Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Tips om zelf highlights te zetten

Tips om zelf highlights te zetten

Een coupe die eruitziet alsof je net terug bent van vakantie en de zon met je haren heeft gespeeld. Dat willen we natuurlijk allemaal. Highlights bootsen dat effect na. Wil je zelf thuis highlights zetten, dan hebben we wat tips en een gemakkelijk stappenplan voor je, voor een optimaal resultaat.Wat zijn highlights?

Highlights zijn simpel gezegd: lichtere plukken in je haar. Maar eigenlijk is dat te kort door de bocht, want het is zoveel meer dan dat.

Met highlights kun je jouw ogen accentueren of je gezicht vormgeven. Highlights zijn ook ideaal om jouw haar voller te laten lijken. Er zijn verschillende technieken om je lokken deels op te lichten, zoals balayage of ombré.Kun je highlights zetten op gekleurd haar?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag die we over deze kleurtechniek krijgen. Vrouwen zijn vaak bang dat deze lichtere plukjes niet mogelijk zijn in gekleurd haar, maar we hebben goed nieuws voor je: na het kleuren van je haar kan je direct highlights in je haar aanbrengen.

Je haarkleur en de inwerktijd bepalen het eindresultaat. Zet je de highlights op gekleurd haar? Zorg dan dat je de lokken goed, dik inzet met het product. Breng het product overal evenredig aan van de aanzet tot aan de punten om geen kleurverschil te krijgen. Het is het beste om 1 à 1.5 cm vanaf de hoofdhuid te beginnen met aanbrengen van het product. Dit is omdat gekleurd haar de haarverf minder goed pakt dan natuurlijk haar.Zelf highlights zetten-stappenplan

Wil je een sunkissed look, dan kun je highlights prima aanbrengen met een highlightproduct voor thuis. In de L’Oréal Paris highlight verpakking vind je een handige borstel, waarmee je zelf eenvoudig lichte plukken aanbrengt. Dit complete stappenplan helpt je op weg:


Stap 1. De kleur

Voor een zo natuurlijk mogelijk effect kies je een kleur die dicht bij jouw eigen haarkleur ligt. Wij raden een kleur aan die maximaal drie tinten van de rest van je haarkleur verschilt. Zo voorkom je een onnatuurlijk strepeneffect. Het verschil tussen de tinten bekijk je in de kleurenbalk hieronder.


Haarkleuringen | L'Oréal Paris

Préférence Glam Highlights is verkrijgbaar in een aantal tinten om verfijnde lichtaccenten in je haar te brengen. De verschillende varianten zijn geschikt voor lichtblond tot middenbruin haar.Préférence Glam Highlights | L'Oréal Paris

Kijk ook goed op de verpakking. Daar staat precies welke haarkleuring geschikt is voor jouw haarkleur.


Stap 2. Droog haar

Zorg dat je haar droog is. De emulsie kan namelijk alleen worden aangebracht op droog haar.

Stap 3. Doe een test

Als je twijfelt over hoe de highlights bij jou zullen uitpakken, test dan eerst een klein plukje voor je je hele kapsel doet. Meng dan eerst een kleine hoeveelheid van de haarkleuring, en test dit op het haar.

Stap 4. Begin achterin en werk naar voren

Bepaal hoeveel lichte plukken je aanbrengt. Wil je een subtiel effect bereiken, dan kun je het verhelderingsmiddel alleen door de bovenste laag van je haar zetten. Advies is altijd om het product 1 à 1.5 cm vanuit de scheiding aan te brengen.

Wil je je coupe door het hele haar wat oplichten, zorg dan dat het product overal goed dik in het haar wordt aangebracht om een vlekkerig resultaat te voorkomen.L'Oréal Paris


L'Oréal Paris


L'Oréal Paris

Heb je nog twijfels, vragen of heb je advies nodig? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. We helpen je graag verder.
Lees ook:

Drie tips voor de perfecte haarkleur

Tips als je zelf je haar gaat kleuren

Tips om je haar te kleuren van donker naar licht

ALLE HAARKLEURING TIPS

#message

Meer informatie