Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Hoe verwijder je haarkleuring van je huid?

Hoe verwijder je haarkleuring van je huid?

Glanzend, gekleurd haar? Ja graag! Gevlekte haarlijn en voorhoofd? Liever niet…


Het veranderen van je haarkleur is een van de gemakkelijkste manieren om je uitstraling te veranderen. Vroeger was een bezoek aan de kapper de enige manier om een professionele kleurbeurt te garanderen. Gelukkig is dat allang niet meer het geval en kun je dezelfde haarkleur bereiken als bij de kapper, maar dan vanuit het comfort van je eigen huis.

Een risico van het thuisverfproces is dat je achterblijft met haarverf vlekken rond het voorhoofd en de haargrens. Of je dit leest voordat je begint of vlekken wilt verwijderen na het kleuren, we hebben er de juiste oplossing voor. Bekijk alle haartips voor het verwijderen van haarverf van de huid, haarlijn en gezicht.

Haarverf vlekken op de huid voorkomen

Tip 1: Bescherm de huid met vaseline.
We raden je aan te beginnen met het aantrekken van de bijgevoegde handschoenen. Breng vervolgens wat vaseline aan rond de haarlijn, oren en nek. Dit is een simpele stap die het verwijderen van overtollige haarverf straks een stuk eenvoudiger maakt.

Als er verf op de vaseline komt, veeg je de verf eenvoudig weg met een vochtige, donkere handdoek. Het is belangrijk om rekening te houden met de inwerktijd van de haarverf. Zodra je de haarkleuring volledig hebt aangebracht, is het daarom van belang om snel te kijken of er ergens haarverf op de huid zit. Let daarbij goed op de nek en controleer de huid achter de oren. Deze plekken zijn wat lastiger te controleren en staan erom bekend dat er hier makkelijk wat haarverf op de huid terecht kan komen.

Hoe verwijder je haarverf van je huid?

Tip #2: Verwijder de haarverf direct met een nat watje.
Wanneer er tijdens het kleuren haarverf op de huid komt, is het het beste om dit direct te verwijderen met een nat watje. Hierdoor voorkom je dat de haarkleuring in de huid trekt waardoor het later wat lastiger is om alsnog te verwijderen.

Tip #3: Scrubben.
Een lichte peeling is een goede manier om eventuele overgebleven vlekken te vervagen. Houd er rekening mee dat de huid met haarverf gevoelig kan zijn, dus wees zo voorzichtig mogelijk. Zoek naar producten met natuurlijke exfolianten, zoals L'Oréal Paris Smooth Sugars Cacaoboter Voedende Scrub. Het helpt zowel de kleur te verwijderen als de huid te verzachten en te verzorgen.

Tip #4: Geef het tijd. 
Waarschijnlijk niet wat je wil horen, maar heb even geduld, het komt goed. Naarmate de dagen verstrijken en je geniet van je nieuwe glanzende lokken, zul je merken dat de overtollige haarverf vanzelf vervaagt. Dit is de veiligste methode die helpt onnodige irritatie te voorkomen - vooral als je van nature een gevoelige huid hebt.

Wil je het juiste haarkleurproduct vinden? Lees meer over de verschillende soorten haarkleuring. Ontdek welke haarkleur het beste bij je past en hoe je gekleurd haar zo lang mogelijk behoud.

ALLE HAARKLEURING TIPS

#message

Meer informatie