Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Zo werk je je uitgroei het beste bij

Zo werk je je uitgroei het beste bij

Nadat je je haar hebt gekleurd, wordt je uitgroei in de meeste gevallen na ongeveer 4 à 6 weken weer zichtbaar. Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe je dit eenvoudig zelf kunt oplossen. We geven je het beste plan van aanpak en laten zien tussen welke L’Oréal Paris producten je kunt kiezen.Wat is uitgroei eigenlijk?

Je haar groeit gemiddeld 1 à 1,5 cm per maand. Daardoor krijg je na het kleuren van je haar na een week of 4 een uitgroei. Je natuurlijke kleur wordt weer zichtbaar en hoe groter het verschil tussen je natuurlijke kleur en het gekleurde haar, des te meer uitgroei opvalt.


Uitgroei bij een uitwasbare, semi-permanente of permanente kleuring

Een uitwasbare haarkleuring is na 1 wasbeurt weer uit het haar. Bij zo’n uitwasbare haarkleuring is het kleurresultaat tijdelijk en ontstaat er dus geen uitgroei.

Heb je een semi-permanente haarkleuring gebruikt? Dan houdt de kleuring tot 28 wasbeurten. Daarnaast vervaagt de kleur langzaam bij deze hoeveelheid wasbeurten. Hierdoor is er geen duidelijke scheiding tussen gekleurd haar en de uitgroei te zien. Bij een semi-permanente kleuring wordt vaak gekozen voor een tint die dicht bij je eigen haarkleur ligt, waardoor zichtbare uitgroei nog minder zichtbaar zal zijn.

Wanneer je een permanente haarkleuring gebruikt, groeit de aangebrachte kleur zichtbaar uit het haar en wordt aangeraden om het haar om de 4 à 6 weken opnieuw te kleuren.


Welke haarkleuring gebruik je voor het wegwerken van je uitgroei?

Wil je je uitgroei wegwerken en twijfel je over het juiste product? Dan is het eigenlijk heel simpel: gebruik dezelfde haarkleuring waar je je haar de vorige keer ook mee hebt gekleurd. Binnen de permanente kleuringen kan ook gewisseld worden van lijn of kleur. In de gebruiksaanwijzing die bij het product zit, staat duidelijk uitgelegd hoe je te werk moet gaan.

Het is belangrijk dat je de haarkleuring aanbrengt bij de haaraanzet. En goed oplet hoelang de haarkleuring moet inwerken.

Als je je haar korter dan 3 maanden geleden gekleurd hebt en je het opnieuw wilt kleuren om de uitgroei bij te werken, geldt over het algemeen:
• Breng het product eerst aan op de uitgroei en laat het 20 minuten inwerken;
• Breng daarna het overgebleven mengsel aan in de rest van de lengte en punten van je haar;
• Masseer het in en laat het nog eens 10 minuten inwerken;
• Eerst goed inmasseren voordat je de haarkleuring kan uitspoelen totdat het water helder is.

Dit kan per haarkleuringsproduct verschillen! Lees daarom altijd de bijgesloten gebruiksaanwijzing die bij de door jou gekozen haarkleuring in de verpakking zit. Ook wordt geadviseerd elke keer voor het kleuren van het haar een allergietest te doen, welke ook stap voor stap wordt uitgelegd in de gebruiksaanwijzing.


Gemakkelijk uitgroei bijwerken?

Heb je geen tijd om je haar te kleuren, maar wil je je uitgroei zo snel mogelijk bijwerken? Dan zijn er tegenwoordig speciale producten om je uitgroei meteen aan te pakken.

De Magic Retouch spray is een camouflerende uitgroeispray en werkt direct, zonder je haar te hoeven kleuren. Je brengt de spray in enkele seconden aan en de uitgroei is weg. Je wast het er met 1 wasbeurt weer uit.


Lees ook:

Welke haarkleur past het beste bij mij?
Tips als je zelf je haar gaat kleuren

ALLE TIPS

#message

Meer informatie