling een aantal keer, verspreid over enkele dagen totdat je haar de gewenste kleur heeft bereikt.
Highlights

Je kunt er ook voor kiezen om lichte lokken in het haar te zetten. Deze highlights zorgen ervoor dat de rest van je haar minder donker lijkt.

Met de Préférence Glam Highlights doe je dat gewoon zelf. De highlights zijn verkrijgbaar in twee kleuren: één voor lichtblond tot donkerblond haar en één voor lichtbruin tot middenbruin haar. Bij de haarkleuring wordt een handige kam geleverd zodat je eenvoudig zelf je highlights aanbrengt.
Ontkleuren van je haar

Vind je het haar echt veel te donker en is het aanbrengen van highlights niet voldoende? Dan raden we je aan om je haar te ontkleuren. Het ontkleuren van je haar kan je met de Excellence Super Blonde Crème doen of met Colorista Bleach. Een ontkleuring is echter wel een voorbehandeling. Normaal gesproken wordt deze techniek gebruikt voor brunettes die naar blond haar willen gaan. Je haalt eerst alle kleurpigment uit het haar en vervolgens ga je er met een donkerdere tint overheen.

Heb je je haar ontkleurd, zet er daarna een natuurtint overheen. Een natuurtint is te herkennen aan het ronde getal, bijvoorbeeld middenblond 7.0, lichtblond 8.0 of donkerblond 6.0. Zo behaal je het mooiste resultaat.

Om je haar zelf te ontkleuren raden we je aan de gebruiksaanwijzing in de verpakking goed te volgen. Wil je zeker weten of je de juiste keuze hebt gemaakt of heb je twijfels over de manier van ontkleuren, neem dan gerust contact op met ons informatiecentrum voor het juiste advies en het beantwoorden van vragen.

 
Lees ook:

Haarkleuring mislukt, je haar is te vlekkerig
Haarkleuring mislukt, de kleur is te fel
haarkleuring mislukt, je haar pakt de kleur niet
Haarkleuring mislukt: je haar is oranje of groen

ALLE TIPS

#message

Meer informatie