Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Zelf balayage verven

Zelf balayage verven

Zelfs als je nog nooit van balayage hebt gehoord, heb je het zeker gezien. Dit is een natuurlijke, veelkleurige haarkleurtechniek die al een aantal jaar populair is en dat voorlopig nog wel blijft. Je haar heeft blonde plukjes en ziet eruit alsof het natuurlijk is opgelicht door de zon. Veel mensen denken dat dit alleen kan worden bereikt bij de kapper. Maar thuis een balayage aanbrengen is eenvoudiger dan het lijkt. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om zelf een levendige, blonde balayage te creëren in slechts een paar eenvoudige stappen.


Wat is balayage?

De naam van deze populaire haarkleuringstechniek komt uit het Frans, vertaald betekent het: 'schilderen' of 'vegen'. In tegenstelling tot highlights, die qua aanbrengen nogal wat precisie vereisen, is balayage een wat meer nonchalante kleurtechniek. Bijkomend voordeel: met deze methode werk je meteen zichtbare uitgroei weg, omdat je alleen het onderste deel van je haar verft en de bovenste kleur natuurlijk houdt. Daarmee is balayage een fijne, onderhoudsarme optie om je haar thuis te kleuren. Omdat het de natuurlijke schoonheid van je haar accentueert in plaats van je look volledig te transformeren.


Wat heb ik nodig om thuis een mooie balayage te creëren?


Onze Colorista Effects Balayage-set bevat alles wat je nodig hebt om thuis de perfecte balayage aan te brengen.
Zelf balayage haarverf verven colorista

In de set zit een:
● Bayalage expert borstel
● Verhelderende crème
● Opbrengflacon met ontwikkelcrème
● Zakje ontkleuringspoeder
● Verzorgende shampoo
● Set handschoenen
● Gebruiksaanwijzing (lees deze aandachtig voordat je begint je haar te kleuren)

Daarnaast heb je nodig:
● Een oude handdoek om je kleding tegen de haarverf te beschermen.
● Vaseline om op de oren en haarlijn aan te brengen, om te voorkomen dat de kleurstof op je huid komt.
● Een of meerdere kunststof haarclip(s) om delen van je haar tegen te houden, waardoor je het verhelderingsproduct nauwkeuriger aanbrengt op specifieke haarlokken.


Stappenplan: Hoe kleur je balayage?

Doe altijd eerst een allergiewaarschuwings test 48 uur voordat jij je haar gaat kleuren. Hoe je dat doet, lees je in het artikel hoe doe je zelf een allergiewaarschuwingstest? Raadpleeg altijd de instructies op de verpakking en lees de bijgesloten gebruiksaanwijzing aandachtig door, voordat je begint met het verven van het haar.

Stap 1: Verdeel je haar in 2 delen
Ontwar je haar. Verdeel het haar vanaf het achterhoofd in twee delen.

Stap 2: Breng vaseline aan
Breng een kleine hoeveelheid vaseline aan rond je haarlijn en over je oren om je huid tegen vlekken te beschermen.

Stap 3: Verdeel het product over de borstel
Verdeel het product gelijkmatig over alle delen van de balayage expert borstel. Houd de borstel verticaal om de natuurlijke richting van het haar te volgen.

Stap 4: Tijd om te beginnen
Bij balayage draait alles om het contrast tussen donker en blond, dus pas op dat je geen haarverf aanbrengt op gebieden die je donker wilt houden. Gebruik de borstel om het product aan te brengen. Begin op de haaraanzet op 3 centimeter afstand van de centrale haarscheiding. Ga op dezelfde manier verder op de rest van het haar. Houd de borstel verticaal over de gehele lengte van elke lok. Benadruk de lengtes en punten. Zorg ervoor dat er voldoende van het product op de borstel zit.

Stap 5: Tijd om te wachten
Laat het product nooit langer inwerken dan de maximale tijd die op de verpakking is aangegeven. Voor een subtiele, natuurlijke uitstraling is dit ongeveer 25-35 minuten. Voor meer intense balayage is de inwerktijd maximaal 45 minuten. Je kunt de haarverf van één pluk uitwrijven met behulp van je handschoenen. Zo zie je of deze licht genoeg is, voordat je de haarkleuring uit het hele haar spoelt. Wanneer het nog niet licht genoeg is, masseer het product dan opnieuw in op deze plek en laat het nog een paar minuten inwerken.

Stap 6: Was het uit en geniet van je nieuwe look
Houd je handschoenen aan terwijl je je haar overvloedig uitspoelt met lauw water. Verwijder vervolgens de handschoenen en verdeel de helft van de bijgevoegde verzorgende shampoo over het gehele haar. En voilà, het is tijd om je mooie blonde balayage aan de wereld te laten zien.


Hoe verzorg ik mijn balayage?

Nadat je ons balayage stappenplan hebt gevolgd, is het belangrijk om te beseffen dat je lokken na het kleuren altijd wat extra liefde en aandacht nodig hebben.

Het is belangrijk om te kiezen voor haarverzorgingsproducten die zijn verrijkt met oliën om het haar te hydrateren en te voeden, zoals het Extraordinary Oil voedende haarmasker. Zorg ervoor dat je ook een hittebeschermend serum gebruikt bij het stylen van je haar, dit helpt om schade aan je balayage te voorkomen.

Meer over Colorista >

ALLE HAARKLEURING TIPS

#message

Meer informatie